Tilaa ja jatka lukemista

Joka päivä uusia juttuja ajankohtaisista ilmiöistä ja ihmisistä

Katso tarjous

• Kirja

Kaupunki liekeissä

Los Angelesia vuonna 1992 ravistelleiden mellakoiden kuvaus on kirjallinen sirpalekranaatti, joka esittelee pitkään hautuneen katkeruuden ja säännöt poistavan poikkeustilan yhteentörmäyksen seurauksia. Näkökulmasta toiseen siirtyvä romaani antaa uskottavan äänen välejään selvitteleville jengiläisille, lähiöiden selviytyjille ja jälkiä siivoaville pelastustyöntekijöille.

Ryan Gattis: Vihan kadut (Like).
  • Kirja

Ei tule tylsää

Kun tapasin Heikki Turusen keväällä, yllätyin. Hän ei ollutkaan äänekäs egoisti, vaan mukava mies ja herkkä kuin heinä. Kirjailijan elämäkertaa lukiessa tuntui siltä, kuin istuisin taas samassa pöydässä Heikin kanssa. Ja mikä parasta, mukavan oloinen Heikkinenkin on läsnä. Vaikka välillä pala nousee kurkkuun, tätä parempaa seuraa on harvoin tarjolla.

Antti Heikkinen: Turjailija (Siltala).
  • kirja

Iltojen pelastus

Tämä kirja lupaa paljon. Ruotsalainen käyttäytymistieteilijä Carl-Johan Forssén Ehrlin kehitti metodin, jolla hän lupaa saada iltakukkujat nukahtamaan. Metodi julkaistiin kirjana Kani, joka tahtoi nukahtaa. Iltasaduksi tarkoitetusta tarinasta tuli maailmanmenestys, jota on myyty yli miljoona kappaletta.

Carl-Johan Forssén Ehrlin: Kani joka tahtoi nukahtaa (Otava).
  • Levy

Säkenöivää

Kun levyn ensimmäinen kappale It´s The Most Wonderful Time Of The Year kajahtaa, tajuaa, että joulu on riemullinen juhla. Santa Claus Is Coming To The Town nostattaa kuulijan pilviin, sillä siinä Kylie Minoguen kanssa pilvenreunalta laulaa Frank Sinatra. Valloittava joululevy. Mukana myös dvd.

Deluxe Kylie Christmas (Parlophone Records).
  • levy

Joulun sydämessä

Supersuositun Neljänsuora-yhtyeen solisti Antti Ketonen rauhoittuu soololevyllään iskelmäpopin sijaan jouluun. On löydetty hieno tasapaino: levyllä on perinteisten joululaulujen lisäksi uusia kappaleita. Ketonen laulaa komealla äänellä joulun ihmeistä ja toivoista ja siitä, ettei onnea mitata lahjavuorilla.

Antti Ketonen: Joulu valtaa sydämen (Warner Music).
  • levy

Annan valinnat

Myös Anna Eriksson on tehnyt joululevyn, johon hän on valinnut pääasiassa suomalaisen joulumusiikin vakavia klassikoita. Levyn avausraita on kunnianhimoinen Ave Maria, viimeisenä soi koskettava Tuo armon valkokyyhky. Erikssonin ääni soi suurena ja vahvana, mutta erikoiskiitoksen ansaitsevat levyn jousisäestykset.

Anna Eriksson: Gloria (Warner Music).