Johtohahmo paljasti: Suomi ensin -liikkeen taktiikkana pelottelu ja painostus

Jaa artikkeliLähetä vinkki
(Päivitetty: )
Teksti:
Jussi Korhonen

Suomi ensin -pomo paljastaa järjestönsä taktiikan.Marco de Wit kertoi järjestönsä toimintatavoista avoimesti ja esimerkein Soldiers of Odinin Facebook-sivulla.

Helsingissä muslimeille suunnattua tapahtumaa mielenosoituksella häiriköineen Suomi ensin -liikkeen johtohahmo paljasti järjestönsä toimintaperiaatteen katujengijärjestö Soldiers of Odinin Facebook-sivulla.

Liikkeen toinen johtohahmo Marco de Wit kertoo Isän pikajunan haltuunsa saamassa kirjoituksessa, että liikkeen mielenosoitusten tarkoituksena on häiriköidä, painostaa ja pelotella esimerkiksi turvapaikanhakijoiden kanssa toimivat tahot ”miettimään suvakkiprojektejaan”. Apuna tässä käytetään de Witin vaihtoehtomedioiksi kutsumia vihasivustoja, joiden avulla ”pahiksia” mustamaalataan.

De Wit kertoo, että hänen ”täsmämiekkareiksi” kutsumiensa operaatioiden tavoitteena on ”yksilöidä pahikset ja mennä mahdollisimman lähelle niitä”. Hän mainitsee esimerkkinä tästä Kangasalla järjestetyn mielenosoituksen paikallista pappia vastaan.

– Samoin Tapanilan miekkareilla ollaan varmasti saatu urheiluseurat miettimään kaksi kertaa ennen kuin järjestävät turviksille ilmaisia karatekursseja, yms, de Wit kirjoittaa.

Tällä hän viittaa Helsingissä turvapaikanhakijoille järjestettäviin karatekursseihin, joita on häiriköity mielenosoituksilla talvesta saakka. Mielenosoitukset ovat aiemmin menneet umpirasistisen Rajat kiinni -liikkeen piikkiin, mutta sen piirissä epäsuosioon ajautunut de Wit yrittää ilmeisesti omia kunnian toiminnasta itselleen ja omalle järjestölleen.

Suomi ensin -liike kohdistaa siis toimintaansa ulkomaalaisten lisäksi yksittäisiin suomalaisiin henkilöihin tarkoituksenaan aiheuttaa pelkoa. Pelottelutarkoitus käy viimeistään ilmi Marco de Witin ”iskuiksi” kutsumasta toiminnasta, jota on suunnattu kirkkoherroja vastaan.

– [S]uorat haastatteluiskut esim. Pirkanmaan kirkkoherroja vastaan varmaan vaikuttavat siihen kuinka innokkaasti uskaltavat laittomia turviksia tukea.

Liikaa jopa Odineille?

Painostuksessa ja pelottelussa vihamedialla on Suomi ensin -liikkeen suunnitelmissa tärkeä rooli. MV-lehden kaltaiset toimijat valjastetaan julistamaan de Witin ja kumppaneiden sanomaa.

– [O]n tärkeää, että nämä täsmäiskut tehdään yhdessä vaihtoehtomedian kanssa. Näin ikään kuin henkilöidään ja paljastetaan pahikset julkisesti ja sitten vielä mennään paikan päälle sanomaan suorat sanat ikäänkuin päin naamaa. Sillä on enemmän vaikutusta kuin pelkillä artikkeleilla tai pelkällä nettiöyhötyksellä, de Wit avaa kansallismielisen liikehdinnän taktiikkaa.

MV-lehti on julkaissut useita Marco de Witin luomia sisältöjä.

Marco de Wit kertoi Suomi ensin -liikkeen toimintatavoista Soldiers of Odinin Facebook-sivulla viime viikolla. Katujengijärjestö mainosti sivullaan Suomi ensin -liikkeen keskiviikkoista mielenosoitusta, joka oli suunnattu kauppakeskus Itiksessä järjestettyä muslimeille suunnattua tapahtumaa vastaan.

Isän pikajuna sai haltuunsa kuvakaappauksen Marco de Witin kirjoituksesta heti tuoreeltaan. Sitä ei kuitenkaan julkaistu tätä ennen, koska selkeästi häiriköintimielessä järjestetty mielenosoitus ei ansainnut yhtään enempää ennakkojulkisuutta.

Ilmeisesti Soldiers of Odin oli samaa mieltä, koska se poisti myöhemmin maininnan tapahtumasta sivuiltaan.

Kuvakaappaus de Witin kirjoituksesta löytyy tämän kirjoituksen lopusta.

Paavo Väyrynen ja juopot suomalaiset

Suomi ensin -liikkeen kirjoitetut periaatteet on kopioitu melko lailla suoraan Britain First -liikkeeltä. Se tuli tunnetuksi Suomessa, kun järjestöön kytkeytyvä mies murhasi hiljattain brittiläisen kansanedustajan.

Murha on helppo yhdistää Britain First -liikkeeseen ja se puolestaan on helppo yhdistää Suomi ensin -liikkeeseen. Poliittisen väkivallan stigma ei taatusti ole kutsumaton vieras järjestölle, jonka tavoitteena on pelotella ja painostaa.

Marco de Witin aisaparina Suomi ensin -liikkeen johdossa toimii Panu Huuhtanen. Myös hän on entinen Rajat kiinni -aktiivi. Huuhtanen pettyi Rajat kiinni -liikkeeseen keväällä. Siitä kertoessaan hän purki julkisessa Facebook-päivityksessään myös pettymystään suomalaisiin kansana.

– Suomi on säälittävä paskamaa, jonka kansa on tahdottomia juoppoja ja typeryksiä, ja kansallahan on juuri sellaiset päättäjät, jotka se ansaitsee, Huuhtanen kirjoitti arvostellessaan Suomen harjoittamaa politiikkaa.

Heti seuraavana päivänä hän ilmoitti löytäneensä uuden poliittisen kodin. Hän oli liittynyt Paavo Väyrysen Kansalaispuolueen tukiryhmään.

– Vaviskaa maanpetturipuolueet, me pistetään Väykän kanssa Suomen asiat kuntoon! Huuhtanen julisti.

– Väyrynen ja Kansalaispuolue on kansakuntamme ainoa toivo! kuului ilmoitus seuraavalla viikolla.

Ei ole tiedossa, onko Huuhtanen edelleen Väyrysen joukoissa tai kuinka Väyrynen suhtautuu Suomi ensin -liikkeen valitsemiin toimintatapoihin politiikan välineinä. Asia ei ole kuitenkaan luultavasti enää pitkään Väyryselle ajankohtainen.

Rajakista väyrysläiseksi muuttunut ja matkalla suomalaiset juopoiksi ja typeryksiksi kansallismielisesti haukkunut Huuhtanen väsää nimittäin pelotteluun ja painostukseen toimintansa pohjaavasta Suomi ensin -liikkeestä puoluetta. Hän kertoi asiasta eilen Länsiväylä-lehdelle.

Vähäinen väki

Suomi ensin -liikkeen tulevaisuus ei ole kaksinen. Rasistisuutensa lisäksi se pyrkii lietsomaan kansallista eripuraa. Luultavasti se hajottaa kansallismieliseksi kutsuttua liikehdintää, mutta sen valitsemat toimintatavat kääntyvät ennen pitkää sitä vastaan omienkin silmissä.

Monet Helsingissä järjestettyä mielenosoitusta seuranneet kuvailivat yleisön reaktiota lähinnä huvittuneeksi. Huvittavaahan se toki on, kun kourallinen kiihkoilijoita julistaa sanomaansa kuvitellen olevansa kansan enemmistön asialla.

Suomi ensin -liikkeeseen kiteytyy kuitenkin pitkälti viime vuonna yleistynyt metelöinti, joka sai totuuden nimissä arvoistaan suuremman huomion.

Vihasivustojen mustamaalauskampanjat ovat tapoja yrittää hiljentää häiritsevät äänet ja painostaa ihmisiä ja järjestöjä muuttamaan toimintaansa. Todellisuudessa Marco de Witin kaavailemien yhteisoperaatioiden kaduille jalkautuvia jatkeita ei riitä kuin hajanaisesti. Se on nyt nähty, että vaikka melua on paljon, sitä tuottaa hyvin vähäinen väki. Suomi ensin -liike yrittää ratsastaa britti-isoveljensä saavuttamalla poliittisten murhien uhalla, mutta juuri sellainen on omiaan etäännyttämään ihmiset liikkeestä.

Eikä se varmasti sekään auta, että liikkeen kansallismielistä esittävästä johtajistosta haukutaan koko kansa juopoiksi ja typeryksiksi.

Toinen Suomi ensin -liikkeen johtajista Marco de Wit kertoo liikkeensä toimintatavoista.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

Lue myös:

Venäjä ensin -liike lietsoi Forssassa (28.8.2016)
Suomi ensin -sakki laittautui tulenarkaan tilanteeseen lietsomaan uusia yhteenottoja. Sellaisesta Vladimir Putinin Venäjä tykkää. Sattumoisin Suomi ensin -pomo vierailikin Donetskin niin sanotussa kansantasavallassa tapaamassa Venäjä-mielisiä suomalaisia.

Poliittinen murha Englannissa Immosen natsipatsastelun vuosipäivänä (16.6.2016)

Aiheesta internetissä:

Länsi-Väylä: Suomi ensin! -ryhmä hakeutuu puolueeksi – ”Sanoudumme irti rasismista” (7.7.2016)

Samuli Suonpää / Valomerkki: Mikä yhdistää kansanedustajan murhaajaa ja ramadanin vastustajia? (6.7.2016)

Panu Huuhtasen Facebook-päivitys (12.4.2016)

Panu Huuhtasen Facebook-päivitys (4.4.2016)

Panu Huuhtasen Facebook-päivitys (3.4.2016)

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Lue myös

Mainos

Mainos

Kommentointi

Mietin usein , mikä on paras tapa suhtautua ääri-ilmiöihin. Henkilöt- jotka näitä seikoiluja johtavat- eivät mielestäni ole kiinnostuneet ollenkaan itse esim. maahanmuutajista tms sijaiskärsijöistä. Heitä ajaa oman itse esille nostaminen, josta Janitskin on ehkä suurin esimerkki. Medialta varastatteua materiaalia tarkoituksiinsa muunteleva henkilö joka yrittää olle esillä oman narsisminsa takia ja täyttämiseksi. Samoin nämä muutkin.
Janitskin on sanonut – että mitä pahemmin hänestä kirjoitetaan, sitä parempi olo hänellä on. Trauma-addikti siis. Saa tyydystystä itseensä kohdistuvasta vihasta.
Me —minäkin omalla mitättömällä tavallani ( kokoan Janitskinin copyright rikoksia ja välitän ne uhreille) teemme tavallaan karhunpalveluksen nostamalla näitä neuroottisia ihmisiä esiin.
Toisaalta – jos me emme heistä kirjoita ja siten päästä heidän tukijoitaan ääneen voimme aiheuttaa räjähdyksen jossain. Tämä om painekattila, sen pitää saada varaventtiilin kautta puhkua uloa tai lopulta kattila räjähtää. Esiintulemisen tarve on niin suuri – että tietty hyvin pieni väestönosa jolla pahoja neuroottisia oireita -tekee äärimmäisiä asioita ellei tule kuulluksi ja vihatuksi ja HUOM! itse asialla ei ole väliä.
Nämä ihmisparat elävät deindividuaatiossa ja samalla uskovat olevansa yksilöitä.
Eli. Loppupäätelmä. Voimme olla kirjoittamatta heidän kammottavasta ja kansakunnalle äärimmäisen haitallisesta toimistaan- jolloin voidaan ajatella että hiljaisuuteen unohtuu heidän vihansa tai voimme kirjoittaa ja antaa heille heidän huumeensa eli itseensä kohdistuvan vihan ja sen seurauksena marttyyriä kannattavan joukon tuen.
Kolmaskin tie on..Viranomaisten määrätietoinen puuttuminen laittomuuksiin. Mutta sitä lienee turha odottaa poliisin ollessa suurelta osalta oikeistolaista ja persujen kannattajia.
En osaa itse antaa ratkaisumallia, en ole sosiologi vaan eläköitynyt lehtikuvaaja– mutta tiedän 1,5 vuotta rasistien ja fasistien copyrightrikoksia koonneena, että sellainenkin mitätön toiminta on poikinut 44 tappouhkausta. Valtavan patoutuneen vihan yhteiskunnassamme kokee nostaessaan esiin kollektiivisen rasistisen ja fasistisen massapsykoosin.
Suomi tarvitsee ehdottomasti totuuskomission jotta yhteiskunta tervehtyy. Nyt tuhoudumme hitaasti jurnuttavaan vihaan. Sen iolen nähnyt 40 vuotta kentällä lehtikuvaaja toimiessani.

Suomi kun on kristitty maa niin ei täällä pitäisi olla näitä kamelinnussija muslimeita olla ollenkaan raiskaamassa lapsiamme. Siitä se Putinkin tykkäisi.

Ainoa Totuuskomissio on kansa. Ääri-ilmiö sanana pitäisi korvata valtailmiönä tai totuusilmiönä. Kansa reagoi joka on inhimillistä ja ymmärrettävää kun asiat eivät ole kunnossa. Iso ongelma on vallassa olevat ihmiset joilla menee liian hyvin. He ovat kadottaneet yhteyden itseensä ja halun pyrkiä totuuteen. Suojelevat jopa tietämättään omia sortajiansa joihin kuuluu eliitti ja valtamedia. Pitäisi unohtaa luokitteleva ajattelu, terminologia esim: rasisti, natsittelu. Tilalle realistinen ja totuuteen pyrkivää keskustelu se yhdistäisi myös kansaa. Mutta tässä kulttuurimarxilaisuuden ryvettämässä maassa se on aikalailla mahdotonta. Jotta voitte auttaa muita, hoitakaa ensin itsenne kuntoon. Yhteys omaan itseensä, vaatii totuuden kohtaamista ja jatkuva kehittyminen taas halua totuuteen..

Edelliseen liittyen, pahoittelen dysleksiaani joka tekee kirjoittamisesta tuskallisen vaikeaa ja virheitä jää tekstiin toistuvasta tarkistamisesta huolimatta. Sorry.
Jore Puusa
lehtikuvaaja

Jussi Korhosen kirjoituksessa on myös oikeita, todellisia asioita, mutta eri medioidenkin seuraajana (ja EI, en ole millään tavoin itse asianomainen Suomi Ensin! enkä Rajat Kiinni! -järjestöliikkeissä! Tämä on tosi.) huomaten, monia selkeitäkin asiavirheitä (ehkä tarkoituksettomia, ehkä tarkoituksellisua?), ja kirjoittajan (Jussi Korhonen, oululainen perheenisä) omiakin mielipide-näkemyksiä.

On totta, että ihmiset eivät voi olla numeroita, mutta meissä kaikissa ihmisissä – niin suomalaisissa, kuin Suomeen muuttamaan pyrkivissä – on hyvin monenlaisia ja erilaisia ihmisiä.
On historiammekin kautta kuitenkin surullisesti, lopulta hyvin täysin selvää, että me ihmiset emme tule koskaan hyväksymään, toinen toisiamme. Yritetään, kuitenkin edes, jossakin määrin, jokainen ymmärtää ja tulla toimeen jokainen ihminen keskenämme. Ei riitelyä.
Myös maahanmuutossa on sekä hyviä ja samallatavoin huonoja puolia (kuten jokaisessa asiassa sekä muutoksessa on).
Yritetään kuitenkin – kaikki ja jokaikinen – yhdessä ratkaista ne kaikkien puolelta asiallisesti.

Raha ei saa ratkaista, eikä olla kenellekään tärkeintä.

Niin ja siis nämä ”suvaitsevaiset” järjestöthän eivät suinkaan tälläistä harrasta?

Mielenilmaisujen tarkoitus on viedä protesti sinne missä vääryys tapahtuu mutta tässä kirjoituksessa ollaan nyt vain keskitytty enemmänkin demonisoimaan toisen osapuolen protestointia vaikka toisella osapuolella ruoho ei ole yhtään sen vihreämpää.

Nämä vassarit ovat käyttäneet täsmälleen samoja taktiikoita jo reilusti ennen kuin mitään suomi-ensin liikettä on ollut olemassakaan ja mielenilmaisujen pääpointtina on aina ollut painostus kyseisen ryhmän haluamaan suuntaan.

Onhan taas kirjoitus.. Kyllä se näyttää nyt kovin ottavan omalle tunnolleen kun pitää jatkuvasti noita kaivella, Olet sinäkin Jussi aika alas vajonnut. Alkaa näyttää siltä että valemedian valekirjoitta taas vauhdissa,, 😀

Herranjestas mitä roskaa taas kirjotatte xD Eikö oikeesti hävetä ollenkaan? Mustamaalaatte suomalaisia kansalaisaktiivija jotka haluavat puollustaa suomalaista kulttuuria ja perinteitä ja painottavat vielä jokaisessa mielenilmauksessa että KAIKKI TEHDÄÄN LAILLISESTI? Silti teillä on outo tarve mustamaalata laillisesti toimivia suomalaisia? Ja sitten kirjotatte nyyhkytarinoita LAITTOMASTI MAASSA OLESKELEVISTA IHMISISTÄ? Miettikää nyt vähän vai oletteko oikeesti noin älykääpiötä? 😀

Kuinka alas tämä lehti voi vajota.

Tottahan tuo on. Olen itse aiempaa kansallismielisten liikkeen ja erään puolueen johtoa. En voi allekirjoittaa rajat kiinni- liikkeiden ja Suomi ensin- liikkeen toimintatapoja. Tällainen on todellakin hajottanut kansallismielisten rivejä. Ja mikä pahinta: parlamentaarista,laillista kansallismielistä toimintaa, mikä ei uhkaa ketään, ei enää ole. Tämä on todella surullista. Ja vaarallista.

Kyllä tuo ns lehti Seura kirjoittaa todella todella törkeetä valetta. Tiedän asioista todella paljon ja totean Seuran viimeisen päälle valemediaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X