Teksti:
Jukka Vuorio

Jääkiekon MM-kisat päättyivät sunnuntaina, mutta moni tuntuu yhä pohtivan NHL-puolustaja Rasmus Ristolaisen valitsemattajättämistä, Minnesotan putoamisen ja sitä myötä Mikke Granlundin odottamisen puutetta, Venäjän kiukuttelua loppuottelussa tai Jaromir Jagrin mitaleitta jääntiä.

Joillakin on ehkä vielä kaipuuta kisakatsomoihin ja hassuihin peruukkeihin ja aurinkolaseihin ja mäyriksen kuoriin hattuna. Telkkarille oli kiva huutaa kotona tai baarissa ja netti täyttyi hassuista meemeistä, joissa tuomarit haukuttiin aivan lyttyyn.

Mutta hei, nyt ajatukset pois sieltä ilmaveivien odottamisesta ja kohti kesää ja rillaamista. Leijonavahdin viimeinen blogi esittelee viisi pointtia MM-kisojen jälkeiseen elämään palaamiseen.

1. Kiekkokisakausi oli varmasti vappuineen ja helatorstaineen ja mitä niitä nyt olikaan monelle sen verran rankka (lätkä)putki, että nyt on todella viisasta viettää aikaa aivan muissa tunnelmissa.

2. Ei kannata surra kovin paljon Leijonien puolesta. Joukkueessa ei taida olla yhtään kaveria, joka joutuisi nyt kesälomalle alle 200 000 euron vuosipalkalla. Joten ihan hyvin heillä varmasti jokaisella pyyhkii ja grillimakkaran kaveriksi on varaa ostaa vaikka kotimaisia kasviksia.

3. Kun katsoo ikkunasta pihalle, niin eihän tähän aikaan vuodesta enää mitään jääkiekkoa kuulukaan pelata. Kesälajit ovat hyvässä vauhdissa. Nyt suositellaan siirtymistä jalkapallon pariin. Veikkausliigaa pääsee katsomaan livenä tosi monissa isoissa ja pienissä kaupungeissa. Paitsi Espoossa ja Vantaalla ei kyllä pääse.

4. Jos nyt kuitenkin yhä haluaa heiluttaa kotona Suomen lippua ja viritellä kisakatsomotunnelmaa, niin tiistaista alkaenhan mennään taas viisutunnelmissa. Täällä Seuran blogeissahan Euroviisujen voittaja on ollut selvillä jo helmikuusta alkaen!

5. Nehän on vielä ne ministerinpaikatkin jakamatta. Vaikka jääkiekkohulabaloo monia kiinnostaakin enemmän, niin kyllä se lätkää enemmän käytännössä iskee joka jätkään, että kuka johtaa mitäkin ministeriötä. Toistaiseksi varmaa on vain se, että Toimi Kankaanniemi ei ainakaan johda yhtään mitään.

X