Perinnönjako repi sisarusten välit rikki

Onko oikein, että yksi lapsista saa paljon enemmän perintöä kuin muut?
Hertta-Mari Kaukonen
Suhteet 27.11.2016 21:05

Liisa, Maire ja Jukka elivät tavanomaisen lapsuuden 1960-luvulla. Välillä kinasteltiin ja nahisteltiin, mutta useimmiten leikittiin yhdessä.
Teini-iässä Liisa koki jääneensä osattomaksi, kun Jukka ja Maire pääsivät keskikouluun. Liisan piti vanhimpana osallistua sisaruksiaan enemmän maatilan töihin…

Tämä sisältö vaatii tilauksen. Kirjaudu sisään jos olet tilaaja.

Kirjaudu Tilaa

Keskustelu

Meillä sisarpuoleni ”Liisa” (nimi muutettu) sai yhteisen isämme kuollessa enemmän rahaa tililleen, koska hänelle suoritettiin lakisääteinen osuutensa rahassa. Me, minä ”Maire”(nimi muutettu) ja täysveljeni ”Jukka”(nimi muutettu) jäimme biologisen äitimme eli isäni lesken kanssa kolmistaan osakkaiksi kesämökkikiinteistöön.

Minä ja veljeni saimme siis vähemmän rahaa tileillemme, kuin vanhempi sisarpuolemme ”Liisa” (nimi muutettu), koska meitä ei ”ostettu ulos” yhteisestä kesämökkikiinteistöstä, vaan jäimme siihen äitimme kanssa osakkaiksi.

Mitään riitaa perinnönjaosta, minulla ja täysveljelläni ”Jukalla” (nimi muutettu) ei kuitenkaan ole ollut perinnönjaosta sisarpuolemme ”Liisan”
(nimi muutettu) kanssa. Perinnön jako sujui muutama vuosi sitten sulassa sovussa. Jos jotakin kahnausta on myöhemmin ollut, se on liittynyt muihin asioihin kuin perinnönjakoon tai rahaan.

Näin meillä.