Äidin mukaan leijonatähti Kevin Lankinen rakastaa luontoa, rauhaa ja mökkeilyä: ”Hän nauttii, kun saa olla ilman somea”

Jaa kaverilleTilaa Seura
Kevin Lankinen torjui Suomelle kolmannen jääkiekon maailmanmestaruuden.
Kevin Lankinen torjui Suomelle kolmannen jääkiekon maailmanmestaruuden. © Lehtikuva
Leijonat MM-kultaan sensaatiomaisesti torjunut Kevin Lankinen, 24, on erilainen jääkiekkoilija. Seura kysyi hänen äidiltään Christa Grönlundilta, kuinka pojan ura alkoi.   

”Jo pienestä pitäen hän on kiekkoillut rakkaudesta lajiin”

Minkälainen lapsi Kevin oli?

Hirveän helppo ja iloinen, mutta myös hyvin määrätietoinen.

Miten jääkiekko alkoi?

Oikeastaan vahingossa. Kuusivuotias naapurinpoika lähti kiekkokouluun, ja Kevin meni nelivuotiaana taaperona katsomaan harjoituksia kaukalon laidalle. Koulun vetäjät näkivät, kuinka innokas hän oli, ja pyysivät mukaan.

Kevin pelasi hirveän pitkään kaksi vuotta vanhempien kanssa, ja sen jälkeen vuotta vanhempien kanssa. Ja pihapelejä hän pelasi naapurin lasten kanssa sellaisella innolla, että hyvä kun hänet sai syömään välillä. Jo pienestä pitäen hän on kiekkoillut rakkaudesta lajiin.

Milloin selvisi, että hänestä tulee maalivahti?

Junioripeleissä rooleja kierrätettiin, ja hänen itsensä mukaan ratkaiseva hetki oli se, kun hän maalissa oltuaan sai tsemppari-palkinnon. Hän oli silloin ehkä noin kymmenvuotias.

Minkälainen harjoittelija Kevin oli lapsena, tekikö hän jotain ylimääräistä?

Pihapeleillä on ollut tärkeä merkitys, niitä on tahkottu erinäisiä tunteja. Meillä oli siihen hyvät olosuhteet ja tietyt pojat tulivat aina pelaamaan. Vielä kuusi vuotta sitten he pistivät pelit pystyyn, kun näkivät toisensa kesällä.

Ketkä ovat olleet Kevinin tärkeimmät valmentajat?

[HIFK:n maalivahtivalmentaja] Jan Lundell on tehnyt ihmeitä Kevinille. Heillä oli saumaton yhteistyö ja vahva luotto toisiinsa. Myös Kevinin junioriaikainen, nyt jo edesmennyt valmentaja Kiekko-Vantaassa oli aivan mahtava.

Kevinin kirjallisuusharrastus on noussut viime päivinä julkisuuteen. Onko se kodin peruja?

Olen toki lukenut lapsille, kun he olivat pieniä, mutta kyllä se on ihan hänen oma harrastuksensa. Se auttaa häntä rentoutumaan pelimatkoilla. Hän lukee kirjoja suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Ainakin Yuval Noah Hararin historiakirjoista hän on pitänyt.

Mitä muita harrastuksia hänellä on?

Hän pelaa tennistä, vaikka kiekkoon menee paljon aikaa. Urheilun vastapainoksi Kevin rakastaa olla mökillä. Hänelle sosiaalinen media ei ole iso juttu, vaan hän päinvastoin nauttii, kun saa olla ilman somea. Sama koskee lehtijuttuja. Hän pitää luonnosta ja rauhasta.

Christa Grönlund lentokentällä odottamassa poikaansa.

Christa Grönlund lentokentällä odottamassa poikaansa. © Pekka Nieminen / Otavamedia

”Ihanaa, että hän on löytänyt aikaisin puolison”

Kevin on seurustellut tyttöystävänsä kanssa jo useita vuosia. Miltä se tuntuu äidistä?

Minusta on ihanaa, että hän on löytänyt aikaisin tukijan ja puolison. He viihtyvät hyvin yhdessä.

Miten uskot Kevinin suhtautuvan MM-kultaan?

Hän arvostaa sitä suuresti ja on kiitollinen siitä. Niin kuin hän sanoi, hän kantaa ylpeänä Leijona-paitaa. Tämä on ihan varmasti iso juttu hänelle.

Aiotko mennä Kaisaniemeen voitonjuhliin?

Kyllä!

 

X