Anja Snellman valmistui seksuaaliterapeutiksi: ”Olen edelleen kirjailija ja runoilija, mutta nykyisin sellainen kirjailija, joka työskentelee myös terapeuttina”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Anja Snellman on kirjailija, yleis- ja seksuaaliterapeutti sekä toimittaja.
Anja Snellman on kirjailija, yleis- ja seksuaaliterapeutti sekä toimittaja. © PEKKA HOLMSTRÖM / OTAVAMEDIA
Anja Snellman aloittaa Seuran kolumnistina. Viime vuosina tehnyt muutakin kuin kirjoittanut. Hän on opiskellut terapeutiksi.

Anja Snellman on kirjoittanut kolumneja eri lehtiin kirjailijanuransa alusta asti. Viime vuosina hän on kuitenkin pitänyt taukoa tästä kirjoittamisen lajista.

”Tauko on ollut tietoinen. Arvostan kolumnointia niin paljon, että en halua muuttua mielipideautomaatiksi, saati ryhtyä purkamaan kolumneissa oman elämäni hetteikköjä. Uskon, että itsensä voi kirjoittaa tyhjiin. Juuri siksi kannattaa pitää taukoja.”

Nyt sanomista on taas kertynyt, sillä Snellman on viime vuosina tehnyt muutakin kuin kirjoittanut. Hän on opiskellut terapeutiksi.

Snellman kutsuu ammatillista aluevaltaustaan juurille paluuksi, koska hän opiskeli nuorena yliopistossa kirjallisuuden ohella psykologiaa.

Viisi vuotta sitten hän valmistui ratkaisukeskeiseksi terapeutiksi ja vuonna 2018 seksuaaliterapeutiksi.

Oletko siis vaihtanut ammattia?

”Olen edelleen kirjailija ja runoilija, mutta nykyisin sellainen kirjailija, joka työskentelee myös terapeuttina.”

Toinen rikastuttaa toista

Kirjailija ja terapeutti ovat hänen mielestään eri tulokulmia samaan asiaan.

”Molemmat tutkivat ja pohtivat ihmisen mieltä. Ihmisessä keskeneräisyys, vaiheessa oleminen on kiinnostavampaa kuin täydellisyys.”

Seuran kolumneissa Snellman aikoo käsitellä parisuhteisiin ja seksuaalisuuteen liittyviä teemoja.

”Mieluiten kirjoitan yhteiskunnallisin äänenpainoin, yleisen elämänmenon heikkoja signaaleja havainnoiden. Yritän haastaa omia lempi-ideoitani ja suhtautua kriittisesti ja myös humoristisesti omaan asiantuntemukseeni.”

Anja Snellman, 64, on kirjailija, terapeutti ja toimittaja.

X