Botox-Putin ja Kanadan Pikkuperuna – Tässä tulevat ronskeimmat maailmankuulujen lempinimet!

Yhdysvaltain Donald Trump kutsui Syyrian Bašar al-Assadia elukaksi. Lisänimi Assadille on todellisuudessa lievimmästä päästä maailman hallitsijoille annettujen pilkkanimien kirjoa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Yhdysvaltain Donald Trump kutsui Syyrian Bašar al-Assadia elukaksi. Lisänimi Assadille on todellisuudessa lievimmästä päästä maailman hallitsijoille annettujen pilkkanimien kirjoa.
(Päivitetty: )
Teksti:
Olli Vainio

Suomalaisille tuttu, usein ironinen fraasi ”rakkaalla lapsella on monta nimeä” pätee useihin entisiin ja nykyisiin presidentteihin, diktaattoreihin sekä muihin vaikutusvaltaisiin ihmisiin.

Vaikuttajilla on tapana saada lempinimiä tai suuria virallisia nimikkeitä omien suurtekojensa tai muiden ulkoisten asioiden perusteella. Jotkut heistä jopa julistaa itse omia nimityksiä.

Tässä valikoitu listaus kuuluisuuksien parhaista lempinimistä viimeisen puolen vuosisadan ajalta.

Yksi maailman vaikutusvaltaisimmista

Yhdysvaltain istuva presidentti, Donald Trump on epäilemättä yksi pilkkanimien käytön kuninkaista. Trump on keksinyt kymmeniä lempinimiä kritisoidakseen mediaa, muiden maiden johtajia sekä poliitikkoja. Hän on myös itse saanut nimityksiä samalla mitalla takaisin. Raaimmat lienee lempinimet ”The Antichrist” sekä Man-Baby, jonka nimityksen Yhdysvalloissa monissa piireissä kritiikkiä itselleen kerännyt Trump sai näyttelijä Jon Stewarilta.

Kim Jong Jung ja Donald Trump ovat suosittuja karikatyyrihahmoja.

© iStock

Ydinaseilla isotteleva diktaattori

Maailmalla mielipiteitä jakava Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong Un on saanut johtajakaudellaan useita lisä- ja pilkkanimityksiä. Suosituimmaksi nousseen kiinalaisten antama lempinimen “Kim Fatty III” suomeksi Lihava Kim III. Kim Jong koki nimityksen niin loukkaavaksi, että toimeenpani hallituksen valittamaan pilkkanimestä, jolloin se kiellettiin ja pestiin pois kiinalaisten verkosta.

Presidentti ja Nobelin kirjallisuuspalkinnolla palkittu kirjailija

Winston Churchill toimi brittiläisenä poliitikkona ja Yhdistyneen kuningaskunnan pääministerinä vuosina 1940–1945 ja 1951–1955. Hän tunnettiin lempinimellä ”The British Bulldog”. Jotkut vertasivat Churchillin ulkonäköä koiraan, toiset ajattelivat nimen tulleen kiivaasta luonteesta.

Medellínin kartellin huumeparoni

Huumebisneksellä miljoonaomaisuuden 80-90 luvuilla tienanneella kolumbialaisella Pablo Escobarilla oli elämän aikana paljon toinen toisistaan mahtipontisimpia johtajanimityksiä. Kokaiinia tuottanut ja Yhdysvaltoihin salakuljettanut Escobar tunnettiin muun muassa nimillä ”El Padrino” eli huumekaupan kummisetä sekä ”El Zar de la Cocaína”: kokaiinin tsaari.

Kanadan pääministeri on lempinimeltään Little Potato.

© iStock

Kiinasta tyhjin käsin lähtenyt kanadalainen

Kanadan pääministeri Justin Trudeau on niin ikään saanut lempinimensä kiinalaisilta. Ainoana liberaalijohtajana Pohjois-Amerikassa tunnettu Trudeau kannattaa vapaakauppaa, joka johdatti hänet Kiinaan valtiovierailulle hiljattain. Trudeau sai vierailulla nimityksen ”Little Potato” eli pieni peruna, joka kuulostaa mandariinikiinaksi miehen sukunimeltä ”Trudeau”.

Natsi-Saksan kylmäverinen kenraali

Adolf Hitlerin luottomies, joukkoteloituksia järjestänyt kenraalieversti Ferdinand Schörner oli toisen maailmansodan aikana tunnettu pahamaineinen sotasankari, jota osa omista miehistä vihasi yhtä paljon kuin viholliset. Hänen kollegat ja alaiset kutsuivat miestä lisänimillä ”Blutiger Ferninand sekä Bluthund” eli verinen Ferninand, verikoira.

Vladimir Putinin lempinimi on maailmalla Botox.

© iStock

Venäjän siloposkinen hallitsija

Vladimir Putinilla saattaa olla eniten lempinimiä kaikista maailman nykyisistä johtajista. ”Botox” on niistä viimeisin. Nimityksen Putin ansaitsi sileän ihonsa ansiosta. Yhdysvaltain 41. presidentti, George W. Bush kutsui sen sijaan Putinia nimestä väännetyllä lempinimellä “Pootie Poot”.

 

Vapaan Ranskan sodan-ajan johtaja

Natsi-Saksaa vastaan toisessa maailman sodassa taistellut ranskalainen kenraali ja poliitikko De Gaulle vietti elämästään neljä vuotta opiskellen ja harjoitellen Saint-Cyrin sotilasakatemiassa. Siellä ollessaan hän sai kuuluisan lempinimensä ”suuri parsa” pituuden, korkean otsan ja ison nenän ansiosta.

 

Korjattu 16.4.2018 klo 9.09 Ferdinand Schörnerin etunimi (aik. Ferninand)

Korjattu 16.4.2018 klo 9.10 Ferdinand Schörnerin sotilasarvo. Ensimmäisen maailmansodan aikana luutnantti, toisessa maailmansodassa sai kenraalieverstin arvon.

X