Christiano Ronaldon salainen ase: Soolounet sikiöasennossa ja minuutintarkka kylpyseremonia

Jaa kaverilleTilaa Seura
Eläköön perhe! Christiano Ronaldo juhlisti Twitterissä hattutemppuaan Venäjän MM-kisoissa.
Edes tyttöystävällä ei ole asiaa Ronaldon vuoteeseen, kun sankari lepää.

Venäjän MM-kisoissa loistanut Portugalin kippari Christiano Ronaldo on poikkeuksellinen urheilija. Ennen pudotuspelejä CR on pyssyttänyt maajoukkueurallaan 85 täysosumaa. Se on enemmän kuin kukaan muu eurooppalainen jalkapalloilija lajin historiassa.

Mutta poikkeuksellinen on Ronaldon vuorokausirytmikin. Pala palalta huippuunsa hiottu kokonaisuus.

”Ronaldoa eivät kiinnosta hienot dieetit tai muiden kopioiminen. Hän on kiinnostunut vain yhdestä asiasta: Mikä toimii hänelle”, Ronaldon univalmentaja Nick Littlehales kertoi The Independent -lehden haastattelussa.

Brittiläinen Littlehales on työskennellyt viime vuodet Real Madridin organisaatiossa. Sitä ennen hän valmensi parikymmentä vuotta eri lajien huippu-urheilijoita paremman nukkumisen saloihin. Littlehales ei usko kahdeksan tunnin yöuniin. Hänen mukaansa jokaisella ihmisellä on yksilöllinen unirytmi. Siitä kiinni pitäminen takaa maksimaalisen vireystilan.

Ronaldo nukkuu viisi kertaa päivässä

Viime vuodet Ronaldo on noudattanut valmentajansa ohjeita. Supertähti nukkuu puolitoista tuntia kerrallaan, viisi kertaa päivässä.

Jotta elimistö saavuttaisi täydellisen rentoutumisen tilan, unisykliä ei saa keskeyttää. Ronaldo sammuttaa puhelimensa puolitoista tuntia ennen nukkumaanmenoa. Sen jälkeen television tai muiden kuvaruutujen katselu on kielletty. Keinovalo häiritsee luonnollista unirytmiä.

Itse nukkuminen tapahtuu tarkasti suunnitelluissa olosuhteissa. Littlehales neuvoo urheilijoita makaamaan sikiöasennossa, puhtaissa lakanoissa. Ylellisiä, vartalon muotoja myötäileviä patjoja ei käytetä.

”Kaikki mitä tarvitset, on kymmenen sentin paksuinen solumuovipatja”, Littlehales sanoi The Independentin mukaan.

Nukkumiseen liittyvä erikoispiirre on, että suoritukseen valmistautuva huippu-urheilija nukkuu yksin. Edes tyttöystävä Georgina Rodriguezilla ei ole asiaa Christiano Ronaldon vuoteeseen.

Vanhan uskomuksen mukaan huippu-urheilijan tulee pidättäytyä seksistä ennen suoritusta. Littlehalesin mukaan se on ”pötyä”. Kumppanin vieressä nukkuminen yksinkertaisesti häiritsee nukkuma-asentoa, mikä estää elimistöä saavuttamasta täydellistä rentoutta.

Samaa mieltä on ollut hollantilainen valmentaja Clemens Westerhof, joka valmensi Nigerian joukkuetta vuoden 1994 MM-kisoissa. Westerhofin mukaan ongelma ei ollut siinä, että pelaajat harrastivat ennen ottelua seksiä, vaan siinä, että he vonkasivat sitä koko yön.

Yksin nukkuminen on tähdelle tärkeä osa rentoutumista.

Yksin nukkuminen on tähdelle tärkeä osa rentoutumista.

Pala pizzaa ja kylpyyn

Kurinalaiset rutiinit ovat tärkeä osa Ronaldon elämää – myös valveilla ollessa. Jotkut muut pelaajat lähtevät ehkä voiton jälkeen juhlimaan. Christiano Ronaldo vetäytyy omiin oloihinsa ja aloittaa tieteellisen tarkat jälkijäähdyttelyt.

”Palautuminen on minulle vielä tärkeämpää kuin harjoittelu”, valtavista treenimääristä tunnettu tähti on sanonut.

Espanjalaisen AS-urheilulehden mukaan Ronaldo tankkaa heti pelin jälkeen energiaa syömällä hedelmiä – ja palan pizzaa.

Sitten mestari kiiruhtaa kylpyyn.

Christiano Ronaldo rentouttaa elimistönsä kontrastikylvyillä. Hän istuu ensin viisi minuuttia kuumassa (38— 44 astetta) vedessä, kolme minuuttia kylmässä vedessä. Kylpeminen jatkuu näin puoli tuntia. Menetelmä vilkastuttaa elimistön verenkiertoa niillä alueilla, joihin on kohdistunut rasitusta.

Seuraavaksi CR ui 20 minuuttia rauhallisesti, täydellisessä hiljaisuudessa. Hän kertaa mielessään äsken päättyneen pelin tärkeimmät vaiheet ja tyhjentää mielensä ajatuksista.

Altaasta noustuaan Ronaldo siirtyy spa-osastolle, jossa hän hieroo lihaksiaan tehokkailla vesisuihkuilla. Lopuksi tähti rentoutuu viisi minuuttia turkkilaisessa höyrysaunassa. Löylyt auttavat hermostoa rentoutumaan ja valmistautumaan uusiin uniin.

Ronaldo on valmis seuraavaan peliin.

X