Donald Trump – vessajuttujen mahtisonni vai supervallan tuleva johtaja?

Donald Trumpia kuvaillaan jopa suuremmaksi uhaksi maailmanrauhalle kuin Pohjois-Korean Kim Jong-unia.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Trump: Vahva armeija - mutta vain USA:n itsensä puolustamiseen.

Donald Trumpia kuvaillaan jopa suuremmaksi uhaksi maailmanrauhalle kuin Pohjois-Korean Kim Jong-unia.
(Päivitetty: )
Teksti:
Hannu Toivonen

Yhdysvaltain republikaanisen puolueen presidenttiehdokkuudesta taisteleva Donald Trump, 69, on ilmeisen ujostelematta sanonut kaiken sen, mitä ajattelee. Niinpä epävirallisesti Trump on päässyt ainakin verbaalisesti maansa mahtisonniksi numero 1.

Hillary Clintonista, 68, naisesta ja demokraattisesta päävastustajasta, Trump julisti viittaamalla tämän tappioon kahdeksan vuotta sitten Barack Obamalle, 54:

”Clinton seivästettiin, she got schlonged.”

”Schlonged” tarkoittaa isoa penistä. Viiden lapsen isä ja kolmannen vaimon mies herätti lausunnollaan närkästystä, mutta jatkoi uhoamalla Clintonin vessatauosta vaalitilaisuudessa:

”Tiedän, mihin hän meni! Sen ajatteleminen oksettaa minua.”

Naisista Trump ei ylipäätäänkään tunnu ajattelevan kovinkaan korkealentoisesti tai runollisesti. Republikaanisisar Carly Fiorinaa, 61, Trump kommentoi heitolla, että harva äänestäisi hänen näköistään naamaa.

Ehdokkaiden keskinäinen käsien koon vertailu vääntyi nopeasti alapääretoriikaksi. Trump on vakuuttanut, ettei hänen lisääntymiselimensä koossa ole valittamista ja otti näin vaaliaseekseen oman peniksensä.

Alkunsa aivopieru sai republikaanikilpailija Marco Rubion, 44, kommentista, jonka mukaan Trumpin pienet kädet kertovat myös miehen muista mitoista.

Vähemmän diplomaattista

Trump kunnioittaa Venäjän ykkösmachoa, presidentti Vladimir Putinia, 63, joka on kehunut arvostusta molemminpuoliseksi.

 ”He ovat raiskaajia, he ovat rikollisia!” Tump on sanonut meksikolaisista.

”Rakennan Meksikon ja USA:n rajalle muurin. Ja Meksiko maksaa sen.” Meksiko ilmoitti viime viikolla kuivasti kieltäytyvänsä tuosta kunniasta.

Lähi-idän muslimipakolaisille Trump vaatii porttikieltoa USA:han. Terroristien perheille hän esitti ensin kuolemaa, mutta peruutti myöhemmin aloitteensa.

Voiko Trumpista tulla presidentti? Tuskin, sillä myös USA:n arvokonservatiivit karttavat häntä. Jotkut republikaanit ovat kuvailleet häntä suuremmaksi vaaraksi rauhalle kuin Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-unia, 33.

X