Koronan drive-in-testausasema ruuhkautui ja johti perusteettomiin parkkimaksuihin – Laskuja mitätöity kymmenittäin

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Terveyspalveluyritys Mehiläisen drive-in- koronatestausasema avattiin Messukeskuksen parkkipaikalle Helsingissä 26. elokuuta 2020. © Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Messukeskuksessa koettiin todellinen parkkipainajainen ennen joulua, kun useat sadat jonottivat koronatestiin Helsingissä. Messukeskuksen drive-in-testausasema ruuhkautui pahoin ja jonotus aiheutti monille aiheettomia parkkimaksuja.

Seuran lukija sai parkkimaksun, sillä hänen tunnin ilmainen pysäköintiaikansa ylittyi, kun hän joutui pahaan ruuhkasumaan koronatestiin jonottaessaan. Drive-in-testausasema ruuhkautui Helsingin Messukeskuksella ennen joulua.

Lukija sai parkkilaskun mitätöityä, mutta oli yhteydessä Seuraan, jotta myös muut parkkimaksun saaneet huomaisivat näin tehdä.

”Ruuhkaisimpina päivinä joulun alla otettiin noin 600-800 näytettä päivässä. Luvussa on mukana myös HUSille tehdyt näytteenotot.” Mehiläisen liiketoiminnanjohtaja Johanna Asklöf kertoo.

Parkkilaskuja on lähtenyt huomattava määrä. Europarkin toimitusjohtaja Christer Heden mukaan valituksia tuli heille kymmeniä, muttei kuitenkaan satoja. Pysäköintiaikaa on nyt myös pidennetty kahteen tuntiin.

”Alue on aina maksullinen, riippumatta siitä mitä siellä tapahtuu. Torstaista 30. joulukuuta alkaen ilmainen pysäköintiaika on kuitenkin pidennetty kahteen tuntiin. Olemme ottaneet pois laskutuksesta alle kaksi tuntia pysäköineitä.”

Oheisen pysäköintimaksun Seuran lukija sai, koska koronatestijonossa ja testissä Helsingin Messukeskuksen parkkialueella kesti ilmaista tuntia kauemmin. Maksu peruttiin reklamaation jälkeen.

Parkkilaskun mitätöintiä voi myös itse vaatia olemalla yhteydessä Messukeskuksessa operoivaan Europarkiin.

”Laskussa on ohjeet, kuinka meihin saa yhteyttä, jos laskun haluaa reklamoida”, Europarkin toimitusjohtaja Heden kertoo.

Parkkilaskua ei tarvitse maksaa

HUSin ylihoitaja Teija Kaukosalmi-Virtanen on tietoinen Messukeskuksen parkkimaksuista.

”Laskua ei ole tarvinnut maksaa, kun asia on selvitetty”, Kaukosalmi-Virtanen kertoo.

HUSin yhteistyö Mehiläisen kanssa on vuodenvaihteessa päättynyt kilpailutuksen vuoksi, mutta HUS-alueen koronarokotukset jatkuvat edelleen Messukeskuksen tiloissa.

HUSin johtava ylihoitaja kertoo, että heillä on tällä  koronanäytteenottoa parkkihallissa Myyrmäessä ja Herttoniemessä Terveystalon hoitamana.

”Toivottavasti ko. ongelmaa siellä ei tule. Jos näin kuitenkin kävisi, kannustamme ilman muuta parkkisakon saaneita olemaan yhteydessä laskuttajaan”, Kaukosalmi-Virtanen kehottaa.

X