Esteettinen gynekologia ei tee kauneusleikkauksia vaan metsästää kadonnutta orgasmia

Gynekologi Lasarus Mitrofanoff epäili itsekin, onko esteettinen gynekologia meilekästä, mutta lakkasi sitten väheksymästä naisten toivetta nauttia taas seksistä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Esteettinen gynekologia ei hoida ulkonäköä vaan elämänlaatua.

Gynekologi Lasarus Mitrofanoff epäili itsekin, onko esteettinen gynekologia meilekästä, mutta lakkasi sitten väheksymästä naisten toivetta nauttia taas seksistä.
(Päivitetty: )
Teksti:
Sanna Puhto

Kasvojen ja vartalon kauneusleikkaukset ovat jo arkipäivää, mutta miltä kuulostaisi häpyhuulten pienennysleikkaus, neitsyysleikkaus tai emättimen kiristys? Naiset voivat nykyisin hankkia alapäähänsä erilaisia kauneusleikkauksia.

”Nykyaikainen nainen yrittää pitää mallikunnossa paitsi kasvot ja vartalon, myös intiimialueensa”, virolainen esteettisen gynekologian klinikka kertoo nettisivuillaan suomalaisasiakkailleen.

Onko esteettisessä gynekologiassa todella kyse alapään mallikunnossa pysymisestä?

”Omista asiakkaistani 90 prosentilla on lääketieteellinen vaiva, joka haittaa heitä. Ei siinä ole kyse ulkonäöstä vaan elämänlaadusta. Mielestäni tätä pitäisi ajatella osana normaalia gynekologiaa”, suomalainen esteettinen gynekologi Lasarus Mitrofanoff sanoo.

Jos nainen kärsii iän myötä yleistyvistä virtsarakon- tai peräaukon laskeumista tai hänellä on ylisuuret häpyhuulet, voi seksistä saatu nautinto vähentyä. Juuri nautinnon katoaminen on usein syynä esteettisen gynekologin pakeille hakeutumiseen.

”Sitä pidetään hyväksyttävänä, että mies hakee apua erektiohäiriöihin. Mutta jos nainen hakee apua seksuaalisen nautintonsa katoamiseen, sitä pidetään turhamaisena. Tässä on mielestäni vinouma”, Mitrofanoff sanoo.

Neitsyysleikkaukset harvinaisia

Yleisin esteettisen gynekologian toimenpide on häpyhuulten pienennys, jonka hinta vaihtelee 1 000 eurosta 3 000 euroon. Valtaosa naisista, joilla on tavallista kookkaammat häpyhuulet, ei kärsi niistä millään tavalla. Joillekin ne kuitenkin aiheuttavat haittaa. Ne hankaavat ja tuottavat kipua, vaikeuttavat hygieniaa ja yhdyntää ja estävät esimerkiksi pyöräilemisen.

”Perinteinen gynekologia usein ohittaa heidän vaivansa, vaikka sen saa pois leikkauksella.”

Sen sijaan neitsyysleikkaukset ovat erittäin harvinaisia Suomessa. Niitä kysyvät lähinnä maahanmuuttajanaiset.

Leikkauksessa kiinnitetään revenneen immenkalvon jäänteet toisiinsa parilla ompeleella, jotta tuloksena olisi muutama veripisara hääyönä.

”Neitsyttähän ei voi palauttaa. Mutta jos neitsyyden merkkinä pidetään sitä, että ensimmäisessä yhdynnässä tulee vähän verta, leikkaus voi pelastaa naisen katastrofilta.”

Väljyyden syyt

Toiseksi yleisin toimenpide, joita Mitrofanoff tekee, on emättimen kiristys.

80 prosentilta emättimen kiristystä hakevalta löytyy tarkemmissa tutkimuksissa virtsarakon- tai peräaukon laskeuma.

Laskeuman oireita ovat tiheävirtsaisuus, painon tunne alavatsalla, toistuvat virtsatieinfektiot tai jatkuva ummetus. Naiset eivät kuitenkaan tule Mitrofanoffin asiakkaiksi näiden oireiden takia vaan siksi, koska toivovat paikkojen kiristyksen palauttavan seksuaalisen nautinnon.

”Naiset ovat luulleet virtsaamis- tai ulostusvaivojaan kaikkien synnyttäneiden naisten ristiksi eivätkä ole osanneet ajatella, että ne ja paikkojen löystyminen liittyvät yhteen.”

Mitrofanoff haastattelee kaikki asiakkaansa huolella. Kiristystä haluavilta hän muun muassa kysyy, toivooko hän sitä itse vai onko kyse miehen toiveesta. Muutamassa tapauksessa toiveen takana on ollut mies.

Silloin kyse on ollut avioeroprosessista, jossa mies on haukkunut naisen paikat niin väljiksi, ettei niistä saa nautintoa.

”Kun olen tutkinut nämä naiset, ei heillä ole ollut mitään väljyyttä, eikä mitään toimenpidettä tarvittu. Ongelma oli muualla ja lisäksi naisia oli loukattu pahasti.”

Emättimen kiristyksen hintahaarukka on 2 500 eurosta 6 000 euroon. Jos kyse on laskeumasta, leikkauksia tehdään myös julkisella puolella.

Esteettinen gynekologia metsästää kadonnutta orgasmia

Uusimpia tuulia alapään tuunauksessa ovat G-pisteen suurentaminen ja O-shot-hoito. Molemmat hoidot tähtäävät siihen, että naisen seksuaalinen nautinto paranisi.

”Hoidoilla ei luoda orgasmia, jos sitä ei ole aiemmin ollut, mutta kadonnutta orgasmia voi yrittää niillä etsiä. Usein pari- tai seksuaaliterapia ovat esteettistä gynekologiaa parempia lääkkeitä seksiongelmiin. Ohjaan usein asiakkaani ensin niiden pakeille.”

G-pisteen augmentaatio eli suurentaminen on hoito, jossa G-pisteen alueelle ruiskutetaan hyaluronihappogeeliä. Se kohottaa hiukan G-pisteen aluetta, mikä saattaa parantaa naisen orgasmia. Hoito maksaa noin 750 euroa ja sen vaikutus kestää neljästä kuukaudesta kahteen vuoteen.

Noin tuhat euroa maksavaa O-shot-toimenpidettä on kutsuttu vampyyrihoidoksi, koska siinä käytetään ihmisen omaa veriplasmaa. Plasma ruiskutetaan virtsaputken molemmille puolille sekä klitorikseen. Plasman verihiutaleissa on kasvutekijöitä, jotka lisäävät verisuonten muodostumista ja saavat sidekudossolut aktivoitumaan ja paksuuntumaan. Tämä puolestaan saattaa parantaa naisen kokemia orgasmeja.

Hoidon vaikutus kestää puolesta vuodesta kahteen vuoteen.

Heti leikkauksen jälkeen ilmenee usein kipuja ja turvotusta. © Colourbox

Häpyhuuli kuin makkara

Eikö herkkiin alueisiin kirurgisesti kajoaminen ole riski, jonka lopputuloksena voi olla tunnottomuutta tai hermovaurioita?

”Kaikkiin leikkauksiin liittyy riski komplikaatioista ja hermovauriot ovat yksi näistä. Omille asiakkailleni näitä ei ole tullut. Pyydän silti jokaista pohtimaan, onko hän valmis ottamaan riskin ja miten se vaikuttaisi hänen elämäänsä.”

Mitrofanoffin mukaan naiset ovat usein miettineet asiat aika valmiiksi, mutta silti riskit pitää käydä vastaanotolla läpi.

Heti leikkauksen jälkeen ilmenee usein kipuja ja turvotusta. Häpyhuulen pienennysleikkauksessa suuremman verenpurkauksen riski on viiden prosentin luokkaa.

”Häpyhuuli voi siinä tapauksessa olla pari viikkoa HK:n sinisen kokoinen. Mutta alapää on niin hyvin suunniteltu, että turvotus ja kivut lähtevät pois ja tuntoherkkyys säilyy ennallaan.”

Riskejä suurempana ongelmana Mitrofanoff pitää sitä, että perinteisessä gynekologiassa pidetään joskus naisten toivetta seksuaalisesta nautinnosta turhamaisuutena.

”Perinteinen ohje on olla tekemättä mitään esimerkiksi kipua ja haittaa aiheuttaville häpyhuulille, koska leikkauksesta voi tulla tulehduksia ja muita ongelmia.”

Mitrofanoff kertoo olleensa aiemmin itsekin tällainen gynekologi, mutta perehtyi sitten tarkemmin tähän ongelmakenttään.

”Tämä on ihan oma taiteenlajinsa. Riskit komplikaatioista pienenevät, kun lääkärillä on kokemusta ja hän tietää mitä tekee.”

Lue myös:

Vaihdevuosioireisiin voi vaikuttaa elintavoilla – Näin se onnistuu

Onko normaalia saada orgasmi gynekologisessa tutkimuksessa?

X