”Halli on makea kuin karkki!” – Vuonna 1914 valmistunut Hakaniemen kauppahalli kunnostettiin perinteitä vaalien

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Hakaniemen kauppahalli palvelee nyt entistä ehompana. © Elina Sirparanta/visitfinland
Hakaniemen kauppahalli palvelee nyt entistä ehompana. © Elina Sirparanta/visitfinland
Tätä on odotettu! Vuodesta 2018 saakka remontissa ollut Hakaniemen kauppahalli Helsingissä on viimein avattu. Vuonna 1914 valmistuneen historiallisen kauppahallin peruskorjauksessa sisätilat on kunnostettu lähes alkuperäisen mukaisiksi.

Hakaniemien kauppahalli avasi huhtikuun lopussa ovensa, mutta virallisia avajaisia vietetään 11.–13. toukokuuta. Halliin on saatu myös paljon uutta. Tekniikka on nykyaikaistettu ja maan alle on rakennettu huoltopiha, jonka kautta mm. tavarantoimittajat kulkevat. Asiakkaille suuri ja näkyvä uudistus on uusi kulkuyhteys metrosta suoraan halliin.

Markkinointipäällikkö Petra Majander

Petra Majander iloitsee vanhaa vaalien kunnostetusta kauppahallista.

Hakaniemen kauppahalli kahdessa kerroksessa – ja jopa terassilla

Remontoidussa kauppahallissa on noin 50 myyntipaikkaa. Ykköskerroksessa myydään jatkossakin lähinnä elintarvikkeita ja kakkoskerroksessa tekstiilejä, lahjatavaroita, käsityötarvikkeita ja asusteita.

Toiseen kerrokseen avatussa ravintolassa voi nauttia lounasta, mutta ensimmäistä kertaa hallin historiassa ravintola on auki myös iltaisin.

Uutta on myös iso terassiravintola Hagis, joka avautuu toukokuun aikana.

”Halli on makea kuin karkki!”

”Hallin tilan tuntu muuttui radikaalisti, kun ikkunat vapautettiin ja valo pääsee sisään. Halli on makea kuin karkki! Hallista löytyy myös ennennäkemättömiä tiloja, kuten kaunis Kirsikka-ravintola, joka aiemmin palveli henkilökunnan taukotilana”, Hakaniemen kauppaahllin markkinointipäällikkö Petra Majander kertoo.

Juttu julkaistu ensi kerran Vivan numerossa 5/2023.

Lue myös: Mamma mia, mitä jäätelöä jo 100 vuotta! Magin veljekset toivat italialaisen jäätelön taian Suomeen – Helsingin Jäätelötehdas perustettiin vuonna 1922

Jäätelökärryjen siirtäminen myyntipaikasta toiseen oli raskasta työtä. Alkuaikojen hittituote, vanhan ajan vaniljapuikko, on pitänyt pintansa Magi-jäätelön ystävien kestosuosikkina vuosikymmenestä toiseen. <span class="typography__copyright">© Helsingin Jäätelötehdas</span>

Jäätelökärryjen siirtäminen myyntipaikasta toiseen oli raskasta työtä. Alkuaikojen hittituote, vanhan ajan vaniljapuikko, on pitänyt pintansa Magi-jäätelön ystävien kestosuosikkina vuosikymmenestä toiseen. © Helsingin Jäätelötehdas

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X