Haloo Helsinki! -musikaali tarjoaa niin naurun kuin surunkin aitoja kyyneliä

Suomen Komediateatterin Haloo Helsinki -musikaali.
Suomen Komediateatterin Haloo Helsinki -musikaali. © Robert Seger
Massiivisiin Haloo Helsingin kappaleisiin tehty musikaali tarjoaa tunteiden rytinää, niin naurun kuin surunkin aitoja kyyneliä.

Seura arvioi Haloo Helsinki! -yhtyeen musiikkiin pohjautuvan Maailma on tehty meitä varten -musikaalin.

Miksi kiinnosti?

Haloo Helsingin kappaleiden sanoitukset ovat mielestäni mainioita kiteytyksiä elämästä ja eletyistä tunteista. Pidän myös mahtipontisesta musiikista, joka on kuin tehty lavoille. Tähän kun liitetään ihmisten aitoja tarinoita, joita pyydettiin musikaalin pohjaksi, odotukset olivat korkealla.

Mitä pidin?

Musikaali alkaa teinimuistoista, jotka ovat hieman kömpelöitä – mutta sitähän teini-ikä on. Aika pian vuodet kuitenkin vierivät ja ollaan aikuisia, onneksi, sillä sitten alkaa nauru ja itku, jotka eivät tule ennen kuin show on ohi.

Kaisa Leppäsen esittämä miehenkipeä, keski-ikäänsä kipuileva toimistorotta nostattaa parhaat naurut, kyyneleet taas virtaavat koskettavien kohtausten takia: koulukiusaaminen, syöpä, ikiaikainen ystävyys. Laulut on kuin tehty näihin kohtauksiin, ja vaikka äänet välillä vähän notkahtavatkin, sekin sopii ihmisenkokoisen tarinan kerrontaan.

Onneksi elämä antaa usein myös mahdollisuuden sopia nuoruuden tyhmyydet. Tämä ajatus lohdutti musikaalissa.

Maailma on tehty meitä varten ei ole lempeän taiteen ystävän tapahtuma, sillä dramaattiset valot ja tunnekylläiset kuorokohtaukset kuljettavat katsojaa kuin vuoristoradassa. Mutta vauhdin ja suurten eleiden ystävälle musikaali on kuin huumetta addiktille.

Musikaali sai minut miettimään, miten taide toimii niin monessa apuna. Mukanani oli teini-ikäinen tyttäreni, jonka kanssa elämä on välillä aika takkuista, mutta musikaaliyleisössä ei ollut kiistoja eikä inttämistä. Oli vain hieno, äidin ja tyttären hetki yhdessä.

Arvio: 4/5

Haloo Helsinki

Haloo Helsinki! -yhtyeen kappaleista on tehty musikaali. © Tiia Ahjotuli / OM-arkisto

”Kaikki arvet mustelmat, ovat elämämme kudelmat. Mä en ajattele, että miksi pahuus just muhun kohdistettiin, koska muuten se olis lentänyt jonkun toisen kotiin.”
–
Terveisin mä, Haloo Helsinki!

3 x Nämäkin musikaalit voivat kiinnostaa

Rovaniemen teatteri, Cabaret.

Rovaniemen teatteri, Cabaret. Tatu Kantomaa

Cabaret, Rovaniemen Teatteri. Tämä monenkymmenen hengen jättisatsaus pohjoisen lavalle kertoo 1930-vaihteen Berliinistä ja kabareen kultakaudesta.

Tampereen Teatterin Notre Damen kellonsoittaja.

Notre Damen kellonsoittaja, Tampereen Teatteri. Oscar-palkittujen tekijöiden Disney-tuotannon pohjalle tehty musikaali vie katsojan 1400-luvun lopun Pariisiin.

Turun Kaupunginteatterin Amélie.

Turun Kaupunginteatterin Amélie. Otto-Ville Väätäinen

Amélie, Turun Kaupunginteatteri. 2000-luvun alussa ihastuttaneen ranskalaisen elokuvan pohjalta tehty musikaali vie myös Pariisiin ja sen tunnelmallisiin katukahviloihin.

Musikaaleja kotisohvalle – katso nämä musikaalielokuvat!

Hyvä tarina kestää aikaa elokuvanakin:

1. Mamma Mia: Abbaa ja upean turkooseja Välimeren maisemia (2008)
2. Moulin Rouge: Ranskalaista boheemielämää ja Nicole Kidman kabareetähtenä. (2001)
3. Evita: Argentiinalaisia rytmejä ja Eva Perónin tarina Madonnan esittämänä. (1996)
4. Grease: 1950-luvun lukiolaiselämää ja John Travolta. (1978)
5. Sound of Music: Von Trappin perheen ja kotiopettajattaren ikivihreä seikkailu. (1965)

Lue myös: Hitler, Stalin, Mussolini ja Kim Jong-il rakastivat elokuvia – Disney-pörröt, Hollywood-kuningattaret, musikaalien tanssitytöt ja James Bond suosikkeina