Helsinki Loves Trump -ryhmä aikoo odottaa USA:n presidenttiä Helsinki-Vantaan lentokentällä – ”Voisin äänestää häntä”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
© iStock
Ryhmään kuuluvat mielenosoittajat aikovat ilmaista tukensa Donald Trumpille hymyilemällä.

Helsingin huippukokous on nostanut jo etukäteen tunteet pintaan. Toistaiseksi kriittiset äänenpainot ovat olleet voimakkaasti esillä. Mutta Suomesta löytyy myös joukko Donald Trump -faneja, jotka ovat aktivoituneet tulevan vierailun alla. Kokouspäivänä 16.7. Helsingin katukuvassa on mahdollista nähdä leveästi hymyilevä perussuomalainen.

”On kiva, että meille tulee vieraita”, Markus Bunders sanoo.

Hän on yksi Helsinki Loves Trump -Facebook sivun ylläpitäjistä. Ryhmässä on 400 jäsentä, jotka aikovat osoittaa tukensa Yhdysvaltain istuvalle presidentille.

”Me emme järjestä mielenosoitusta, koska poliisi eristää mielenosoitukset. Sen sijaan menemme paikalle yksityishenkilöinä. Pyrimme olemaan siellä, missä vieraatkin”, Bunders kertoo.

Helsinki Loves Trump ei kaipaa rähinää eikä poliisin syleilyjä. Toimimme tehokkaimmin, kun emme osoita järjestäytymisen merkkejä”, ryhmä kirjoittaa omalla Facebook-sivullaan.

Ryhmän tarkoitus on seurata Trumpin Air Force One (AF1) -lentokoneen reittiä  Flight Radar -palvelusta, ja olla hyvissä ajoin vastassa lentokentällä kokouspäivän aamuna.

”Paikan päällä olemme uniikkeja kukkia hymyilemässä Yhdysvaltojen presidentille (ja sadoille toimittajille).”

Helsinki Loves Trump ei osoita mieltään lakanoilla tai värikkäillä banderolleilla.

”Me aiomme vain hymyillä.”

”Donald Trump on poikkeusyksilö”

Bundersin mielestä Donald Trump on ollut hyvä presidentti Yhdysvalloille.

”Hän edustaa kansanosaa, jolla ei ole ääntä tai sananvaltaa. Mielestäni oman kansan etujen priorisoinnissa ei ole mitään väärää. Trump on muutenkin poikkeusyksilö, menestynyt miljardööri. Voisin itsekin äänestää häntä.”

Edes Trumpin ihmisoikeusrikkomukset tai julkisuuteen noussut naisten ahdistelu eivät vaivaa Bundersia.

”Tietysti monet negatiiviset asiat henkilöityvät häneen, onhan hän vahva persoona.”

Bundersin mukaan ihmisoikeuksia käytetään nykyään turhan usein poliittisen propagandan välineenä.

”Maailmassa kuolee vieläkin joka ikinen päivä 18 000 lasta nälkään. En usko, että kaikki ihmisoikeuksista puhuvat tahot ovat välttämättä aina ihan tosissaan niiden suhteen.”

Markus Bunders on itsekin ollut aktiivisesti mukana politiikassa. Nuorempana hän oli vihreä, ja työskenteli jonkin aikaa Osmo Soininvaaran avustajana.

”Sitten kasvoin aikuiseksi. Nykyään olen perussuomalainen.”

X