Hikeä ja pettymystä Ville Valon ja Agentsin Kangasniemen keikalla – Sadat lipun ostaneet eivät nähneet vilaustakaan esiintyjistä

Jaa kaverilleTilaa Seura
Agents ja Topi Sorsakoski tekivät Syvälahden lavan edellisen yleisöennätyksen keväällä 1989, jolloin paikalla oli 2360 katsojaa.
Agents ja Topi Sorsakoski tekivät Syvälahden lavan edellisen yleisöennätyksen keväällä 1989, jolloin paikalla oli 2360 katsojaa. © Hanna-Kaisa Hämäläinen / Otavamedia
Syvälahden lavan pitäjä Reijo Pynnönen kertoo, miksi yleisön pettymys yllätti järjestäjät.

Viime lauantaina monet katsojat joutuivat pettymään Ville Valon ja Agentsin keikan järjestelyihin. Syvälahden lavalle oli myyty niin paljon lippuja, että vain osa yleisöstä mahtui sisälle.

© Hanna-Kaisa Hämäläinen / Otavamedia

Anniskelualueen jonot lähentelivät sadan metrin mittaa, eikä wc-tiloihinkaan kovin nopeasti päässyt. Harmillisinta oli kuitenkin se, että valtaosa lipun ostaneista ei nähnyt esiintyjistä vilaustakaan. Satunnaisesti Valon hahmon saattoi nähdä ikkunan läpi.

Syvälahden Facebook-sivulla kommentointi on ollut vilkasta. Useat pettyneet yleisön edustajat moittivat järjestäjää ja vaativat rahojaan takaisin. Mainittu on myös turvallisuus: kukaan ei rajoittanut sisälle ahtautuvien ihmisten määrää.

© Hanna-Kaisa Hämäläinen / Otavamedia

© Hanna-Kaisa Hämäläinen / Otavamedia

Aiemmin yleisö on hajaantunut ympäri Syvälahden aluetta

Agents ja Topi Sorsakoski tekivät Syvälahden lavan yleisöennätyksen keväällä 1989. Tällöin paikalla oli 2360 katsojaa. Lauantain Valo & Agents -iltaan lippujen määrä oli rajoitettu kahteen tuhanteen.

Syvälahden pyörittäjä Reijo Pynnönen kommentoi Seuralle, että aiemmin katsojat eivät ole pyrkineet samanaikaisesti katsomaan esiintyjää. Siksi he uskalsivat myydä niin monta lippua.

“Alueelle voidaan ottaa 2 500 henkeä, koska kokonaisuudessaan tilaa riittää. Tälläkin vuosikymmenellä 2 000 kävijää on mennyt rikki, eikä kukaan ole valittanut.”

Väkimäärän lisäksi närää aiheutti se, että lavalla oli tukala olla. Lämmin ulkoilma aiheutti sen, että sisälläkin lämpö nousi kolmenkymmenen asteen tienoille.

“Viime keväänä uusittu ilmastointikaan ei riittänyt viilentämään tilaa”, sanoo Pynnönen.

© Hanna-Kaisa Hämäläinen / Otavamedia

“Tämä on aivan hassua”

Sastamalan Suodenniemeltä Syvälahteen matkustaneet Sirpa ja Markus Halkoaho arvelivat etukäteen, että paikan päällä voi olla tiivis tunnelma.

“Mutta en minä ihan tällaiseksi tätä luullut, tämä on aivan hassua”, Sirpa Halkoaho päivitteli.

Halkoahot mahtuivat sisälle katsomaan esiintymistä. Muutaman kappaleen jälkeen he kuitenkin siirtyivät ulos, koska sisällä oli niin kuuma ja ahdasta.

“Äänentoisto ulkona vaatisi vähän parannuksia, ja kyllä kaikkien pitäisi päästä näkemään bändi”, totesi Markus Halkoaho.

Ulkona sijaitsevan katetun tanssilattian reunalle oli asennettu tv-ruutu, josta keikan oli tarkoitus näkyä. Näytön kuva kuitenkin pätki pahasti ja pimeni täysin, kun Valo ilmestyi kahden instrumentaalikappaleen jälkeen lavalle.

Reijo Pynnösen mukaan yli kolmenkymmenen asteen lämpötila aiheutti oikosulun kameraan, joka kuvasi esiintymislavan tapahtumia.

“Kuva palasi heti, kun ihmiset poistuivat salista”, kertoo Pynnönen.

Väkimäärän lisäksi närää aiheutti se, että lavalla oli tukala olla. Lämmin ulkoilma aiheutti sen, että sisälläkin lämpö nousi kolmenkymmenen asteen tienoille.

Väkimäärän lisäksi närää aiheutti se, että lavalla oli tukala olla. Lämmin ulkoilma aiheutti sen, että sisälläkin lämpö nousi kolmenkymmenen asteen tienoille. © Hanna-Kaisa Hämäläinen

Syvälahti pahoittelee

Pynnönen on pahoillaan, että osa katsojista pettyi järjestelyihin. Hän ei vielä osaa sanoa, tarjotaanko hyvitykseksi jotain.

“Yleensä pyrimme tarjoamaan esimerkiksi toisen illan Syvälahdessa ilmaiseksi.”

Aiheesta on tarkoitus jatkaa keskustelua Valon ja Agentsin edustajien kanssa.

“Rahaa emme Syvälahden puolesta pysty palauttamaan, koska emme ole ostaneet tätä ohjelmaa. Saamme tästä tapahtumasta lähinnä ravintolatuloja”, Pynnönen sanoo.

X