Historiallinen itsenäisyyspäivän vastaanotto: Perheenlisäystä odottava presidenttipari

Jenni Haukion juhlapuvun suunnitteli taiteen kandidaatti Heidi Karjalainen.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Jenni Haukion juhlapuvun suunnitteli taiteen kandidaatti Heidi Karjalainen.
(Päivitetty: )
Teksti:
Virpi Valtonen

Presidentti Sauli Niinistö, 69, ja rouva Jenni Haukio, 40, kertoivat lokakuussa saavansa lapsen. Laskettu aika on helmikuussa, johon Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavastaanotolla on enää kaksi kuukautta aikaa.

Yhdeksi presidenttiparin isännöimän vastaanoton kuvatuimmaksi asiaksi nousikin odotetusti presidentin puolison raskausvatsa. Monet kutsuvieraat myös toivoivat pääsevänsä esittämään presidenttiparille onnittelunsa kauan toivotun ja odotetun perheenlisäyksen johdosta.

Rouva Jenni Haukion juhlapuvun suunnitteli taiteen kandidaatti Heidi Karjalainen, joka valittiin syyskuussa Vuoden nuoreksi suunnittelijaksi. © PEKKA MUSTONEN/OTAVAMEDIA

Jenni Haukion puvun suunniteli Vuoden nuori suunnitelija

Rouva Jenni Haukion puvun suunnittelija paljastettiin poikkeuksellisesti jo Linnan juhlia edeltäneellä viikolla. Metsänvihreän, kauniisti laskeutuvan juhlapuvun suunnitteli taiteen kandidaatti Heidi Karjalainen, jolle maan ykkösnaisen puvun suunnittelu oli ensimmäinen tilaustyö. Eleettömän puvun kruunasi näyttävä kielokimppu ranteessa.

”Nuorissa, lahjakkaissa tekijöissä on Suomen tulevaisuus. Halusin valinnallani sekä kunnioittaa Aalto-yliopistossa tehtävää muotoilualan korkeatasoista, omaleimaista ja kansainvälisesti kilpailukykyistä opetus- ja tutkimustyötä että antaa nuorelle suunnittelijalle mahdollisuuden esitellä osaamistaan ja luovuuttaan”, rouva Haukio perusteli suunnittelijavalintaansa.

Heidi Karjalainen valittiin syyskuussa Vuoden nuoreksi suunnittelijaksi. Hän kertoi, että hänelle tärkeintä Jenni Haukion puvun suunnittelussa oli mielenkiintoisen visuaalisen ilmeen löytämisen.

”Tavoitteena oli löytää tuore näkemys juhlapukeutumiseen pukeutumisetikettiä ja perinteitä kunnioittaen. Halusin suunnitella ajassa kiinni olevan, arvokkaan ja elegantin puvun, joka poikkeaisi Jenni Haukion aiemmista puvuista. Sain tähän laajat vapaudet”, Karjalainen kertoi.

X