Hotelliketju tarjoilee Trumpin ja Putinin tapaamisen kunniaksi rauhan ja rakkauden juomaa – Seuran lukija keksi vaihtoehtoisen drinkin, jossa on vain kaksi raaka-ainetta

Vladimir Putinin ja Donald Trumpin huippukokous Helsingissä inspiroi baarimikotkin tekemään Trumputin-teemaansopivan drinkin.
© iStock
Keep peace -drinkin takaa löytyy hauska tarina. Donald Trumpin ja Vladimir Putinin tapaaminen innoitti myös Seuran lukijan kehittämään Trumputin-drinkin. Äänestä ajankohtaisista juomista suosikkiasi!

Suurvaltojen presidentit Donald Trump ja Vladimir Putin tapaavat Helsingissä maanantaina 16. heinäkuuta. Kesäturististien lisäksi kaupunkiin odotetaan jopa 2000 vierasta huippukokouksen aikana.

Pääkaupungin hotelleissa ja ravintoiloissa on valmistauduttu huippukokoukseen monin tavoin. Esimerkiksi Allas Sea Pool ja Klaus K ovat valmistautuneet erikoisjärjestelyin tapaamiseen saapuvia toimittajajoukkoja varten.

Keep Peace -malja odottaa suurvaltajohtajia

Hotelliketju Kämp Collection toivottaa Yhdysvaltojen ja Venäjän presidentit tervetulleiksi rauhanomaisella viestillä.

Pohjoisesplanadilla sijaitsevan Hotelli Kämpin edustalle nostettiin tällä viikolla banneri, jossa nostetaan malja suurvaltojen presidenteille. Kippis on käännetty pilke silmäkulmassa englanniksi ”keep peace”. Markkinointikampanjan taustalla on tarina kippis-sanan historiasta.

Tarinan mukaan suomalaiset laivanrakentajat aiheuttivat runsaalla juomisellaan ongelmia Englannissa. Paikallinen baarimikko lupasi tarjota lisää juomaa vain, jos suomalaiset osaavat käyttäytyä rauhallisesti. Baarimikon sanat ”keep peace on earth” lyhenivät suomalaisten suussa muotoon kippis.

Huippukokous on hotelliketjun mukaan hyvä tilaisuus nostaa Helsinki maailmankartalle ja kertoa kaupungista ihmisille, joille se ei olle ennalta tuttu.

”Helsingillä on pitkät perinteet rauhanomaisten kokousten järjestäjänä ja haluamme olla hengessä mukana”, Kämp Collection Hotelsin toimitusjohtaja Laura Tarkka sanoo tiedotteessa.

Maistuisiko rakkauden ja rauhan juoma, herra presidentti?

Putinin ja Trumpin tapaamisen kunniaksi on luotu myös Keep peace -drinkki, jonka takana ovat Hotelli St Georgen baarimestari Jesse Auvinen sekä markkinointipäällikkö Heta Kärki.

Auvinen kertoo, että drinkki luotiin hyvin lyhyessä ajassa tapaamista varten. Sen pohjamakuna käytetään punaherukkaa.

”Drinkkiin haluttiin punaista rakkauden väriä.”

Lisäksi drinkissä on verigreippisoodaa, bourbonia ja seljankukkalikööriä.

Toimitusjohtaja Laura Tarkka ei voi kommentoida sitä, yöpyvätkö suurvaltojen johtajat ketjun hotelleissa, mutta St Georgea epäilty majapaikaksi Trumpin delegaatiolle.

St Georgen baarimestari ei vahvista huhua, eikä hän pidä todennäköisenä, että presidentit ehtisivät viettää aikaa hotellissa.

Jos Trump tai Putin kuitenkin saapuisi St Georgen baaritiskille, tarjoilisiko Auvinen presidenteille tätä rauhanjuomaa?

”Voisin varmasti tarjoilla, jos siihen tulisi mahdollisuus.”

Drinkkiä voi nauttia loppukesän ajan kaikissa Kämp Collection hotellien baareissa, joita ovat Kämp Bar, Wintergarden St Georgessa, Klaus K Bar & Lounge, Lilla e, The Tray ja Bar Haven.

”St Georgessa drinkkiä saa luultavasti vielä myöhemminkin, mutta muualla se on tarjolla syksyyn asti”, Auvinen kertoo.

Jääpaloja kuumakalleille

Myös Seuran lukija Pirjo Saari keksi drinkin Donald Trumpin ja Vladimir Putinin tapaamisen kunniaksi. Trumputin-drinkin resepti on yksinkertainen: porkkanamehua ja vodkaa.

Porkkanamehu kuvastaa Trumpia ja vodka Venäjän presidenttiä. Juoma viimeistellään kahdella jääpalalla.

”Jääpalat sopii näille miehille hyvin. Parille kuumakallelle vähän viilennystä”, Saari naureskelee.

Hän ei ole itse maistanut coctailia ainakaan vielä, sillä porkkanamehun ja vodkan yhdistelmä kuulostaa aika pahalta.

”Toisaalta voisihan se olla ihan testaamisen arvoinen, jos joku kunnon baarimikko sellaisen sekoittaisi.”

Kumpi drinkki maistuisi sinulle: Trumputin vai Keep Peace?

Vastaus Vastanneiden osuus tällä hetkellä
Trumputin: Porkkanamehua ja vodkaa