Ihanan kallista lätkää – Miljardööreille oman peliareenan ja jääkiekkojoukkueen hankinta on kuin nappikauppaa

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Venäläisille superrikkaille Hartwall Arenan, ikioman peliareenan ja jääkiekkojoukkueen ostaminen ei juuri tuntunut missään.
© Marjo Tynkkynen / Otavamedia
Oligarkit halusivat Suomesta ikioman peliareenan sekä jääkiekkojoukkueen – maksoi mitä maksoi. Ja sehän maksoi, kymmeniä miljoonia euroja.

Amerikkalaisen talouslehti Frobesin venäjänkielinen painos kertoo, mihin kaikkeen oligarkit ovat viimeisen 15 vuoden ajan käyttäneet rahojaanForbes-lehden listalla mainitaan myös yksi suomalaisille tuttu heräteostos, Helsingissä sijaitseva jääkiekko- ja viihdekeskus Hartwall Areena.

Energia-alan suuryrittäjä Gennadi Timtšenko (omaisuus 18,1 miljardia) osti areenan yhdessä Arkadi (2,7 miljardia) ja Boris Rotenbergin (1,1 miljardia) kanssa vuonna 2013.

Kauppahintaa ei ole julkistettu, mutta seuraavana vuonna myyjän eli Harry ”Hjallis” Harkimon yhtiö kirjasi kaupoista tilinpäätökseensä 35 miljoonaa euroa myyntituloa.

Hankintamenojen ja kauppakulujen jälkeen hallin myyntivoitoksi jäi ehkä runsaat 13 miljoonaa euroa.

Miljoonilla osuus Jokereista

Samalla kolmikko osti myös puolet jääkiekkoseura Jokereista nimelliseen 960 euron hintaan, ja siirsi joukkueen pelaamaan venäläiseen KHL-liigaan.

Kauppalehti on arvioinut myöhempien tilinpäätöstietojen perusteella, että oligarkkijoukko maksoi Jokerit-osuudestaan runsaat 3,3 miljoonaa euroa.

Tällä rahalla ostajat saivat joukkueen, joka on tuottanut heille KHL-taipaleensa aikana tappiota arviolta 56 miljoonaa euroa.

Aidosti jääkiekosta innoissaan olevat miljardöörit näyttävät silti olevan ostokseensa tyytyväisiä.

Harry Harkimo on sen sijaan yrittänyt etsiä jäljellä olevalle Jokerit-osuudelleen uutta omistajaa, heikolla menestyksellä.

X