Ilmaiseen elokuvaan pääsee kuka tahansa – Puistonpenkki on loistava paikka tiirailla niin draamaa kuin komediaakin

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Liina Putkonen on Seuran tuottaja. © Pekka Nieminen / Otavamedia
"Komedian puolelle penkkikinon tarjonta meni, kun otin yhteen lähipuistoa hallinnoivan variksen kanssa", Seuran tuottaja Liina Putkonen kirjoittaa.

Puistonpenkki ja minä olemme kohdanneet kunnolla vasta tänä kesänä. Nuorena oli aina kiire johonkin, ei silloin istuskeltu välillä. Lapsiperheelle penkki taas oli potentiaalinen kiipeilykatastrofi ja edellisen koiran kanssa istuskelu johti eläinlääkäriin, koska pitkästynyt koira söi suihinsa, mitä eteen tuli.

Nyt kun lapsi on aikuinen ja kivikoirani seuraaja rakastaa tarkkailua ja istuskelua, puistonpenkki löytyi. Onneksi löytyi. Parhaimmillaan penkillä istuva nimittäin saa eteensä kokonaisen elokuvan. Tarjolla on komediaa, draamaa ja jopa kauhuakin, jos on herkkämielinen katselija.

Taistelu elämästä ja kuolemasta

Vieläkin värähdän, kun mietin sitä räkättirastaan poikasta, joka pakeni parkissa olleiden autojen alle turhaan. Varispariskunta oli armoton, ja poikanen päätyi hurjan ajojahdin jälkeen läheisen männyn latvaan ateriaksi. Kaikki kävi niin nopeasti, ettei poikasta olisi pelastanut mikään.

Draamaa tarjosi toinenkin linnunpoikanen, joka päättäväisesti suuntasi puistossa kulkunsa kohti vilkasta ajotietä. Silloin en tosin jäänyt surevaksi sivulliseksi, vaan kiiruhdin ajamaan pullean ja pörröisen tipun takaisin nurmelle. Kolmannella kerralla untuvapallo tuntui uskovan.

Komedian puolelle penkkikinon tarjonta meni, kun otin yhteen lähipuistoa hallinnoivan variksen kanssa. Ainakin ohikulkijoita nauratti, kun kinastelimme isoon ääneen siitä, saanko istua puistossa vai en.

Minä voitin sen yhden penkkitaistelun, kun varis kyllästyi siipien pörhistelyyn ja raakkumiseen ja lensi pois, mutta varikset voittivat sodan. Kun uhkailu muuttui myöhemmin aidoiksi hyökkäyksiksi, kukaan ei enää vieraile siinä puistossa.

Vinkki kesään

Onneksi Helsingissä riittää penk­kejä. Niitä on yli 8 000. Tämä tarkoittaa, että Suomessa penkkejä lienee useampi kymmenen tuhatta.

Erilaisia elokuvia on siis tarjolla kuin netin suoratoistopalveluissa. Kesävinkkini onkin, että kun lähdette reissuun tai vaikka pienelle kävelylle, istukaa puistonpenkille ja antakaa ympäristön yllättää. Ja vaikkei se juuri sillä hetkellä yllättäisikään, auringossa säteilevä meri tai kesäihmisten iloinen ohimarssi on mukavaa viihdettä jo ihan sellaisenaan.

Lue myös: Lähiloma virkistää! Nappaa matkavinkit – Ota suunnaksi Saimaa, Kotka, Helsingin saaristo tai Torronsuon kansallispuisto

X