Ilmastolakkoilija Atte Ahokas, 16: ”Me nuoret vaadimme, että aikuiset ottavat meidät tosissaan ja alkavat kohdella ilmastokatastrofia katastrofina” – Katso video!

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Atte Ahokas
Atte Ahokas Senaatintorilla 15.3.2019. © Miikka Järvinen / Otavamedia
Aktivisti Atte Ahokas haluaa Suomelta kunnollista ilmastopolitiikkaa, koska ongelma on globaali ja koskee meitä kaikkia.

Atte Ahokas on 16-vuotias ilmastolakkoilija ja aktivisti Jokioisilta.

”Olen täällä Senaatintorilla odottamassa, että nuorten kansainvälinen ilmastomarssi lähtee Eduskuntatalolle vaatimaan kunnollista ilmastopolitiikkaa”, Ahokas kuvaili Helsingin ilmastolakon tunnelmia Seuralle aamunpäivällä.

”Hyvä fiilis, hirveästi porukkaa. Me nuoret ollaan yhdessä vaatimassa, että aikuiset oikeasti ottavat meidät tosissaan ja alkaa kohdella ilmastokatastrofia katastrofina”.

Ahokas kertoo olleensa aina ympäristötietoinen, mutta ruotsalaisen Greta Thunbergin käynnistämä ilmastolakko-kampanja muutti kaiken.

”Sitten tuli IPCC:n ilmastoraportti. Katowicen ilmastokokous oli sellainen viimeinen napsahdus, että mun oli pakko lähteä vaikuttamaan. Siitä se lähti.”

Ahokas on osallistunut mielenosoituksiin ja keskustellut aktiivisesti ilmastokysymyksistä sosiaalisessa mediassa. Hän on myös yksi Helsingin ilmastolakkoperjantain 15.3. järjestäjistä.

Onko Ahokas tavannut esikuvaansa Greta Thunbergia henkilökohtaisesti?

”En ole valitettavasti, vielä. Hän on suuri inspiraatio ja esimerkki minulle ja ilmastolakkoliikkeen kasvot. Johtaja hän ei ole, koska olemme tasa-arvoisia, eikä meillä ole auktoriteetteja”.

Ahokas on myös kuullut, että maailmanlaajuiseksi levinnyt ilmastolakko järjestettiin perjantaina 15.3. sellaisissakin paikoissa kuin Irak, Iran ja Libya.

”Olen seurannut aihetta ulkomaisilta kanavilta. On ihan hullua, miten tämä on jo levinnyt. Se kertoo, että kaikilla ihmisillä on hätä. Tämä on globaali ongelma ja koskee meitä kaikkia.”

 

X