Uudet jääkaapit ja pakastimet ovat fiksuja kuin robotit –  Näillä vinkeillä valitset keittiön älylaitteen

Nokkela pakastin ja jääkaappi säästävät sähköä ja vähentävät ruokahävikkiä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Älykäs jääkaappi ja pakastin toimivat kännykkäsovelluksella. Voit kaupassa tarkistaa, mitä kotona jääkaapissa onkaan.

Nokkela pakastin ja jääkaappi säästävät sähköä ja vähentävät ruokahävikkiä.
Teksti:
Vesa Ylä-Jääski

Älykäs jääkaappi ja pakastin helpottavat arkea ja vähentävät ruokahävikkiä. Parhaat uudet jääkaapit ja pakastimet kuluttavat huomattavasti vähemmän sähköä kuin 20-vuotiaat edeltäjänsä. Nykyaikaisissa kylmälaitteissa on lisäksi runsaasti älykkäitä ominaisuuksia, joiden ansiosta ruoka säilyy tuoreena pidempään. Ruokaa ei mene hukkaan, ympäristö ja kukkaro kiittävät.

Vanhanaikaisen jääkaapin lämpötila vaihtelee, mikä nopeuttaa ruokien pilaantumista. Nykyaikainen älykäs elektroniikka ja tuulettimet pitävät lämpötilat tasaisina. Lisäksi eri elintarvikkeille on omat hyllynsä ja osastonsa. Esimerkiksi liha säilyy parhaiten mahdollisimman lähellä nollan asteen lämpötilaa. Kasvisosasto puolestaan on sopivan viileä ja kostea.

Hyllyjen perukoille ei enää unohdu ruokia – kiitos tehokkaan led-valaistuksen. Lasisen oven läpi sisällön näkee jopa avaamatta.

Jääkaappi ja kännykkä tekevät yhteistyötä

Joissakin kylmälaitteissa on iso kosketusnäyttö, mutta useimpien älyhienoudet hyödynnetään puhelimen tai tabletin sovelluksella. Nokkelaa kylmälaitetta voi ohjata ja seurata sekä kotona että poissa ollessa.

Puhelin esimerkiksi varoittaa, jos ovi jäi auki. Tehopakastuksen tai lomatilan saa päälle myös etänä. Sovellus opastaa ruokien säilytyksessä ja muistuttaa muun muassa puhdistamisesta.

Leipoja ei tahri nokkelaa jääkaappia, jonka ovi avautuu automaattisesti tai puhekomennolla. Kamerat nappaavat kuvan aina ovea suljettaessa. Kaupassa tarkistetaan älypuhelimella, mitä pitikään ostaa.

Vanhanaikainen pakastin pitää sulattaa jopa useita kertoja vuodessa. Sen sijaan nokkelaan nykyaikaiseen jäätä ei kerry eikä pakastinta tarvitse sulattaa (No­ frost-ominaisuus). 

Lue myös: Kuivausrumpu, -kaappi vai kuivaava pesukone? Kokosimme vinkit ja tärpit kodinkoneen ostajalle

1. Edullisin vaihtoehto, vähiten hienouksia

© Verkkokauppa.com

Bosch KGN36VLED Serie 4 -jääkaappipakastin maksaa noin 700 e. Vihannesten ja hedelmien luvataan pysyvän tuoreina. Pakastinta ei tarvitse sulattaa. Led-valoja ja nopeaa jäähdytystä kehutaan.

2. Jääkaapin ovi muuttuu läpinäkyväksi koputtamalla

© Gigantti.fi

Monipuolinen neliovinen jääkaappipakastin lupaa pitää eri osastojen lämpötilat tasaisina. Näet jääkaapin sisällön, kun koputat ovea. Tilava LG side-by-side GSXV91MBAF maksaa noin 2 000 e.

3. Jääkaappi, jonka ovessa on viihdekeskus

© Power.fi

Hae reseptit, viestittele ja nauti viihteestä oven kosketusnäytöllä. Puhelin näyttää kameroiden kuvat sisällöstä kaupassa. Jääkaappipakastin Samsung Family Hub RS6HA8891SL maksaa 3 100 e.

4. Jääkaappi ja pakastin kytkeytyvät kännykkääsi

© Gigantti.fi

Älykäs jääkaappipakastin tarjoaa hyvät osastot eri elintarvikkeille ja kosolti hyödyllisiä muita hienouksia. LG LB92MBACP maksaa 1 500 e. Se kytkeytyy älypuhelimen sovellukseen.

5. Jääkaappi ja pakastin luksusta janoavalle

© Gigantti.fi

Luksusluokan jääkaappipakastin tarjoaa kaikki hienoudet mitä kuvitella saattaa. Ovet ja laatikotkin avautuvat automaattisesti. Lottovoittaja hankkii LG SIGNATURE LSR100:n 9 000 eurolla.

Muista myös tämä! Tulvakaukalo voi pelastaa vesivahingolta

© Gigantti.fi

Älykäskin kylmälaite voi vian yllättäessä aiheuttaa vesivahingon lattialle. Useimmat kotivakuutukset edellyttävät tulvakaukaloa kylmälaitteen alle. 60-senttimetrin kaukalo maksaa 20–30 e.  

Juttu on julkaistu ensi kerran Vivan numerossa 8/2023.

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X