Hyvä käytös on tie sydämiimme – Joe Biden pääsee meillä pelkällä pizzalla tykkäysmittausten kärkeen 

”Kun Biden käväisi Suomessa varapresidenttinä 2011, hän oli kuin kuka tahansa turisti: käveli kaupungilla, osti Marimekosta tennarit ja söi tavallisessa ravintolassa pizzan”, Petri Korhonen kirjoittaa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Seuran toimituspäällikkö Petri Korhonen.

”Kun Biden käväisi Suomessa varapresidenttinä 2011, hän oli kuin kuka tahansa turisti: käveli kaupungilla, osti Marimekosta tennarit ja söi tavallisessa ravintolassa pizzan”, Petri Korhonen kirjoittaa.
(Päivitetty: )
Teksti: Petri Korhonen

Suomalaisilta ei onneksi vakavissaan kysytä edes katugallupeissa, kenen pitäisi olla jonkun ulkomaan pomona. Se asia kun ei kuulu meille tippaakaan, emmekä onneksi edes pysty muiden kansojen vaalivalintoihin vaikuttamaan.

Sen sijaan on ajoittain ihan mielenkiintoista kuulla, kenestä ulkomaanjohtajasta suomalaiset pitävät. Sehän perustuu vain makuasioihin, joista on hauska kiistellä.

Seura kysyi heinäkuussa 2018 Taloustutkimuksen kautta kansan mielipidettä maailman mahtajista. Venäjän valtias Vladimir Putin ja vasta puolitoista vuotta Yhdysvaltoja hallinnut Donald Trump olivat juuri tulossa Helsinkiin neuvotteluihin.

Tutkimuskysymys oli selvä: Millainen on yleisesti ottaen käsityksesi näistä valtionpäämiehistä?

61 prosenttia vastanneista suomalaisnaisista ilmoitti, että heidän käsityksensä ruokottomia puhuvasta Trumpista oli erittäin kielteinen. 30 prosenttia suhtautui mieheen melko kielteisesti. Trumpista tykkäsi vain kolme prosenttia naisista.

Trumpista tykkäsi vain kolme prosenttia naisista.

Miehetkään eivät Trumpin käytöstä arvostaneet: vain joka kymmenes sanoi ”pitävänsä” hänestä. Neutraalisti suhtautuneita oli kuitenkin selvästi enemmän kuin naisissa.

On muistettava, ettei täällä kesällä 2018 pidetty myöskään Vladimir Putinin toiminnasta. Kolme neljästä vastaajasta suhtautui häneen melko tai erittäin kielteisesti, mutta itänaapurin johtaja ei herättänyt sellaista kiukkua kuin oranssitukkainen virkaveljensä. Venäjän herra oli vain ikään kuin odotusten mukainen.

Parhaimman arvosanan suomalaiset antoivat vakaalle vanhemmalle valtionaiselle. 60 prosenttia vastaajista piti Saksan liittokanslerista Angela Merkelistä, joka käyttää valtaansa ilman julkiräyhäämistä, jopa tylsästi.

”Kun Biden käväisi Suomessa varapresidenttinä 2011, hän oli kuin kuka tahansa turisti”

Miten Yhdysvaltain tuleva presidentti Joe Biden pärjää heihin verrattuna? Jos pelkät käytöstavat ratkaisevat tykkäämisemme, hänellä on siihen hyvät lähtökohdat.

Kun Biden käväisi Suomessa varapresidenttinä 2011, hän oli kuin kuka tahansa turisti: käveli kaupungilla, osti Marimekosta tennarit ja söi tavallisessa ravintolassa pizzan.

Jälkeenpäin Joe Biden vielä kehui, miten paljon arvostaa maata jossa ymmärretään valita valtiojohtoon viisaita naisia. Luulen, että tällä pääsee äkkiä meillä tykkäysmittausten kärkeen.

Ainakin siihen asti, kunnes hänen oikeat presidenttitekonsa – joista emme tiedä etukäteen vielä yhtään mitään – alkavat näkyä.

Lue myös: Esko Aho ja lamavuoden 1991 muistot: ”Minulla silloin oli varmasti sama tilanne kuin Sanna Marinilla nyt”

X