Joko sinä luet sähkökirjoja? Esittelemme nyt näppärät lukulaitteet

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Sähkökirjoja voi lukea muun muassa tableteilla ja erillisellä lukulaitteella.
© iStock
Sähkökirjoja on mukava lukea lukulaitteella, jonka saa halvimmillaan alle sadalla eurolla.

Sähkökirjojen eli e-kirjojen lukeminen ja lataaminen on helppoa. Parinsadan gramman painoiseen lukulaitteeseen mahtuu satoja e-kirjoja, ja uuden teoksen voi ostaa tai ladata muutamalla kosketusnäytön hipaisulla.

E-kirjojen jo nyt monipuolinen valikoima kasvaa jatkuvasti. Jotkut teokset julkaistaan nykyisinvain sähköisinä.

E-kirjoja voi lukea tietokoneiden, tablettien sekä Android- ja iOS-älypuhelinten nettiselaimilla tai ohjelmilla.

Kirjaa luetaan joko nettiyhteyden kautta tai kirja ladataan omaan laitteeseen, johon tarvitaan julkaisijan hyväksymä suojaus (drm) käyttäjätunnuksineen.

E-kirjojen lukulaite kuin tabletti

E-kirjojen lukulaite muistuttaa tablettia, mutta se on suunniteltu ainoastaan kirjojen lukemiseen. Laitteet maksavat 80–300 euroa.

Lukulaitteella kirjoja on helppoa ja miellyttävää lukea. Mustavalkoisen e-paperinäytön teksti näyttää oikeaan paperiin painetulta jopa kirkkaassa auringonpaisteessa.

Kehittyneen laitteen valo auttaa hämärässä lukemista, ja luksuslaite vähentää automaattisesti unta häiritsevän sinisen valon osuutta illalla.

Akku riittää viikkokausia, ja veden- sekä pölynkestävän laitteen voi huoletta ottaa mukaan vaikkapa rannalle.

Kirjat ladataan lukulaitteeseen langattoman wlan-yhteyden kautta tai usb-johdolla tietokoneesta. Joissakin laitteissa on paikka muistikortille.

Tarkista laitteen yhteensopivuus

Monet erilaiset suojaus- ja julkaisutavat voivat tuottaa päänvaivaa. Esimerkiksi Amazon-verkkokaupan e-kirjoja luetaan sujuvasti Kindle-lukulaitteilla ja Fire-tableteilla, mutta ei sellaisenaan muiden valmistajien e-kirjojen lukulaitteilla. Kindle-sovelluksen saa onneksi tietokoneisiin, tabletteihin sekä Android- ja iOS-älypuhelimiin.

Kuukausimaksulla

© Bookbeat.fi

Lataa e-kirjoja, kuuntele äänikirjoja ja hyödynnä mielin määrin Bookbeatin tuhansien teosten kokoelmaa myös ilman nettiyhteyttä. Palvelu maksaa kokeilujakson jälkeen 17 euroa kuukaudessa.

Kannet mukana

© adlibris.com

Adlibris Letto Frontlight 2 -lukulaite on yhteensopiva Adobe drm:n kanssa. Laitteessa on itsevalaiseva kuuden tuuman e-paperinäyttö ja hyvät suojakannet. 109 euron hintaan sisältyy kaksi e-kirjaa.

Iso näyttö

© dustin.fi

Helppokäyttöisessä Kobo Auro One -lukulaitteessa on muun muassa partaveitsenterävä 7,8 tuuman näyttö, iso muisti ja Adobe drm. Taustavalo muuttuu illalla lämminsävyiseksi. 200–300 e.

Taskuun mahtuva

© dustin.fi

Amazon Kindle Paperwhite 8:ssa on kuuden tuuman perustarkka e-paperinäyttö ja tarpeeksi tilaa muhkealle kirjakokoelmalle. Kätevästi taskuun mahtuva lukulaite maksaa 85–100 euroa.

Android-tabletti

© verkkokauppa.com

Huawei MediaPad M3 Lite 8 mahtuu käsilaukkuun. Laitteella luet e-kirjat, kuuntelet äänikirjat, viestittelet ja katselet 8 tuuman värinäytöstä vaikkapa Netflixiä ja Areenaa. 250 e.

Läppäri ja tabletti

© gigantti.fi

Windows-tietokoneella luet e-kirjoja ja kuuntelet äänikirjoja kaiken muun hyödyllisen lisäksi. HP Pavilion x360:n kookas värinäyttö kääntyy näppärästi tabletiksi. 600 e.

X