Jos ihminen ei mene luonnon luo, luonto tulee onneksi ihmisen luo – nykyteknologian turvin

”Ympäristöjärjestö WWF tarjoaa nettisivujensa kautta näkymän suoraan suomalaisen luonnon ja sen eläimistön ääreen”, Seuran päätoimittaja Erkki Meriluoto kirjoittaa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

"Ympäristöjärjestö WWF tarjoaa nettisivujensa kautta näkymän suoraan suomalaisen luonnon ja sen eläimistön ääreen", Seuran päätoimittaja Erkki Meriluoto kirjoittaa.
(Päivitetty: )
Teksti: Erkki Meriluoto

Loimulohen tuoksu, mäntyjen latvojen läpi loistavat auringonsäteet ja hämmästyttävän kirkas uimavesi. Mielihyvä syntyy edelleen, kun muistelen nuoruuden mukavia kesäretkiä Tammelan Ruostejärven kauniisiin maisemiin.

Meillä jokaisella taitaa olla oma suosikkipaikka Suomen luonnossa. Maamme tarjoaa uskomattoman kaunista ja vaihtelevaa maisemaa aina ulkosaaristosta Lapin jylhiin erämaihin. Verenperintönä haluamme myös näyttää nuo paikat seuraaville sukupolville. Katsopas tätä maisemaa! Nokipannukahvien ja makkaranpaiston aromit kiirivät nenäämme yhä kuin vuosikymmeniä sitten.

Kovin kauas luonnon ääreen ei ole aina mahdollista mennä. On työkiireitä ja muita velvollisuuksia. Kyyti perille asti ei välttämättä onnistu tai varttuneempana jalat eivät enää yksinkertaisesti kanna joka paikkaan. Jos ihminen ei mene luonnon luo, niin luonto tulee onneksi ihmisen luo – nykyteknologian turvin.

Ympäristöjärjestö WWF tarjoaa nettisivujensa kautta näkymän suoraan suomalaisen luonnon ja sen eläimistön ääreen. Luontolive on näyttänyt suoraa videokuvaa ainakin norpista, sääksistä, ahmoista, kyistä, taimenista ja metsäpeuroista. Lähetyksiä on katsottu jo yli 4,5 miljoonaa kertaa.

Viime viikolla se käynnisti livekuvan liito-oravan pesäpöntöltä, jonne odotetaan poikasten ilmestymistä. Juuri tätä kirjoittaessa kirjosieppo on ihmettelemässä tuota itselleen varsin suurikokoista pönttöä. Oma suosikkini on uljas petolintu sääksi – erityisesti sen vuoksi, että se näkyy Saimaan Haukivedeltä välitetyissä kuvissa todella tiiviisti poikasiaan kaitsemassa.

Omistimme tämän viikon Seuran painetun numeron suomalaiselle luonnolle. Eräoppaat esittelevät helposti tavoitettavia luontoparatiiseja, jotka ovat suomalaisten luontoihmisten omia suosikkeja, Mikko Peltsi Peltola kertoo samaistuttavasti luontosuhteestaan, näemme miten pieni ihminen voi saada aikaan hyvää vapaaehtoistyöllä luonnonpurojen parissa ja kerromme vinkkejä lintubongaukseen. Tuomme esiin myös uhkia. Olemmeko oppineet mitään, kun kaivoksista voi yhä seurata ympäristöongelmia?

Hyppää mukaan matkalle Suomen luontoon – ja sen jälkeen voit nauttia siitä entistä viisaampana!

X