”Jos olet elossa, nautit elämisestä” – Näinkin voit valmistautua kesääsi, murehtimatta

”Iloitaan täysin sydämin siitä kaikesta, mitä meillä on, ja mitä voimme tehdä sitten kun kesä viimeinkin saapuu”, muistuttaa Seuran toimituspäällikkö Petri Korhonen.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Seuran toimituspäällikkö Petri Korhonen.

”Iloitaan täysin sydämin siitä kaikesta, mitä meillä on, ja mitä voimme tehdä sitten kun kesä viimeinkin saapuu”, muistuttaa Seuran toimituspäällikkö Petri Korhonen.
(Päivitetty: )
Teksti: Petri Korhonen

Sosiaalisessa mediassa pyöri jokunen aika sitten hauska kiertoviesti.

Siinä käskettiin katsoa oheisentapaista, sattumanvaraista kirjainrykelmää: ensimmäinen silmiisi osuva kokonainen sana kuulemma paljastaisi, millainen kesästäsi tulee:

”ABCDEFGHIJKLMN
OPQRSTUVWXYZÅÄÖABCD
EFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÅÄÖ
ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTU
VWXYZÅÄÖABCDEFG
HIJKLMNOPQR
STUVWXYZÅÄÖ”

Moni tavasi litaniaa silmä kovana, varmaankin odottaen että sieltä löytyisi kätkettyinä tällaisten iloisten knoppilistojen tyypillisiä sanoja, tyyliin HÄÄT, TERASSI, GRILLI tai MÖKKI. Tai edes ankeiden visailujen suosikit RÄNTÄ, KRAPULA, SUKURIITA.

Mutta ei, tuosta kirjainkasasta ei saanut muovattua mitään järkevää, ja se siinä olikin sanomana. Turha yrittää ennustella, koska kaikki mitä kesällä teet, on juuri nyt hämärän peitossa siihen asti kuin todella teet sen.

Kristallipalloa ei ole kenelläkään

Sinä, minä tai edes mökkipaikkakuntamme sammakkoprofeetta emme voi millään tietää, millainen tästä kesästä tulee. Ei ole sellaista kristallipalloa, josta voisimme ennustaa vuorenvarmasti, mitä kaikkea lähikuukausien aikana Suomessa sattuu. Loiveneeko koronaepidemia vai paheneeko tartuntamäärä, tuleeko hyvä mansikkasato vai paneeko edes halla.

Jos olet elossa, nautit elämisestä.

Monta asiaa voi tietysti arkijärjellä odottaa tapahtuvaksi. Lapsia syntyy, eri-ikäisiä ihmisiä kuolee, moni löytää elämänsä rakkauden ja/tai tarkoituksen elämälleen. Yksi polttaa nenänsä ensihelteillä, toinen putoaa juhannuksena veneestä sepalus auki, koiralle tulee mökkimatkalla ripuli.

Vuosia sitten eräs tuolloin vakavasti sairaana ollut (ja sittemmin parantunut) ystäväni kertoi, miten hän oli antanut itselleen ohjeen seuraavan kesän viettämisestä:

Jos olet elossa, nautit elämisestä. Jos et ole, tuskin se enää sinusta niin pahalta tuntuu.

Ohje voi kuulostaa kyyniseltä, mutta näen siinä varsinkin näin poikkeuksellisena aikana suurta viisautta. Iloitaan täysin sydämin siitä kaikesta, mitä meillä on, ja mitä voimme tehdä sitten kun kesä viimeinkin saapuu.

Lue myös: Nauti luonnosta – etsi, keräile ja kisaile! Kokosimme 8 inspiroivaa ja virkistävää vinkkiä

Jos olet elossa, nautit elämisestä. Kyyninen kehoitus sisältää viisauden, mikä sopii tähän aikaan.

Jos olet elossa, nautit elämisestä. Kyyninen kehoitus sisältää viisauden, mikä sopii tähän aikaan. © Tommi Tuomi / Otavamedia

X