Joulutorit ja -myyjäiset käynnistävät joulunodotuksen eri puolilla maata

Jaa artikkeliLähetä vinkki
joulutori
Joulutunnelmaan pääsee Tampereen Tallipihalla 23.12. asti. © Mikko Vares
Joulutorit ja -myyjäiset ovat monelle perinne, ennen kuin joulurauha koittaa.

Kaupungin hälinä jää taakse, kun astuu portista Tampereen Tallipihalle ja joulutori sulkee tunnelmaansa. Finlaysonin alueen entiset tallirakennukset rakennutti tehtaanpatruuna Wilhelm von Nottbeck hevosille ja niiden hoitajille 1800-luvulla.

Kauniisti kunnostetut puurakennukset ovat nykyään puoteja, jotka antavat tilat useille käsityötaitajille. Puodeista löytää suklaamyymälän, korupuoteja, sisustustavaroita tai vaikka nukkekodin kalusteita. Vanhassa tallissa on joulukauppa.

Joulutori tuo lempeän joulumielen

”Joulun aikaan Tallipihalta löytyy lempeä joulumieli. Alue on oikea joulun ihmemaa! Ihania herkkuja ja tuotteita pursuavat puodit, hurmaavat jouluvalot ja somisteet, söpöt joulun eläimet sekä iloisella mielellä olevat ihmiset”, sanoo Suklaapuodin yrittäjä Ulla Tuori.

Puotikierroksen jälkeen on ihana rauhoittua tunnelmallisessa kahvilassa glögin tai riisipuuron äärellä.

Viikonloppuisin piha-aukiolle pystytetään joulutori. Joulun ajan ulkotarhassa ovat tavattavissa Lassi-poni ja Vilho-aasi.

Piipahdusperinne ennen jouluaattoa

Joulutori ja -myyjäiset ovat monelle perinne, ennen kuin joulurauha koittaa.

Jyväskylässä Hippoksen Joulumarkkinat 3.12. tuo yhteen noin 200 myyntipistettä. Helsingin Senaatintorille pystytetään Tuomaan Markkinoiden myyntikojurivistö 1.–22.12.

Juttu julkaistu ensi kerran Vivan numerossa 12/22.

Lue myös: Nostalginen Porvoo oli Merja Tammen joulutaikojen satumaa – ”Vanhan Porvoon joulutunnelma vetää vertoja keskieurooppalaisten hansakaupunkien lumolle”

Vanha Porvoo ja joulu

Historiallinen puukaupunki on nähnyt monta joulua myös Ruotsin ja Venäjän vallan alla. Autonomian Suomelle julisti keisari Aleksanteri I Porvoon valtiopäivillä vuonna 1809. © Harri Vaskimo

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X