Kaipaatko jännitystä ja uutta kipinää rakkauselämääsi? Suo kesäseksille mahdollisuus – ”Pelkkä mekko ilman pikkuhousuja innostaa pikaisiin lemmenleikkeihin luonnossa”

Jaa artikkeliTilaa Seura
Kesä mahdollistaa seksin harrastamisen muuallakin kuin makuuhuoneessa – teltta on kesäinen paikka viettää laatuaikaa kumppanin tai juhannusheilan kanssa.
Kesä mahdollistaa seksin harrastamisen muuallakin kuin makuuhuoneessa – teltta on kesäinen paikka viettää laatuaikaa kumppanin tai juhannusheilan kanssa. © iStock
Kesä ja lämpö kutsuvat ulos puuhastelemaan – myös seksipuuhiin. Seksuaaliterapeutti kertoo, miten kesällä voi saada suhteeseen säpinää, jos arkinen seksielämä tylsistyttää.

Talven kylmässä ja pimeässä toppavaatteiden alla lymytessä seksi ei ehkä ole mielessä päällimmäisenä. Siksi talvella saattaa olla sänkyrintamalla hiljaisempaa. Myös työ ja arki voivat vaikuttaa siihen, ettei talviaikaan haluta.

Kesällä lempi voikin leiskua enemmän.

Seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen sanoo, että kesällä erityisesti auringonvalo, loma ja stressittömyys luovat monille positiivisen mielialan, joka puolestaan on omiaan lisäämään seksihaluja.

”Kesälomalla voi myös tulla juotua alkoholia useammin, ja joillakin pieni määrä alkoholia poistaa estoja. Se voi olla joillekin seksielämää piristävä asia”, Lavikainen sanoo.

Joidenkin halukkuus voi lisääntyä myös siitä, että tuntee itsensä haluttavammaksi ja itsevarmemmaksi vaikkapa ruskettuneessa vartalossa ja kesämekossa. Kesällä voi pukeutua keveämmin, ja sekin voi vaikuttaa seksin harrastamiseen.

”Kesällä voi pukea vaikka pelkän mekon päälle ilman pikkuhousuja. Se mahdollistaa helpommin niin sanotut pikapanot ulkona”, Lavikainen sanoo nauraen.

Metsä, niitty, ranta vai järvi?

Kesä avaa aivan uusia mahdollisuuksia tunkkaiseen makuuhuonetouhuiluun kyllästyneille. Jos tuntuu, että seksi on aina samanlaista, paikanvaihdos voi tuoda kaivattua piristystä.

”Kesällä seksin harrastaminen luonnossa on helpompaa ja miellyttävämpää kuin muulloin. Seksipaikkoina voi kokeilla esimerkiksi rantaa, niittyä, metsää, järveä tai telttaa”, Annukka Lavikainen luettelee.

Kesällä on myös tavallista helpompi lemmiskellä yöllä ulkona, joten kesäyöt voi käyttää yhteisiin seikkailuihin.

Joillekin hieman omaa makuuhuonetta julkisempi paikka voi Lavikaisen mukaan tuoda jännitystä, joka parantaa seksuaalista kokemusta entisestään.

”Ei toki millekään oikeasti julkiselle paikalle kannata mennä, vaan esimerkiksi telttaan.”

Ulkoseksissä pitää varoa käpyjä ja neulasia

Vaikka ulkona lempiminen voi olla jännittävää ja arkiseksiin verrattuna virkistävän erilaista, siihen liittyy myös tiettyjä hankaluuksia.

”Hyttyset ja paarmat saattavat häiritä, ja esimerkiksi metsässä täytyy vähän katsoa, ettei juuri siinä kohtaa ole jotain kiviä, oksia tai käpyjä. Hiekkaa tai havunneulasia voi mennä eri paikkoihin”, Annukka Lavikainen sanoo.

Jos on hyvin kuuma, kaikkien ei välttämättä kannata harrastaa seksiä lainkaan.

”Liiallinen fyysinen rasitus kuumassa ilmassa voi olla joillekin vaarallista, jos on esimerkiksi jokin vakava sydänsairaus.”

Kesähelteellä voi pulahtaa vaikka veteen puuhastelemaan, jos makuuhuoneessa on liian kuuma.

Kesähelteellä voi pulahtaa vaikka veteen puuhastelemaan, jos makuuhuoneessa on liian kuuma. © iStock

Mikä neuvoksi, jos on liian kuuma?

”Seksihelle”-termistä huolimatta liiallinen kuumuus ja liian vähäinen vedenjuonti voi väsyttää, ja silloin ei jaksa harrastaa seksiä.

Annukka Lavikainen suosittelee tällöin huoneen viilentämistä vaikkapa tuulettimella. Muitakin vaihtoehtoja on.

”Voi mennä esimerkiksi viileän suihkun alle tai järveen harrastamaan seksiä, se voi olla virkistävää. Jännitystä suhteeseen voi tuoda myös odotuksentunne, jos sovitaan, että jätetään seksi yön viileämmille tunneille.”

Oikein kuumalla ilmalla itse toimitusta voi myös muuttaa hieman.

”Eihän seksin aina tarvitse olla sellaista rajua fyysistä ponnistelua. Se voi olla vaikka vain käsillä hyväilemistä, tai sitten voi ottaa jonkin seksivälineen tuomaan nautintoa”, Lavikainen vinkkaa.

Seksielämä vaatii huomiota ympäri vuoden

Vaikka kesä voi olla otollista aikaa kokeilla uusia paikkoja ja piristää seksielämää, parisuhteen fyysinen puoli vaatii huomiota vuoden ympäri. Seksuaaliterapeutti muistuttaakin, ettei seksin harrastamista ja pariskunnan välistä kipinää voi jättää pelkästään kesäloman varaan.

”Aktiivisella ja riittävän tyydyttävällä seksillä sekä siihen liittyvillä orgasmeilla on tutkitusti positiivisia vaikutuksia parisuhteeseen ja koettuun onnellisuuteen. On tärkeää, että fyysistä läheisyyttä on parisuhteessa koko ajan. Kesällä moni pariskunta voi kuitenkin ladailla akkuja läheisyydellä, seksillä ja nautinnon kokemuksilla, kun siihen on tavallista enemmän aikaa panostaa.”

Lavikaisen mukaan kesäloma on myös hyvää aikaa suunnitella, miten seksiin voidaan panostaa silloinkin, kun loma loppuu ja syksy tulee.

”Vaikka hetkestä nauttiminen on tärkeää, kumppanin kanssa voi myös vähän keskustella siitä, mitä arjessa voitaisiin tehdä yhteisen nautinnon hyväksi.”

X