Kaipaatko sinäkin kevennystä arkeen? ”Kriisiaikanakin saa nauraa – etenkin itselleen” 

Jaa artikkeli
Seuran ja Kotilääkärin päätoimittaja Erkki Meriluoto.
Seuran ja Kotilääkärin päätoimittaja Erkki Meriluoto. © Niclas Mäkelä / Otavamedia
”Kun ihmisten oikean elämän kohtaamiset ovat rajoitettuja, nousevat lehtien ja television kautta saadut kontaktit uuteen arvoon”, päätoimittaja Erkki Meriluoto kirjoittaa.

Tulevatko koronajutut jo korvista ulos? Aikamme suurinta puheenaihetta luonnollisesti käsitellään mediassa paljon, mutta sen lisäksi haluamme tuoda myös kaivattua kevennystä arkeen. Kun ihmisten oikean elämän kohtaamiset ovat rajoitettuja, nousevat lehtien ja television kautta saadut kontaktit uuteen arvoon.

Hyvä esimerkki on Seuran kolumnistinakin tunnetun Joonas Nordmanin talk-show MTV:n lauantai-illoissa. Vaikka liveyleisöä ei olekaan, sen tunnelma on onnistunut karkottamaan arkiset koronamurheet hetkeksi katsojan mielestä – tai ainakin saanut nauramaan niille.

Tämä aika on täydellinen ohjelmalle, jossa käsitellään kriisin aiheuttamia kommelluksia pilke silmäkulmassa ja keskustellaan ajankohtaisten vieraiden kanssa viihdyttävään sävyyn. Ei olla ihan niin vakavia kuin Arto Nybergissä, mutta ei melskata rasittavaan tapaan kuin Possessa. Erilaiset tehtäväosiotkin ovat älykästä huumoria ilman alatyyliin lipsumista. Seurassa Joonas kertoo tiestään parrasvaloihin, joka ei aina ole ollut pelkkää rallattelua.

Joonas Nordman tekee talk show’ta poikkeus­oloissa. Ihmiset kaipaavat nyt kevennystä arkeen, ja se näkyy katsoja­luvuissa.

Joonas Nordman tekee talk show’ta poikkeus­oloissa. Ihmiset kaipaavat nyt kevennystä arkeen, ja se näkyy katsoja­luvuissa.

”Kauppareissut ovat nykyään aika usein joko kiukkua tai komediaa”

Viime aikoina naurattaneista hetkistä elämässään kertovat myös muut tutut koomikot hyvin samaistuttavalla tavalla. Esimerkiksi kauppareissut ovat nykyään aika usein joko kiukkua tai komediaa. Niin erikoista ja välinpitämätöntä toimintaa sitä välillä näkee.

”Parasta riemua tuottaa omille pöhköyksilleen nauraminen.”

Huhtikuun toiseksi viimeisellä viikolla jonoa syntyi muun muassa Lidlin 15 euron lenkkarien vuoksi. Paikalla olleet kertoivat mediassa, miten ovet aukesivat ja porukka ryntäsi kenkälaareille turvaväleistä piittaamatta.

Tarinoista kevennystä arkeen

Onneksi on asioita, joissa riskiryhmäläistenkään ei tarvitse turvaväleistä välittää. Kyse on tietenkin tarinoista. Tv-sarjoja ja elokuvia huomaa katsovansa eri silmällä kuin aiemmin. Väkijoukot kokoontuvat ja tuntemattomat halaavat toisiaan. Arkinenkin elämänmeno näyttää läheisyydessään kadehdittavalta.

Tarinoita on Seurassa on tarjolla. Hieman ronskimman huumorin ystäville suosittelen kirjailija Juha Vuorisen tekemää novellia vuonna 1945 syntyneiden luokkakokouksesta. Kepeä meno kiteyttää hienosti sen, mikä meissä ihmisissä säilyy jopa näissä poikkeusoloissa.

Vaikka vuosikymmenet vierivät ja maailma muuttuu, jokainen meistä on mieleltään aika samanlainen läpi koko ikänsä. Ja parasta riemuahan lopulta aina tuottaa omille pöhköyksilleen nauraminen.

Hauskaa poikkeusvappua kaikille!

X