Kansanedustaja Susanna Koski valitsi koruihinsa suomalaista minkkiä

Jaa artikkeliTilaa Seura
Kansanedustaja Susanna Kosken puku oli poronnahkaa ja koruissa oli minkkiä. © PEKKA MUSTONEN/OTAVAMEDIA
Kokoomuksen kansanedustaja Susanna Koski saapui Linnan juhliin Marita Huurinaisen suunnittelemassa valkoisessa iltapuvussa ja kultaseppämestari Jouni Salon koruissa.

Suomi 100 -juhla näkyi tänä vuonna itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla presidentinlinnassa paitsi iltapuvuissa, myös koruvalinnoissa.

Kokoomuksen kansanedustaja Susanna Koski saapui Linnan juhliin Marita Huurinaisen suunnittelemassa valkoisessa iltapuvussa. Asussa oli luontoteema, jota A.Tillanderin kultaseppämestari Jouni Salon korut tukivat.

Salo valmisti Koskelle korut ranteeseen, kaulaan ja korviin. Kaulakorun pantamaisen osan ja rannekorun materiaali, aito minkki, herättänee tunteita. Tämän tiedosti kultaseppämestarikin, mutta hän päätti luottaa visioonsa ja tehdä rohkealle kantajalleen sopivat rohkeat korut.

Susanna Kosken kaulakorun materiaaleina on käytetty muun muassa minkkiä, timatteja ja akvamariini.

Susanna Kosken korut kertovat suomalaisesta luonnosta

”Projekti alkoi jo loppukesästä. Silloin jo päätin, että koruun tulee minkkiä. Se oli helppo Susannalle myydä, ei siinä tarvinnut vaivaa nähdä. Valkoinen symboloi lumen ja luonnon puhtautta. Minkissä roikkuu timanttiketjuissa puhtaat akvamariinipisarat”, Jouni Salo kertoi.

Myös kaulakorun timantein rakennetun istutuksen yksityiskohdissa näkyy Suomen luonto.

”Kun korua katsoo tarkemmin, huomaa siinä toistuvan aaltomaisen liikkeen. Timantit symboloivat jäätä kirkkaimmillaan kevätauringon valossa kimaltaen.”

Kaulakorun pääosa on yli 30 karaatin käsittelemätön täydellinen akvamariini, joka on kuin iso vesipisara jään sulaessa. Myös korvakoruissa on täydelliset akvamariinipisarat, jotka on kiinnitetty kuin jäähileen peittämään lehteen.

”Myös näissä inspiraationa on kevään saapuminen ja luonnon herääminen”, Salo kertoi ja arvioi korujen arvoksi 70 000 euroa.

”Linnaan ei ole koskaan tehty tuollaista aiemmin. Työtunteja koruihin on mennyt muutama kuukausi, viimeinen kuukausi vielä intensiivisemmin.”

Jouni Salon suunnittelemien korujen arvo on 70 000 euroa.

 

X