Iskelmälegenda Baddingin veljentyttö Katri Somerjoki kilpailee The Voice of Finlandissa: ”Nyt on minun aikani loistaa”

Katri Somerjoki uskoo, että osallistuminen The Voice of Finland -kisaan oli kohtalon sanelemaa. ”Viime aikoina saamani kannustus vahvistaa uskoani siihen, että ikä on vain numero eikä este musiikilliselle etenemiselle.”

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Rauli Badding Somerjoen veljentyttö Katri Somerjoki kilpailee The Voice of Finland -laulukilpailussa.

Katri Somerjoki uskoo, että osallistuminen The Voice of Finland -kisaan oli kohtalon sanelemaa. "Viime aikoina saamani kannustus vahvistaa uskoani siihen, että ikä on vain numero eikä este musiikilliselle etenemiselle."
Teksti:
Terhi Harper

Edesmenneen Rauli Badding Somerjoen veljentyttö, laulaja-lauluntekijä Katri Somerjoki, 46, uskoo, että The Voice of Finland -laulukilpailun 9. tuotantokaudelle osallistuminen oli kohtalon sanelema juttu.

Alun perin Katri Somerjoki lähti kannustamaan ystäväänsä karaokebaarissa järjestettyihin The Voice of Finland -kilpailun karsintoihin, mutta päätyi lopulta itsekin lavalle laulamaan tuona iltana – ja jatkoon Ääni ratkaisee -vaiheeseen.

Somerjoki tulkitsi Madonnan Ray of Light -hitin, joka käänsi kaikkien tähtivalmentajien tuolit. Somerjoki oli jo ennen koelauluja päättänyt, että jatkaisi kaksintaisteluihin Redraman tiimissä, mikäli tilaisuus tarjoutuisi.

Syy valintaan oli selvä.

Redrama oli ainoa valmentaja, josta minulla ei ollut ennen kisaa minkäänlaista ennakkokäsitystä. Uskon tämän olevan voimavara, kun saamme lähteä tekemään töitä puhtaalta pöydältä.”

Sukunimi painolastina

Katri Somerjoki on esitelty The Voice of Finland -kilpailun yhteydessä ikonisen Rauli Badding Somerjoen veljentyttönä. Somerjoen mukaan sukulaisuussuhde kuuluisaan setään ei ole kuitenkaan avannut automaattisesti ovia musiikkialalla – pikemminkin päinvastoin.

”Olen kokenut sukunimeni olevan painolasti, sillä minuun ei ole suhtauduttu muusikkona vakavasti. Olen joutunut aina ponnistamaan Raulin varjosta”,  Katri Somerjoki kertoo.

Nyt Somerjoki kokee, että on tullut hänen aikansa loistaa.

”Saamani rohkaisu ja kannustus kisaan osallistumisen myötä vahvistavat uskoani, että ikä on lopuksi vain numero eikä este musiikilliselle etenemiselle”, Somerjoki uskoo.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Katri Somerjoki (@catrione_official) jakama julkaisu

Karaoke on Katri Somerjoen paratiisi.  ”Viime aikoina saamani kannustus vahvistaa uskoani siihen, että ikä on vain numero eikä este musiikilliselle etenemiselle”, Katri hehkuttaa

Epätodellinen olo jatkopaikasta

Katri Somerjoki on mukana The Voice of Finland -kilpailussa toista kertaa. Vuonna 2013 kisa päättyi Tuolit kääntyvät -vaiheeseen – tuolloin jännitys haittasi esiintymistä eikä Somerjoki kokenut olleensa lavalla oma itsensä.

Tällä kertaa tavoitteena oli keskittyä vain ja ainoastaan laulamiseen ja ennen kaikkea nauttimaan hetkestä lavalla.

”Kuudessa vuodessa olen kehittynyt artistina paljon, löytänyt oman ääneni enkä enää jännitä samalla tavalla yleisön edessä”, Katri Somerjoki sanoo.

Ääni ratkaisee -koelaulussa draaman kaari oli kuin suoraan käsikirjoituksesta: tähtivalmentajien tuolit kääntyivät vasta esityksen loppumetreillä.

”Olin miltei shokissa, kun ratkaisu lopulta tapahtui – olo tuntui epätodelliselta: olinko oikeasti jatkossa vai oliko kaikki vain unta”, Somerjoki kuvaili tunnelmiaan.

Jotain samaa kuin Baddingissa

Monet, jotka ovat nähneet Baddingin esiintyvän, ovat kertoneet Katri Somerjoelle tässä olevan jotakin samaa kuin sedässään. Myös Badding oli luonnonlapsi ja hänellä oli palo laulamiseen.

Ujous karisi Baddingista lavalla.

”Minusta tuntuu, että setäni halusi vain ja ainoastaan laulaa. Kaikki muu julkisuudessa oleminen oli Raulille silkkaa kidutusta”, Somerjoki sanoo.

Rauli Badding Somerjoen mietelausekirja on Katri Somerjoen aarre.

Rauli Badding Somerjoen mietelausekirja on aarre, jonka Katri Somerjoki pelasti talteen kesämökin vintiltä. © Susa Junnola

Rakkaudella Raulille

Vuonna 2018 Katri Somerjoki julkaisi albuminsa Rakkaudella Raulille, joka sisältää Rauli Badding Somerjoen kappaleita uusin versioin.

Somerjoen mukaan Baddingin kappaleet ovat piirrettyinä sieluun loppuelämäksi.

The Voice of Finlandin Ääni ratkaisee -vaiheeseen hän kuitenkin valitsi laulettavakseen jotakin aivan muuta.

Katri Somerjoen mukaan Madonnan Ray of Light sopi hyvin osoittamaan tähtivalmentajille, mihin oma ääni ja taito taipuvat.

”Tämä biisin avulla löysin aikanaan oman tapani käyttää ääntä – ja samalla tietynlaisen shamanistisen uskalluksen ilmaisuuni. Ray of Light on kuin musiikillinen sipuli, josta voi ammentaa monta kerrosta.”

Somerjoki tietää, että panokset kilpailussa kovenevat, kun siirrytään Kaksintaistelu -vaiheeseen.

”Tällä kertaa en voi itse vaikuttaa kappalevalintaan tai siihen, kuka tulee vastaan kehässä. Jatkan kuitenkin matkaa kisassa innostuneena ja luottavaisin mielin.”

Katri Somerjoen Ääni ratkaisee -jakso nähdään Nelosen The Voice of Finlandissa 21.2.2020.

Lue myös: The Voice of Finland -juontaja Elina Kottonen elää rauhallista perhe-elämää vastapainona keikkatyöläisen arjelle

X