Katso video: tällainen on Seuran Sofi Oksaselta tilaama Suomen kansalaisuusvala maahanmuuttajien lausumana

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Kongon demokraattisesta tasavallasta tasavallasta lähtenyt Akim Singa, 54, on asunut Suomessa 26 vuotta. Postin lajittelukeskuksessa työskentelevä Akim on hakenut Suomen kansalaisuutta, mutta se on toistaiseksi jäänyt kiinni kielitaidosta. © Tommi Tuomi/ Otavamedia
Kirjailija Sofi Oksanen muotoili Seuran pyynnöstä Suomelle kansalaisuusvalan, koska Suomella ei sellaista vielä ole. Tällä videolla kuulet, minkälainen vala on tulevien tai tuoreiden Suomen kansalaisten lausumana.

Kirjailija Sofi Oksanen muotoili Seuran pyynnöstä Suomelle kansalaisuusvalan, koska Suomella ei sellaista vielä ole.

Oheisella videolla kuulet, minkälainen vala on tulevien tai tuoreiden Suomen kansalaisten lausumana.

Videon voit katsoa tästä:

He lausuvat kansalaisuusvalan

Tatiana Gassoul, 61, työskentelee lähihoitajana. Venäläinen Tatjana on koulutukseltaan sairaanhoitaja ja asui Pietarissa ennen kuin muutti 26 vuotta sitten venäläisen miehensä kanssa Suomeen. Tatjana ei ole Suomen kansalainen.

Akim Singa, 54, tekee töitä postin lajittelukeskuksessa. Akim on kotoisin Kongon demokraattisesta tasavallasta. Hän on asunut Suomessa 26 vuotta . Hänellä on kongolainen vaimo ja kolme poikaa.

Akim on hakenut Suomen kansalaisuutta, mutta se on toistaiseksi jäänyt kiinni kielitaidosta.

Erkan Tanriverdi, 46, omistaa kebab-pizzerian Helsingin Roihuvuoressa. Hän muutti Turkista Suomeen 21 vuotta sitten ja hänellä on suomalainen vaimo.

Erkan on saanut Suomen kansalaisuuden. Sen hakeminen oli prosessi, joka päättyi koruttomaan puhelinsoittoon.

”Poliisi ilmoitti, että minulle on myönnetty kansalaisuus, ja voin tulla hakemaan kansalaisuustodistuksen poliisilaitokselta.”

X