Kerttu Niskanen jäi olympiakullasta 0,4 sekuntia – Juha Mieto ylistää hienoa hiihtoa ja suksihuoltoa: ”Parhaansa kun on tehnyt, tyytyväinen saa olla”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Peking Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski saivat olympiamitalit 10 kilometrin hiihdossa.
Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski ottivat hopeaa ja pronssia 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan väliaikalähdössä Pekingin olympiakisoissa. Jopa olympiakulta oli lähellä, sillä Kerttu taipui kisan voittaneelle Norjan Therese Johaugille vain 0,4 sekuntia. © LEHTIKUVA / AFP Pierre-Philippe Marcou
Kerttu Niskanen hävisi olympiakullan Norjan Therese Johaugille 0,4 sekunnin erolla naisten hiihdon 10 kilometrin perinteisellä matkalla. Krista Pärmäkoski puolestaan ylsi pronssille 0,1 sekunnin erolla.

Hiihtäjä Kerttu Niskanen, 33, sai uransa ensimmäisen arvokisamitalin Pekingin olympiakisojen 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan matkalta. Hopealle tullut Niskanen hävisi vain neljä sekunnin kymmenystä norjalaiselle Therese Johaugille.

”Kauttaaltaan loistavat suoritukset Suomen naisilta. Kirvelevän lähellä oli kulta, mutta silti erinomainen suoritus Kertulta”, hiihtäjälegenda Juha Mieto kommentoi.

Olympiahiihtojen tiukimman, sadasosan, tappion Lake Placidin olympialaisissa 1980 miesten 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa kokenut Mieto ei vertaisi Niskasen hopeahiihtoa suoraan omaan häviöönsä Thomass Wassbergille.

”Kertun kohdalla puhutaan kuitenkin kymmenyksistä. Onneksi sadasosien laskemisista luovuttiin Lake Placidin jälkeen”, Mieto toteaa.

Kurikan karpaasi osaa silti asettua Kertun asemaan.

”Kirvelevä tappio, mutta parhaansa kun on tehnyt, niin tyytyväinen saa olla. Kyllä se vielä iloksi kääntyy.”

Mieto seurasi kilpailua kaikessa rauhassa kotonaan ja jännitti kun tilanteet kilpailussa vaihtelivat.

Krista Pärmäkoski, 31, ylsi pronssille yhden kymmenyksen erolla Venäjän olympiakomitean joukkueen Natalia Neprjajevaan.

”Venäläinen tuli uhkaavasti Pärmäkosken perästä, mutta teki taktiikkavirheen ja hyytyi lopulta. Kristalta hieno pronssin voittaminen.”

Lisää mitalisadetta odotetaan Suomen hiihtomaajoukkueelta

”Kelit on pysymässä siellä samanlaisena ja lumi oli tänään suomalaisille hyvä. Suomen huolto on löytänyt todella hyvän luiston suksiin”, Juha Mieto kiittelee taustajoukkoja.

Entisen hiihtäjän mukaan molemmilla Suomen joukkueilla on loistavat mahdollisuudet niin parisprintissä kuin viesteissä. Hänen mielestään erityisesti norjalaiset hiihtäjät ovat olleet pettymys, ja ruotsalaistenkin suoritukset vaisuja.

”Ruotsalaisten sukset eivät tänään luistaneet ja norjalaisten pakka on muuten ihan sekaisin.”

Perjantaina 11. päivänä, miesten perinteisen hiihtotyylin 15 kilometrin matkan Juha Mieto näkee Suomen Iivo Niskasen ja Venäjän Aleksandr Bolshunovin välisenä kamppailuna.

Lue myös: Hiihtäjä Kerttu Niskanen oli jo lopettamassa uraansa jalkavamman vuoksi – ”Mielessä kävi, että ura oli tässä”

Hiihtäjä Kerttu Niskanen

Kerttu Niskasen kuluvan kauden kunto on kohdallaan, mistä todistaa joulukuun lopussa napattu Tour de Skin osakilpailuvoitto Sveitsistä. © Jesse Väänänen

X