Kiehtova Savonlinna – Oopperakesä avattiin Olavinlinnassa kesän uutuusoopperan, Tšaikovskin Patarouvan sävelin

Jaa artikkeliTilaa Seura
Tenori Raimo Sirkiä ja sopraano Cynthia Makris
Sopraano Cynthia Makris ja tenori Raimo Sirkiä.
”Linna on kuin vanha ystävä. Menimme naimisiin Olavinlinnassa 18 vuotta sitten”, jo 14 kesänä oopperajuhlilla laulanut sopraano Cynthia Makris herkistyi.

Savonlinnan kiehtova oopperakesä avattiin Olavinlinnassa viime perjantaina kesän uutuusoopperan, Tšaikovskin Patarouvan sävelin.

Oopperajuhlille saapuivat myös tenori Raimo Sirkiä ja sopraano Cynthia Makris.

”Linna on kuin vanha ystävä. Menimme naimisiin Olavinlinnassa 18 vuotta sitten”, 14 kesänä oopperajuhlilla laulanut Makris herkistyi. Tenoripuolisolla työvuosia oopperajuhlilla on takana huikeat 26.

Kuukauden mittaisella festivaalilla on myös erityinen paikka kirjailija Outi Pakkasen sydämessä.

”Syksyllä ilmestyy uusin dekkarini Linna, jonka tapahtumat sijoittuvat sekä Savonlinnan oopperajuhlille että Helsinkiin. Olen ollut oopperajuhlilla ensimmäisen kerran vuonna 1974. Viime kesänä katselin Olavinlinnassa paikkoja silmällä pitäen sitä, mihin dekkarini tapahtumia sijoitan. Olen hirveän tarkka siitä, että asiat ovat kirjassa oikein. Voi tulla tupenrapinoita, jos tekisi pahoja virheitä”, Pakkanen kertoi.

”Aloitin kirjoittamisen ihan kakarana, ja Linna on 27. dekkarini. Tuntuu, että olen taas löytämässä kirjoittamisen ilon. Tämän jälkeen puuttuu enää kolme dekkaria, sillä tavoitteenani on saada 30 täyteen.”

Kuvat: Pekka Mustonen / Otavamedia

Galleria

X