Kilpailuta vakuutukset – ja päivitä niitä aika ajoin

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Kilpailuta vakuutukset – ja päivitä niitä aika-ajoin
© istockphoto
Moni on ottanut vakuutuksensa jo markka-aikana ja maksanut kiltisti vuotuiset maksut, muttei tiedä, ovatko vakuutukset ajan tasalla.

Vakuutusturva kannattaa ehdottomasti kannattaa päivittää ja tarkastaa. Parin vuoden välein pitää tutkia, mitä on vakuuttanut ja miten. Näissä asioissa auttaa vierailu vakuutusyhtiön verkkosivuilla tai sitten keskustella vakuutusvirkailijan kanssa puhelimessa. Toisinaan kannattaa myös piipahtaa konttorissakin.

Päivitä vakuutus elämäntilannetta vastaavaksi

Kun elämäntilanteet muuttuvat, pitää vakuutuksiakin muuttaa. Kun jää eläkkeelle, menettää puolison, muuttaa omakotitalosta kerrostaloon tai luopuu kesämökistä, vakuutukset on syytä tarkistaa.

Vakuutusturva voi joissakin asioissa olla vanhentunut, liian pieni tai sitten maksat turhasta. Esimerkiksi markka-aikana otettu tapaturmavakuutus ei välttämättä kata kuin puolet hoitokuluista, ja se on ikävää.

Vakuutusturvaa pitää tutkia säännöllisesti. Ei riitä, että maksaa vakuutusmaksut ja unohtaa koko asian.

Vakuutusten kilpailutus on järkevää – ja sillä voit säästää melkoisia summia

Nykyisin on muodikasta kilpailuttaa asioita, kuten sähköä ja vakuutuksia. Se onkin järkevää.

Kun kilpailutat henkilövakuutuksesi ja vaihdat yhtiötä, älä missään nimessä irtisano vanhaa vakuutustasi ennen kuin uusi vakuutus on voimassa. Päiväkin ilman vakuutusta voi olla kohtalokas.

Asiantuntijoina jaostopäällikkö Tuomas Korkeamäki FINEn Vakuutus- ja rahoitusneuvonnasta, tuotepäällikkö Piia Kononen Ifistä ja palvelupäällikkö Mari Nurmi LähiTapiolasta.

Juttu on julkaistu ensi kerran Viva-lehdessä 2/19.

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X