Kimi Räikkönen on Suomen ja suomalaisuuden tunnetuin luomutuote – ”Aika näyttää tekeekö Räikkösen perhe Rosbergit”

Jaa artikkeliTilaa Seura
Erkki Meriluoto
Päätoimittaja Erkki Meriluodon pääkirjoitus © Tommi Tuomi / Otavamedia
Kimi Räikkönen ilmoitti syyskuun alussa lopettavansa F1-uransa kuluvaan kauteen. Hän kiitti Instagram-tilillään perhettään, tallejaan, kollegojaan ja ennen kaikkea fanejaan, vaikka kausi onkin yhä kesken.

Kimi Räikkönen lienee koko maailman tunnetuin suomalainen. Vielä kuluvan kauden loppuun asti hän on esillä F1-kilpailujen takia, mutta uran päätyttyä voikin olla paljon hiljaisempaa. Sitä hän kertoo itsekin odottaneensa. Rauhaa. Elämää ei tarvitse enää rakentaa formulasirkuksen aikataulujen mukaan, vaan hän voi viettää aikaa perheensä parissa niin paljon kuin haluaa – ja todennäköisesti päristellä siinä sivussa erilaisilla menopeleillä ihan huvikseen.

Maailman tunnetuimmista urheilijoista puhuttaessa rakentaa-sanaa käytetään yhä enemmän. Pelkät suoritukset eivät ole tärkeitä, vaan myös henkilöbrändi ja kaikki asiat urheilun ympärillä ratkaisevat.

Räikkösen kohdalla brändiä ei ole tarvinnut rakentaa. Kaikki on täysin aitoa. Hän puhuu vähän ja se riittää. Jos häntä harmittaa, hän on entistäkin lyhytsanaisempi. Se on jäyhää suomalaisuutta pilke silmäkulmassa, mikä uppoaa meihin ja toimii myös maailmalla.

Räikkönen on yksi F1-sarjan suosituimpia kuljettajia, ehkä jopa rakastetuin. Eikä syy löydy pelkästään taitavasta kilvanajosta. Hänessä yhdistyy nasevien kommenttien myötä veijarimainen kapina sekä sydämelliset teot.

Jäämies sulattaa sydämet aitoudellaan

Formulakulisseista ei kovin herkästi tihku tietoja kuljettajien keskinäisistä väleistä. Ne vähäiset kertovat kuitenkin suuresta arvostuksesta Räikköstä kohtaan. Hän on auttanut aloittelevia kuljettajia neuvoillaan ja puurtanut jopa mekaanikkona.

Seura-lehti

Seura-lehti ilmestyy aina torstaisin. © Otavamedia

Mestaruusnumeronsa 6 hän antoi Nico Rosbergin käyttöön, koska tiesi tämän haluavan ajaa samalla numerolla kuin Keke-isänsä mestaruusvuonnaan. Räikkönen otti käyttöönsä numeron 7.

Persoonat erottuvat. Kenties sen vuoksi on paljon jännittävämpää seurata Räikkösen taistelua viimeisestä pistesijasta kuin toisen F1-kuskimme Valtteri Bottaksen vääntöä palkintopallille pääsystä. Samalla pohtii, mihin Räikkönen olisi voinut vielä yltää, jos olisi saanut viimeisiksi kausikseen alleen Mercedeksen kaltaisen voittaja-auton.

Aika näyttää tekeekö Räikkösen perhe Rosbergit. 6-vuotias Robin Räikkönen on jo innokas rattimies. Isän taustatuella ei olisi ihme, jos ensi vuosikymmenellä suomalaiset pääsisivät jännittämään jälleen Räikkösen kilpailuja.

Lue myös: F1-uransa lopettava Kimi Räikkönen on legenda jo eläessään – Näin pilkatusta mumisijasta tuli rakastettu letkauttelija ja maailmantähti

X