Kimi Räikkösen elämänkerta löysi formulafanit maailmaltakin – Englanninkielinen versio nappasi heti Amazonin paalupaikan

Suomessa syksyn suosituinta elämänkertaa on myyty jo 120 000 kappaletta.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Suomessa syksyn suosituinta elämänkertaa on myyty jo 120 000 kappaletta.
(Päivitetty: )
Teksti:
Milla Asikainen

Kari Hotakaisen ”Tuntematon Kimi Räikkönen” on elämänkerta, jossa valotetaan niin formulakuskin saavutuksia kuin synkkiäkin hetkiä. Kirja on ilmestynyt Japanissa lokakuun toisella viikolla ja Iso-Britanniassa kuun puolivälissä.

Lokakuun toiseksi viimeisellä viikolla kirja Virossa ja Saksassa.

”Sitten on vielä useita maita, joissa se tullaan lähiaikona julkaisemaan. Ulkomaan myynneistä on kuitenkin vielä tässä vaiheessa liian aikaista sanoa mitään”, kirjan kansainvälisestä menekistä kertoo Arto Forsten Siltala-kustannuksesta.

Best Seller -listan kärkeen

Amazonissa englanninkielinen versio nousi heti ilmestyessään Best Seller -listalle.

Kotimaassakin sitä on myyty jo 120 000 kappaletta. Kirjasta ilmestyi toinen painos syyskuun alussa.

”Se on kustantamomme myydyin kirja 10-vuotisen historiamme aikana. Jos katsoo myyntejä yleisesti kirja-alalla 20 vuoden aikana, moni ei ole tuohon lukemaan päässyt”, Forsten kertoo.

Mikä sitten on kirjan suurten myyntilukujen salaisuus?

”Se, että kohde on Kimi Räikkönen on varmasti yksi tekijä, mutta osansa on varmasti myös sillä, että kirjoittajana on Kari Hotakainen. Lukijoissa on varmasti paljon niin Kimi-faneja, formulafaneja kuin Hotakaisen lukijoitakin. Kohdeyleisö laajenee sitä kautta huomattavasti”, Forsten kertoo.

Isän alkoholisoituminen ja kuolema

Kirjailija Kari Hotakaisen teoksessa kerrotaan ensi kerran julkisesti myös Räikkösen elämän synkimmistä hetkistä. Yksi niistä oli vuonna 2010, jolloin Kimin isä Matti Räikkönen nukkui pois vain pari päivää ennen joulua.

”Masa” oli kaatunut mönkijällä muutamaa vuotta aiemmin ja muuttunut läheisten mielestä oudoksi. Onnettomuudesta jäi jonkinlainen neurologinen vaiva.

Masa oli alkanut tissutella, sillä vain juomalla paha katosi. Kimin mielestä hän ryyppäsi liikaa, ja viimeinen pisara oli, kun Masa ammuskeli ystävänsä kanssa humalassa savikiekkoja. Kimi oli käynyt hakemassa aseet pois.

”Ei ikinä saisi jäädä riita selvittämättä ennen kuolemaa. Ja niin siinä just kävi”, Kimi kertoo kirjassa.

Kirjailijan ja formulatähden yhteistyö

Kirjassa avataan yllättävän yksityiskohtaisesti myös Kimin menneisyyden ryyppyputkia ja hurjia tempauksia.

”Yritin luoda Kimistä kuvan, joka on samaan aikaan karu, kaunis ja mahdollisimman tosi”, Kari Hotakainen kertoo.

Kirjan lopussa Hotakainen kysyy Kimiltä, millainen hän omasta mielestään on.

Kimi vastaa, että ”kai jonkinlainen mulkku”.

”Sellaista vastausta ei anna henkilö, joka yrittää kiillottaa omaa kuvaansa. Hän on mitä on: ammattikoulun kesken jättänyt espoolainen, joka on ajautunut yllättävään maailmaan”, Hotakainen toteaa.

X