Koronaeristyksessä tarvitaan elämyksiä – Seura-lehteä voit lukea levollisin mielin: ”Painettujen lehtiemme tuotantoketju on rakennettu niin, ettei se tarjoa virukselle mahdollisuutta levitä”

Jaa kaverilleTilaa Seura
Koronavirus ei tartu tilatun aikakauslehden välityksellä.
Lue hyvää Seuraa huoletta. Koronavirus ei tartu tilatun aikakauslehden välityksellä. © Otavamedia
Koronavirus ei tartu postiluukusta kolahtavasta aikakauslehdestä. Seurasta voi siis nauttia myös eristyksessä huoletta. Hygieniaketju on kunnossa painosta asiakkaalle saakka.

Vaikka koronavirus jyllää, lehtien lukeminen on onneksi turvallista.

”Painettujen lehtiemme tuotantoketju on rakennettu niin, ettei se tarjoa virukselle mahdollisuutta levitä”, lupaa Otavamedian toimitusjohtaja Timo Kopra.

Otavamedia julkaisee 25 aikakauslehteä, joista Seura on yksi.

Aikakauslehdestä nautiskelu on onneksi turvallista ajanvietettä myös eristyksissä. Lehtien lukemiseen ja kirjeiden avaamiseen ei liity koronatartunnan riskiä. Koronavirus tarttuu huonosti pinnoilta, ja lehtiä käsitellään tiukkojen hygieniavaatimusten mukaisesti.

Toimituksen kirjoittamat jutut taitetaan lehdeksi, ja toimitetaan painoon sähköisesti. Lehtipainojen tekemä työ on pitkälle automatisoitua. Lehtiin kosketaan käsin vasta, kun ne postitetaan eteenpäin.

”Silloin ne ovat nipussa, ja päällä on muovi. Työntekijämme käyttävät hansikkaita”, kertoo Punamusta-lehtipainon toimitusjohtaja Jari Avellan.

Koronavirus toi tiukat säännöt postin toimintaan 

Myös Postilla, joka toimittaa lehdet lukijoiden kotioville ja postilaatikoihin, hygienia on kunnossa. Lehtiä ei koskaan käsitellä paljain käsin, vaan jakajilla on aina työhanskat kädessä. Lehdet saapuvat jakajille muoviin käärittyinä.

Postin poikkeustilannejohtaja, Jorma Ainasoja, kertoo, että sairaana ei voi tulla lehtiä jakamaan. Viranomaisen ohjeita noudatetaan pilkuntarkasti.

”Sairausloma hoituu esimiehen kautta. Yksi oireeton päivä pitää olla, ennen kuin saa palata työhön.”

Jos jakaja tuntee itsensä sairaaksi kesken työpäivän jakoreitti jää kesken välittömästi. Myös käsihygienia otetaan postilla vakavasti. Uunituoreen lehden voi siis lukea kevyin mielin.

”Käsien pesu on tietysti tärkein ja ehdoton tapa torjua viruksen leviämistä työpaikalla. Saippuaa ja käsidesiä on tarjolla”, Jorma Ainasoja muistuttaa.

Kun joka tuutti täyttyy koronasta, Seuran toimitus tarjoaa luettavaksi muutakin

Kaikki mediat ovat nyt täynnä koronauutisia, ja koronasta kerrotaan tietenkin tärkeimmät teemat myös Seurassa.

”Koronavirus on nyt ihmisten pääpuheenaihe ja käsittelemme aihetta ihmisläheisesti jutuissamme”, sanoo Seuran päätoimittaja Erkki Meriluoto.

Seuran parissa ajatuksensa voi myös irrottaa epidemiasta ja löytää hetkiä viihtyä neljän seinän sisällä. Lisääntynyt eristys ei ole miellyttävää, mutta senkin aikana voi viihtyä.

”Moni kaipaa näinä aikoina muutakin luettavaa ja sitä Seurassa riittää – tarinoita, tutkivaa journalismia ja viihdettä. Eikä kannata unohtaa runsaita ristikoita ja tehtäviä sekä joka lehden välissä ilmestyvää erillistä Tv-maailmaa, joiden parissa kotona viihtyy helposti vähän pidempäänkin.”

Lue myös: Seura.fi kolminkertaisti lukijansa ja uudisti sivustonsa – ”Laadukkaalle ja erottuvalla sisällölle löytyy kysyntää”

Luetko Seuraa verkossa? Mitä jos tilaisit lehden kotiovellesi?

Seuraa tarjoaa monipuolisia juttuja ihmisläheisistä aiheista tutkivaan journalismiin ja viihdyttäviin ristikoihin.

Tilaa Seura tämän linkin kautta!

X