Korvikeretkeilijät korvessa - Mitä ulkomaanmatkailun sijasta voi tehdä?

Korvikeretkeilijät suuntaavat Suomen luontoon ulkomaanreissujen sijasta.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Päätoimittaja Erkki Meriluoto.

Korvikeretkeilijät suuntaavat Suomen luontoon ulkomaanreissujen sijasta.
(Päivitetty: )
Teksti:
Erkki Meriluoto

Alkukesä on hellinyt suomalaisia hellekeleillä. Jopa siinä määrin, että on annettu varoituksia tukalan kuumuuden vuoksi. Auringonpistoksen ja vakavamman lämpöhalvauksen riski on ollut olemassa. Veden juominen tasaisin väliajoin ja viilentyminen varjossa on hyvä ottaa kesärutiineihin.

Lue myös: Kesän kuumuus voi aiheuttaa lämpöhalvauksen – Näistä oireista kannattaa huolestua

Nauttia pitää, mutta tarkkaavaisuus on paikallaan. Aurinkoisen kuumat kelit tarkoittavat myös enemmän hukkumiskuolemia ja palanutta ihoa.

Säät ovat muistuttaneet lähes Välimeren tunnelmia. Se on ehkä tuonut helpotusta kaipuuseen ulkomaille, koska sinne kaikesta huolimatta moni haluaa.

Korvikeretkeilijät eivät tavallisesti viettäisi aikaa kotimaan luonnossa

Taloustutkimus julkaisi kesäkuussa selvityksen suomalaisten kesänviettohaaveista ja käytännön todellisuudesta.

Peräti 43 prosenttia vastaajista haluaisi lähteä matkalle Eurooppaan, mutta näin toisena koronakesänä vain kuusi prosenttia lopulta aikoo tehdä niin. Luonnossa retkeilystä haaveilee 55 prosenttia vastaajista, mutta 67 prosenttia aikoo silti tehdä niin.

Eli osa viettää Suomen luonnossa aikaa vähän kuin puolipakolla, kun vielä muuallekaan ei pääse. Korvikeretkeilijät kattavat Taloustutkimuksen tulkinnan mukaan siis ainakin 12 prosenttia suomalaisista. He lähtevät luontoon sen takia, että ulkomaille matkaileminen koetaan niin hankalaksi eikä festareitakaan juuri ole tarjolla.

Sen mistä tällaisen korvikeretkeilijän sitten tunnistaa, onkin kinkkisempi juttu. Ehkä hän makaa järvenrannalla Rodos-lippalakissa tai nautiskelee espanjalaisia tapaksia – ja kenties pitää älämölöä todellisista matkahaaveistaan hyttysistä valittaen.

Taloustutkimuksen kyselyyn vastasi 1045 täysi-ikäistä ja sen virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä. Suosituin aikomus ajanvietteeksi oli muuten ravintolassa syöminen (63%). Hyvää heinäkuuta kaikille!

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Kotilääkäri-lehdessä 7/21.

Lue myös: Kokeile Nuuksiossa – Luontopyhiinvaelluksessa yhdistyvät retkeily ja hiljentyminen

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X