Lataa Koronavilkku-sovellus älypuhelimeesi – Täältä löydät apua käyttöönoton ongelmatilanteissa

Koronavilkku-mobiilisovelluksen käyttöönottoon saa apua neuvontapuhelimesta ja muun muassa puhelinoperaattoreilta. Koronavilkku kertoo käyttäjälleen, jos tämä on altistunut koronavirukselle.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Koronavilkku-sovellus varoittaa käyttäjäänsä koronavirukselle altistumisesta.

Koronavilkku-mobiilisovelluksen käyttöönottoon saa apua neuvontapuhelimesta ja muun muassa puhelinoperaattoreilta. Koronavilkku kertoo käyttäjälleen, jos tämä on altistunut koronavirukselle.
(Päivitetty: )
Teksti:
Saga Wiklund

Koronaviruksen jäljitystyötä tukeva Koronavilkku-sovellus on tullut käyttöön, ja sen voi ladata matkapuhelimeen Koronavilkku.fi-sivustolta. Myös tiedot sovelluksen käyttöönotosta on koottu sivustolle, ja siellä voi myös katsoa ohjevideon, jossa sovelluksen lataaminen ja käyttöönotto on kuvattu tarkasti.

Tietoa koronaviruksesta -puhelinpalvelu tarjoaa lisäksi Koronavilkku-sovelluksen käyttöön liittyvää neuvontaa ja teknisiä ohjeita numerossa 0295 535 535. Neuvonta palvelee arkipäivisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15.

Puhelinpalvelun lisäksi Koronavilkun käyttöön voi saada apua chatin avulla. Chat-ikkuna on käytössä Valtioneuvoston sivustolla, kun asiakaspalvelijat ovat vastaamassa kysymyksiin.

Lue lisää: Koronavilkku-sovellus kertoo korona-altistuksesta – Sovelluksen käyttö vaatii uudehkon älypuhelimen

Tekstiviestipalvelukin käytössä

Koronavilkusta voi kysyä myös tekstiviestitse lähettämällä kysymyksiä numeroon 050 902 0163. Tekstiviestipalvelu on tarkoitettu henkilöille, jotka eivät kuulovamman tai muun syyn vuoksi voi puhua puhelimessa.

Puhelinpalvelun lisäksi suomalaiset operaattorit DNA, Elisa ja Telia antavat tukea sovelluksen käyttöönotossa. Voit pyytää neuvontaa operaattorisi sähköisissä yhteydenottokanavissa, asiakaspalvelussa ja myymälöissä. Kannattaa kuitenkin muistaa, ettei näistä palveluista saa terveysneuvontaa.

Sovellus ei välitä henkilötietoja

Koronavilkun toiminta perustuu siihen, että sovellus tunnistaa, kun kaksi puhelinta kohtaavat toisensa. Puhelimet vaihtavat keskenään tunnistekoodeja, jotka ovat satunnaisia ja vaihtuvat noin 10–15 minuutin välein. Tiedot kohtaamisista eivät välity eteenpäin puhelimesta.

Jos sovelluksen käyttäjä sairastuu koronaan, hän saa terveydenhuollosta numerosarjan, jonka avulla hänen sovelluksensa varoittaa muita käyttäjiä. Muiden käyttäjien sovellukset reagoivat siihen, jos sairastunut on ollut heistä alle kahden metrin etäisyydellä pidempään kuin 15 minuuttia. Kohtaamistiedot käydään läpi kahden edeltävän viikon ajalta.

Lue myös: Näin koronavirustartunnan jäljitys etenee – Työ kuin salapoliisin arkea

Mikä on Koronavilkku?

Koronavilkku on THL:n julkistama älypuhelinsovellus, jonka avulla pyritään estämään koronaviruksen leviämistä Suomessa sekä helpottamaan tartuntojen jäljittämistä.

Sovellus tuli 31.8. saataville sovelluskauppoihin. Sen käyttö on vapaaehtoista. Sovelluksesta on hyötyä etenkin, jos liikkuu tiheästi asutulla kaupunkialueella tai käyttää julkista liikennettä.

Sovelluksen tavoitteena on katkaista koronan tartuntaketjuja ja helpottaa työlästä, potilaan kontakteille soittamalla tehtävää koronan jäljitystyötä. Sovelluksesta saa sitä enemmän apua epidemian hidastamiseen, mitä useampi sen ottaa käyttöön. Vastaavia sovelluksia on käytössä myös muissa Euroopan maissa.

Lähde: Tiedonhallintajohtaja Aleksi Yrttiaho, THL

X