Lupaus paremmasta – kiitos tieteen! ”Vihdoinkin pääsee vapaammin kylille ja kukkaniityille”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Päätoimittaja Erkki Meriluoto. Aiheena muutos
Päätoimittaja Erkki Meriluoto. © Tommi Tuomi/Otavamedia
"Rokotekattavuuden kasvu on lupaus paremmasta. Varttuneemmista ja riskiryhmäläisistä moni alkaa olla rokotettu jo toiseenkin kertaan alkukesän aikana", päätoimittaja Erkki Meriluoto kirjoittaa.

Kesän ensimmäinen saunavihta, talviturkin heittäminen järviveteen, Särkänniemessä käynti lasten kanssa, ravintolapöydän varaaminen ja illanvietto ystävien kanssa.

Koronavuoden jälkeen tuntuu kuin jokainen pieni elämän hetki olisi jotain suurempaa. Hitaasti käynnistyneen kevään perään kesä on puskenut säidenkin puolesta täydellä huumalla päälle. Vaikka eri koronarajoituksia onkin höllennetty varsin verkkaiseen tahtiin, mielialat ovat kohonneet.

Lupaus paremmasta – kiitos tieteen!

Rokotekattavuuden kasvu on lupaus paremmasta. Itsekin sain ensimmäisen koronarokotuksen tämän viikon maanantaina. Sehän oli kuin elämys. Vapauttavaa ja samalla jotakin niin yhteisöllistä. En malttanut olla viemättä lehtipakettia kiitoksena hoitajille.

Heidän tarkan pistotyönsä myötä kesässä on vihdoin paljonkin, mitä odottaa. Varttuneemmista ja riskiryhmäläisistä moni alkaa olla rokotettu jo toiseenkin kertaan alkukesän aikana. Vihdoinkin pääsee vapaammin kylille ja kukkaniityille – kiitos tiede!

Kaikkiin nautintoihin ei tarvitse vieläkään lähteä kotisohvaa kauemmaksi. Kyse on tietenkin jalkapallon EM-kilpailuista. Suomen miesten maajoukkue on historiallisesti ensi kertaa mukana arvokisoissa.

Seura-lehti

© Otavamedia

Vaikka jalkapallo ei välttämättä kaikkia kiinnostakaan, niin kehotan kyynisimpiäkin katsomaan ympärilleen. Näettekö?

Raavaat miehet liikuttuvat jo pelkästä pelaajien esittelyvideoista. Suomen omia poikia kannustetaan hyppien ja laulaen. Tuntemattomat innostuvat halaamaan. Sekin on turvaväliaikojen jälkeen pitkään odotettu näky. Nautitaan nyt siitä riemusta, jota ei ole koskaan koettu.

Monen kannattajan mielestä pelkkä kisoissa mukana olo on Suomelle jo kuin voitto. Huuhkajien jokainen minuutti arvokisakentällä tuntuu juhlalta.

Kesäkuun toisessa Seura-lehdessä sekä päävalmentaja Markku Kanerva että keskikenttäpelaaja Glen Kamara kertovat tuntemuksistaan kisojen alla. Heille ei tietenkään riitä pelkkä mukana olo. Urheilija haluaa aina voittaa. Suomella on yllätysmenestykseen kaikki mahdollisuudet – sen ovat osoittaneet maaottelut viimeisen parin vuoden aikana.

Huuhkajien avausotteluun Tanskaan matkaa myös Seuran toimittaja. Tunnelmia paikan päältä on luvassa.

Oi Suomi on!

Lue myös: Huuhkajien maalivahti Lukas Hradecký ponnisti huipulle niukoista oloista: ”Rahalla tai ihonvärillä ei ole merkitystä”

X