Maailman onnellisimman maan vaalit – uskoisitko?

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Päätoimittaja Erkki Meriluoto.
Päätoimittaja Erkki Meriluoto. © Tommi Tuomi/Otavamedia
"Nyt meilläkin on mahdollisuus vaikuttaa ja osoittaa omaa aktiivisuuttamme. Muistakaa käydä äänestämässä", kehottaa päätoimittaja Erkki Meriluoto.

Vaalien alla vauhti kiihtyy. Kansanedustajaehdokkaiden väittelyissä tunteet kuumenevat. Myös heidän vaalimainoksensa ovat joutuneet ilkivallan kohteiksi.

Uutiset ovat kertoneet, miten kokoomuksen ehdokkaan Marko Kilven vaalimainosta oli ammuttu. Perussuomalaisen kunnallispoliitikon Jyrki Ålandin autosta oli lyöty ikkunat säpäleiksi. Useiden eri puolueiden ehdokkaiden vaalimainoksia on kaadettu tai rikottu. Pahimpana myös fyysistä koskemattomuutta on rikottu, kun Ben Zyskowiczin kimppuun hyökättiin kesken vaalityön.

Poliitikot itse ovat harmitelleet, että ovat joutuneet kohtaamaan näiden vaalien alla poikkeuksellisen paljon mustamaalausta – myös toisilta ehdokkailta. Kyseinen tyyli on hyvin outo tapa tehdä vaalityötä, mutta samalla se on osa aikamme kuvaa.

Vaalitenteissä on näytetty samasta asiasta esimerkkiä ihan televisiokameroiden edessä. Päälle puhumista ja oman politiikan tekemistä vastakkainasettelujen kautta. Poistuipa yksi ehdokas kesken kaiken tv-studiosta saaden näin aikaan otsikoita ja huomiota.

Oma lukunsa oli pienpuolueiden tentti Ylellä. Suomeen mahtuu monenlaisten asioiden ajajia, mikä kertoo maamme vapaudesta. Pienpuolueiden tentissä kannat ja ydinasiat olivat tarkkarajaisempia kuin suurilla puolueilla. Televisioidussa tentissä Kreml-myönteisyys oli kuitenkin hämmentävän laajaa. Pienpuolueiden edustajille pisteet siitä, että päälle puhumista oli huomattavasti vähemmän kuin suurempien puolueiden tenteissä on nähty.

Maailman onnellisimman maan kansanedustajat

Suomen on todettu jälleen kerran olevan maailman onnellisin maa. Meillä on vapautta, rauhaa ja luottamusta. Silti kansanedustajilla töitä riittää entistä enemmän. Suomi elää yli varojensa, eikä sellaista voi jatkaa ikuisesti. Pitäisi saada aikaan kasvua kesken taantumatunnelmien ja samalla tehdä kipeitä leikkauksia, niin etteivät kaikkein heikko-osaisimmat kärsisi.

Kansanedustajien vaativasta tehtävästä voisi maksaa isommankin palkkion. Olisiko jonkinlainen bonusmalli rakennettavissa sen mukaan, miten aktiivisesti maatamme hyödyttäviä asioita saa aikaan? Vastaavasti verovapaista korvauksista pitäisi päästä eroon, kun kaikkea muutakin Suomessa verotetaan niin maan perusteellisesti.

Yksi asia on varmaa. Nyt meilläkin on mahdollisuus vaikuttaa ja osoittaa omaa aktiivisuuttamme. Muistakaa käydä äänestämässä!

Lue myös: Seura selvitti: Salaliittoteorioita ja Venäjä-mielisyyttä – Kirjava joukko perussuomalaisista lohjenneita pienpuolueita pyrkii eduskuntaan

X