Matkakuume polttelee ikäihmisiäkin – Minkä ikäiseksi saa matkavakuutuksen?

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Minkä ikäiseksi saa matkavakuutuksen?
© istockphoto
Matkavakuutus pitää ottaa aina, kun lähtee Suomen rajojen ulkopuolelle. Eri vakuutusyhtiöissä ikärajat ja vakuutusehdot ovat vähän erilaisia.

Aina kannattaa matkustaa, se on hieno harrastus myös seniori-iässä.

Vuosia sitten matkavakuutuksissa oli ikärajoja, jotka olivat aika matalat. Nyt tilanne on täysin toinen, seniorikin saa vakuutuksia ja pääsee turvallisesti valloittamaan maailmaa.

Matkavakuutus on aina syytä ottaa

Matkavakuutus pitää ottaa aina, kun lähtee Suomen rajojen ulkopuolelle.
Eri vakuutusyhtiöissä ikärajat ja vakuutusehdot ovat vähän erilaisia, joten kysy asiaa omasta vakuutusyhtiöstäsi.

Tässä pari esimerkkiä: Jatkuvan matkavakuutuksen saa Ifistä (if.fi) 79-vuotiaaksi asti, ja se päättyy 90-vuotiaana. Määräaikaisessa matkavakuutuksessa ei ole mitään ikärajaa eli sen saa vaikka 107-vuotias!

LähiTapiola (lahitapiola.fi) myöntää jatkuvan matkavakuutuksen 99-vuotiaaksi asti, ja se on voimassa sataan vuoteen. Yksittäistä matkaa varten otetussa matkavakuutuksessa ei ole ikärajaa eli sen saavat kaikenikäiset.

Vakuutus on sitä kattavampi, mitä nuorempana sen otat

Terveyteen ja sairauksien hoitoon liittyvät vakuutukset kannattaa ottaa hyvissä ajoin, aktiivivuosina. Vakuutuksen ottamista ei kannata lykätä, sillä mitä aiemmin vakuutuksen ottaa, sen kattavampana sen saa.

Vakuutusta otettaessa aiemmat sairaudet ja tapaturmat jäävät käytännössä vakuutuksen ulkopuolelle. If myöntää tapaturmavakuutuksen 79-vuotiaaksi asti. LähiTapiolasta tapaturmavakuutusta voi hakea 99 vuoteen saakka.

Oma terveysselvitys vakuutusyhtiöön

Terveyteen liittyviin vakuutuksiin ei nykyisin tarvita muuta dokumentointia kuin oman terveysselvityksen antaminen eli lääkärintarkastusta ei tarvita.

Ei kannata huijata eikä valehdella, siitä jää kiinni, ja seuraukset ovat kurjat eli ankarimmillaan ei saa korvauksia ja vakuutusyhtiö saa pitää vakuutusmaksut.

Ikä ja riskit vaikuttavat vakuutusmaksuihin. Mitä isomman omavastuun valitset, sitä pienempi vakuutusmaksu suhteessa on.

Asiantuntijoina jaostopäällikkö Tuomas Korkeamäki FINEn Vakuutus- ja rahoitusneuvonnasta, tuotepäällikkö Piia Kononen Ifistä ja palvelupäällikkö Mari Nurmi LähiTapiolasta.

Juttu on julkaistu ensi kerran Viva-lehdessä 2/19.

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X