Matti Heikkinen: "Mieli on virkeämpi kuin vuosi sitten"

Suomen hiihdon yksinäinen susi Matti Heikkinen tähyää luottavaisena Val di Fiemmen MM-hiihtoihin, vaikka keskeytti Tour de Skillä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Matti Heikkinen kertoo kulkeneensa viime vuonna neljä viikkoa kuin sumussa raskaan Tourin jälkeen. Kuva: Imago Sportfotodienst/SKOY.

Suomen hiihdon yksinäinen susi Matti Heikkinen tähyää luottavaisena Val di Fiemmen MM-hiihtoihin, vaikka keskeytti Tour de Skillä.
(Päivitetty: )
Teksti:
Hannu Teider

Ei hätää, vaikka Oslon maailmanmestari Matti Heikkinen keskeytti Tour de Skillä. Päätös jättää alkutalven hiihtojuhla kesken oli oikea ja myös ennalta suunniteltu, vaikka Heikkisellä olisi ollut tällä kertaa saumoja jopa kokonaiskisan mitaleille.

Heikkinen, 29, vaikuttaa rauhalliselta ja vastauksista huokuu positiivisuus. Tilanne on hallinnassa ja aikataulussa 20. helmikuuta käynnistyviä MM-hiihtoja ajatellen.

Tulevissa MM-maisemissa kilpailtiin tourin loppuhuipennus, joka jäi kokematta.

Heikkinen osallistui vain Tourin kahteen avauskisaan Oberhofissa. Muiden kamppaillessa tourin kokonaiskisan voitosta, Heikkinen siivitti loppiaisena ankkuriosuudellaan Jyväskylän voittoon Keski-Suomen maakuntaviestissä. Sen verran vauhtiakin löytyi Keuruulla, että Jämsän huoltojoukoissa uurastanut Harri Kirvesniemi kehui Heikkisen irtonaista menoa.

”Se meinasi paljon”, Heikkinen arvioi entisen mestarihiihtäjän palautetta.

Ski de Tour vei mehut vuosi sitten ja palautuminen kesti kauan.

”Mieli on paljon virkeämpi kuin vuosi sitten, jolloin kuljin kuin sumussa nelisen viikkoa raskaan Tourin jälkeen. Hyvin kuljetaan suunnitelmissa kohti Val di Fiemmea”, Heikkinen kertoo.

Hän testaa seuraavan kerran kansainvälistä vauhtia Ranskassa La Clusazin maailmancupissa 19.–20. tammikuuta.

Sitä ennen Heikkisen voi bongata kotimaan kilpaladuilta.

Suomen mieshiihtäjien ykköstykki osallistuu lauantaina Vantaalla Suomen cupin 10 kilometrin vapaan kisaan.

X