”Mies haki avioeroa saadakseen puolet lottovoitosta” – Lottovoittajat kertovat itse, miten kävi parisuhteelle jättisumman kilahdettua pankkitilille

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Mies ja nainen iloitsevat veikkausvoitosta.
Parhaimmillaan veikkausvoitosta jaettu ilo on kaksinkertainen ilo. © IStock
Lottovoitto vie rahahuolet - mutta voi se viedä puolisonkin. Lottovoittajat kertovat, että voitto voi sekä lujittaa että pilata parisuhteen.

Raha on parisuhteissa yksi yleisimmistä riidanaiheista. Lottovoittokaan ei asiaa välttämättä muuta.

Elämänkumppani on kuitenkin se ihminen, jolle voitosta todennäköisimmin kerrotaan. Veikkauksen vuonna 2017 teettämän kyselyn mukaan 87 vastanneista oli kertonut voitosta puolisolleen, mutta lapsilleen ja vanhemmilleen vain puolet.

Suurin osa lottovoittajista kertoi, ettei voitto vaikuttanut parisuhteeseen mitenkään.

Parhaimmillaan voitosta jaettu ilo poiki lisää iloa ja lujitti parisuhdetta. Suhteen paranemisesta raportoi viidennes vastaajista.

”Ei tarvitse pitää stressiä yllä rahan riittävyydestä”, totesi eräs lottovoittaja.

”Kerroin vaimolle, että kun kerran olemme päättäneet elää yhdessä, on voittokin yhteinen. Ei enää riitelyä ’pikkurahoista’ ja laskunmaksuhuolia”, kertoi toinen.

Kaikkien parisuhde ei ole yllättävää onnenpotkua kuitenkaan kestänyt.

Kaksi lottovoittajaa päätyi voiton vuoksi eroon

Tylyimmän kohtalon Veikkauksen kyselyyn vastanneista lottovoittajista koki nainen, jonka puoliso halusi varmistaa oman osuutensa voitosta kovimmalla mahdollisella keinolla.

”Mies haki avioeroa saadakseen puolet voitosta.”

Erosta raportoi toinenkin voittaja.

Jos pariskunta ei ole lotonnut yhdessä tai rahoja ei ole jaettu, voitto on voinut aiheuttaa kateutta. Kumppani ei välttämättä koe, että voitto on toisen henkilökohtaista omaisuutta, jonka määrä ei vaikuta yhteisten menojen jakamiseen.

”Avopuoliso ei osallistu mihinkään maksuihin kotona tai matkalla.”

Yksi vastaajista raportoi suhteeseen ilmaantuneesta jännittyneisyydestä, joka kuitenkin lieveni ajan myötä.

Mies alkoi voiton jälkeen laiskotella

Veikkauksen kyselyyn vastasi 78 Lotosta tai muista Veikkauksen peleistä vähintään puoli miljoonaa euroa vuosina 2007-2017 voittanutta.

Kaikki eivät olleet voittaneet sellaista summaa, joka takaisi ikuiset kissanpäivät. Se taas saattoi aiheuttaa parisuhteeseen kitkaa.

”Miestä ei kiinnosta enää työnteko yhtään ja kuitenkaan tuolla summalla ei pysty elämään loppuelämää, joten töitä on silti tehtävä.”

Luultavasti raha-asioista tuli voiton jälkeen kinaa, jos niistä oli kiistelty aiemminkin.

”Ei ole ollut vaikutusta. Jos parisuhteen onnellisuus tai ongelmat juontuvat raha-asioista, on syytä miettiä koko parisuhdetta”, yksi vastanneista napauttaa.

X