Mikä on Roni Backin menestysvideoiden salaisuus? Hilpeä ammattitubettaja paljastaa nyt helpot vinkit, miten suuren suosion voi saavuttaa

Roni Back on ammattitubettaja, jota sadat tuhannet seuraavat.
Roni Back tekee YouTubeen videoita, joita seuraa 435 000 ihmistä. Mikä hänessä oikein vetoaa? Voit arvioida sitä Seuran kuvaamalta videolta.

Roni Bäck tekee YouTubeen videoita. Milloin ne ovat uutiskatsauksia, milloin Roni yöpyy kauppakeskuksessa, milloin hän käy hauskaan tyyliinsä läpi sitä, millaista on asua naisen kanssa. Usein hän vain istuu kotonaan juttelemassa kameralle.

Hän on ammattitubettaja, jonka hänen seuraajansa tuntevat nimellä Roni Back. Häntä seuraa Youtubessa 435 000 ihmistä, ja hänen yrityksensä Backmedian liikevaihto oli viime vuonna 286 000 euroa. Mikä Ronin videoissa oikein vetoaa?

Ehkä aitous. Roni ei pönötä eikä tärkeile. Eikä todellakaan näyttele virheetöntä ja kaikkitietävää! Luultavasti myös sympaattisuus. Ja aivan varmasti hauskuus. Huumori on viisasta ja lapsellista yhtä aikaa; usein Roni nauraa itselleen.

Ronin vinkki: jos jokin toimii, matki sitä – aluksi

”On tärkeää olla rento. Jos olen videolla jännittynyt kuin peura ajovaloissa, otan uusiksi niin monta kertaa, kunnes näytän rennolta”, Roni kertoo Seuralle.

Toinen Ronin vinkki menestysvideon tekemiseen on: jos jokin toimii, matki. Yritä tehdä samanlaisia videoita.

Tämä tosin toimii vain alussa, sillä loppujen lopuksi videot tekee suosituiksi tubettajan persoona, juuri se, mikä tekee hänestä hänet.

Katso video ja näe, millainen persoona suursuosion takana on

Juuri persoonahan Ronissakin on parasta. Millainen Ronin persoona oikein on? Sitä voit arvioida Seuran videolta. Sillä Roni paljastaa aitoutensa, sympaattisuutensa ja hauskuutensa – sekä lisää vinkkejä tubettamiseen!

Videolta selviää sekin, mikä on Roni Backin paras Seura-lehteen liittyvä muisto.

Uusi laki valmisteilla – Miten Ronin ja muiden eurooppalaisten tubettajien käy?

Eurooppalaista tekijänoikeuslainsäädäntöä valmistellaan parhaillaan. Isot linjat on jo sovittu, yksityiskohdista neuvotellaan vielä.

Neuvoteltavien kohtien joukossa on esimerkiksi monia kuohuttanut artikla 13, joka on alakohta lainkohtaan direktiivi tekijänoikeuksista digitaalisilla sisämarkkinoilla.

Artiklan täsmällinen muoto ja tulkinta ovat vielä epäselviä. Jos Roni Backin ja muiden eurooppalaisten tubettajien pelot toteutuvat, artikla siirtäisi ensisijaisen vastuun tekijänoikeuksista videoiden lataajilta Youtubelle ja Youtube vastaiskuna rajaisi toimintansa Euroopan ulkopuolelle. Euroopassa ei siis enää voisi ladata Youtubeen videoita tai katsoa niitä.

Ronia tämä skenaario ei ilahduta.

”Toisin sanoen minusta tulisi työtön”, hän sanoo omalla kanavallaan julkaisemallaan videolla. Sen alle lisäämässään kommentissa hän kuitenkin kertoo pitävänsä epätodennäköisenä, että tällainen skenaario toteutuisi.