Mikä sakki oikeasti ajaa Timo Soinin ”juppiskoottereita”?

Jaa artikkeliLähetä vinkki
 Seuran toimituspäällikkö Ari Korvola. © OTAVAMEDIA
Suomessa valtaosa yli 250 000 motoristista saa siis pian 150 euron vuosittaisen ekstraveron.

Suomalainen taikatemppu on se, että hallitusohjelman mukaan verotus ei kiristy, vaikka uusia veroja säädetäänkin.

Viikonvaihteen moottoripyörämessuilla päristään arvattavasti myös alan uudesta verosta. Sellaisen vaati ja sai nykyhallituksen ohjelmaan ministeri Timo Soini (ps), joka ilkkui: ”Herrojen juppiskootterit ja huvikuunarit” pannaan verolle.

Soinin idea oli kosiskella trumpmaisella eliittivastaisuudella työmiehen sielua, ihan Amerikan malliin.

 

Ei ihan toiminut.

Suomessa valtaosa yli 250 000 motoristista saa siis pian 150 euron vuosittaisen ekstraveron.

Tilastokeskus antaa rekisteröidyistä pyöristä kotipaikkatiedot. Niiden mukaan esimerkiksi Nakkilassa ja Isossakyrössä on 70 mooottoripyörää 1 000 asukasta kohti, Kankaanpäässä 60. Herrojen asuttamassa Kauniaisissa ja Soinin kotikaupungissa Espoossa pyörätiheys on siitä puolet, 31 per tuhat asukasta, herrojen Helsingissä vain 23.

 

Motoristien etujärjestön kartoituksen mukaan keskivertoharrastaja on 40–50-vuotias mies, työntekijäammatissa, koulutus on ammattikoulu tai -kurssi, ja tuloiltaan hän on pieni- tai keskituloinen. Liekö ministerille yllätys, ettei tämä väki taidakaan juppiskoottereita ajaa. Äänestäjinä vanhojen pyörien rassaajat ovat juuri Soinin puolueen keskeisintä kohderyhmää, jota jytkystä ylimääräverolla näin palkitaan.

 

Ministeri Kai Mykkänen (kok) kertoi Seuran joulunumerossa yllättyneensä ministeriksi tultuaan, kuinka sattumanvaraista päätöksenteko hallituksessa on. Tästä hyvän esimerkin antoi ministeri Soini, jonka idea oli samaa aivopakokaasua kuin kollegansa Anne Bernerin (kesk) liikennekaaritoimet. Soinin pelasti kohulta se, että motoristeja on vain kymmenes osa autoilijoista, eikä heistä juuri löydy vaikutusvaltaisia, ökyharrikoilla kurvailevia sikarienkeleitä.

 

Vaikka kaikki Helvetin enkelit ovat motoristeja, eivät kaikki motoristit ole Helvetin enkeleitä, ministeri Soini.

Lue myös:

Suomi myynnissä pala palalta? Päätyykö infra ulkomaiseen omistukseen?

Eutanasia: Ennakkovarmuus tuskattomasta lähdöstä olisi armoa jo ennen kuolemaa

Usko tai älä – Ikä lisää joustavuutta ja avarakatseisuutta

X