Miksi monet suomalaiset yleisurheilijat ovat kovassa tuloskunnossa juuri nyt?

Jaa artikkeliTilaa Seura
Päätoimittaja Erkki Meriluoto.
Päätoimittaja Erkki Meriluoto. © Niclas Mäkelä / Otavamedia
”Koronakeväässä on paljon positiivista suomalaiselle yleisurheilulle. Kotimaan perinteiset kilpailut nousevat taas ansaitsemaansa arvoon, joten nyt on hyvä mahdollisuus nähdä oma suosikkinsa paikan päällä”, päätoimittaja Erkki Meriluoto kirjoittaa.

Suomalaiset yleisurheilijat ovat tehneet hienoja tuloksia alkukaudesta. Miesten pituushypyssä Kristian Pulli leiskautti uuden komean Suomen ennätyksen 827. Moukarissakin on nähty ennätyskaaria ja juoksuradalla pingottu kovia aikoja.

Koronaepidemian vuoksi suuret yleisurheilukilpailut on kuitenkin peruttu tältä vuodelta. Kesä vapautui olympialaisista ja EM-kisoista. Euroopan tasolla suomalaisilla olisi ollut jopa useammassa lajissa mitalisaumat.

Paineet vähentyneet, into kasvanut

Yhteistä taustasyytä voi olla vaikea löytää. Yleisurheilussa on kyse yksilölajeista, joten kunto voi olla parhaimmillaan monilla samaan aikaan silkasta sattumastakin. Spekulointi on kuitenkin urheilufanien sydämen asia, joten harrastetaan hetki sitä.

Ehkä selitys löytyykin poikkeuksellisesta keväästä. Kuukaudet ovat olleet kilpailuista vapaita. Urheilijat ovat voineet keskittyä harjoitteluun täysillä. Myöskin ulkomaan harjoitusleireille on ollut haastavampi päästä. Voiko olla niin, että kotimaan halleissa treenaaminen ja tekniikan hiominen on sittenkin tehokkaampaa?

Entäpä sitten arvokisojen peruminen? Ehkä se on vapauttanut paineista tavoitella kilpailujen tulosrajoja ja tehnyt suorituksista rennompia. Etenkin, kun kuntopiikkiä ei tarvitse säästellä loppukesään, vaan nyt voi painaa heti täysillä kelloa ja mittanauhaa vastaan.

Mukana on varmasti myös ylimääräistä intoa. Kaikki kesän kilpailut olivat uhan alla, joten kun viimein pääseekin kentälle mittelemään, puhkuvat suoritukset näyttämisen halua.

Mökkeily on lähellä Marian sydäntä. ”Mökillä pääsee irti arjesta. On niin rentouttavaa olla metsässä.”

Mökkeily on lähellä Maria Huntingtonin sydäntä.  Kuva: Tommi Tuomi/Otavamedia

Nyt kotimaan kisakatsomoihin kannustamaan!

Koronakeväässä on lopulta paljon positiivista suomalaiselle yleisurheilulle. Huomio keskittyy kotimaan kilpailuihin. Tänä kesänä on erinomainen mahdollisuus nähdä omat suosikkinsa paikan päällä, kun kesken kesän ei tarvitse säästellä tai lähteä arvokisoihin.

Koronakeväässä on lopulta paljon positiivista suomalaiselle yleisurheilulle.

Ansaitsemaansa arvoon palaavat myös Kalevan kisat sekä Suomi–Ruotsi-maaottelu, jotka ovat nyt monille kauden päätavoite.

Maaottelu mitellään syyskuun alussa Ratinan stadionilla, joka on nykyisin Tampereella asuvan seitsenottelija Maria Huntingtonin kotiareena. Monipuolinen urheilija nähtäneen edustamassa Suomea ainakin pituushypyssä. Lue Seuran jutusta, mitä kaikkea täysipainoisen urheilijan elämä on vaatinut.

Meidän tehtäväksi jää kannustaa urheilijoitamme katsomoissa ja kotisohvilla!

Lue myös: Veikkausliiga 2020: Taloushuolet painavat seuroja, osa saa euroja Euroopasta

X