Missä MM- ja olympiavoittaja Mörkö-Marko Anttila pelaa ensi kaudella? Jatkosopimus Jokereihin on, mutta seuran kohtalo on epäselvä

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Marko Anttila aloitti kauden KHL:ssä Jokereissa, kävi voittamassa olympiakultaa Pekingissä ja pelaa nyt pudotuspelejä Tampereen Ilveksessä. © Markku Ulander / Lehtikuva
Kautensa KHL-liigan Jokereissa aloittanut hyökkääjä Marko Anttila voitti kuluvalla kaudella olympiakultaa. Muutamaa päivää myöhemmin Venäjä hyökkäsi Ukrainaan ja pian Anttila löysi itsensä kasvattiseuransa Ilveksen pelipaidasta.

MM-kultamitalisti ja olympiavoittaja Marko Anttila pelaa tänä keväänä mitaleista Tampereen Ilveksen riveissä.

Hänen työtilanteensa on kiemurainen, sillä ensi kaudeksi löytyy työsopimus KHL-liigaan, mutta ainakaan siellä häntä ei nähdä.

Tiistaina 5. huhtikuuta Jokerit ilmoitti, ettei se pelaa KHL-liigassa kaudella 2022-23.

Vielä ei ole selvää, pelaako Jokerit tulevalla kaudella kenties SM-liigassa, Mestiksessä, jossain muussa sarjassa – tai ylipäätään missään.

Monella jääkiekkoilijalla on olemassa KHL-työsopimus ensi kaudesta Jokereiden kanssa. Eräs heistä on Marko Anttila, joka tällä hetkellä pelaa Tampereen Ilveksessä.

Anttila siirtyi Jokereista Ilvekseen vain nelisen vuorokautta sen jälkeen, kun Venäjä oli hyökännyt Ukrainaan ja Jokerit ilmoittanut, ettei se osallistu KHL:n pudotuspeleihin.

Seura haastatteli äskettäin Anttilaa, jolloin esiin tuli myös ensi kauden työsopimustilanne.

Silloin Anttila kertoi, että vaikka hän tällä hetkellä pelaa Ilveksessä, työsopimus Jokereiden kanssa ei ollut vielä päättynyt.

”Ei. Vielä olisi ensi kaudeksi sopimus Jokereihin. Tällä hetkellä [maaliskuun lopussa] se on vielä voimassa. KHL:ssä on sääntö, että pelaajaa ei voi lainata muualle, joten minun ja Jokereiden piti purkaa sopimuksesta tämä loppukausi ennen kuin pystyin tekemään Ilveksen kanssa sopimuksen.”

Lue myös: Sota synnytti aallon, jolla Marko Anttila, ihminen kuin meressä kelluva lastu, surffasi kotiin

Tilanne on kinkkinen

Nykyisessä maailmantilanteessa asiat voivat edetä hyvin nopeasti myös jääkiekossa. Anttilan mukaan kenelläkään ei vielä maaliskuun lopussa ollut selvää käsitystä siitä, miten hänen työpaikkansa käy.

”Ei ole harmainta aavistusta, että mikä tulee olemaan ensi kauden työsopimukseni tai Jokereiden kohtalo. Se huolettaa eniten Jokereiden organisaation kannalta, sillä siellä on paljon ystäviä ja hyviä ihmisiä töissä. Omalta kohdaltani asiat varmasti järjestyvät.”

Lue myös: KHL tyhjenee sodan myötä ulkomaalaisista – ”Millä ja miten siellä edes maksetaan palkat ensi kaudella?”

Nyt Suomen ja Ruotsin pelaajayhdistykset ovat pyytäneet kansainväliseltä jääkiekkoliitolta, että näissä erikoisoloissa tulisi mahdolliseksi purkaa KHL-sopimus pelaajan yksipuolisella aloitteella. Muutoin voisi ainakin teoriassa olla mahdollista, että ne pelaajat, joilla on ensi kaudeksi KHL-sopimus, eivät voisi pelata käytännössä missään muualla.

”Se on juuri näin. Ainakaan se lainalle meneminen muualle ei olisi mahdollista. Tilanne on monen pelaajan kannalta kinkkinen, sillä esimerkiksi monet liigajoukkueet ovat jo aika pitkälle rakentaneet ensi kauden joukkueensa. Pelaajamarkkinoilla tulee olemaan aika paljon vapaita pelaajia.”

Maaliskuun lopussa Marko Anttila ei osannut vielä sanoa, missä hän pelaa ensi kauden alkaessa.

”En tiedä. Totta kai haluaisin pian itsekin siihen selvyyden. Täytyy vain olla kärsivällinen ja niin kuin sanoin niin peliasiat varmaan jollain lailla järjestyvät. Ainakin haluan jatkaa uraani, saa sitten nähdä, että missä. Ainakin olen viihtynyt täällä [Ilveksessä] hyvin ja se on tällä hetkellä ykkösvaihtoehto.”

Lue myös: Jääkiekon valmennus uudistui ja vanhan liiton ärjyluotsit väistyivät – Valmentaja Tommi Niemelä lajista: ”Me ollaan pelaajia varten, ei toisinpäin”

X