Missä sijaitsee Seuran toimitus? Käytännössä ympäri Suomen

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Vivan päätoimittaja Erkki Meriluoto.
Päätoimittaja Erkki Meriluoto. © Tommi Tuomi / Otavamedia
Seuraa luetaan ympäri Suomen, joten luonnollisesti sen tekijöitäkin löytyy monesta kolkasta, kirjoittaa päätoimittaja Erkki Meriluoto.

Keskustelin aamulla toimittajamme kanssa kahvikupposen äärellä. Huhtikuun kunniaksi lunta oli tupruttanut molempien kotipihoihin. Lumitöitä pääsisi taas tekemään, totesimme ikkunoistamme ulos katsoessa. Itse asun Espoossa ja hän Alajärvellä. Kuulumisten vaihto tapahtui siis etäyhteyksin.

Kätevät kommunikaatiotavat ovat koronapandemian aikana tulleet tutuiksi. Vaikka tauti joskus helpottaisikin, jatkuvat etätyöt kotien työhuoneista ja keittiön pöydiltä tulevaisuudessakin. Logistisesti ja ajankäytöllisesti ei olisikaan mitään järkeä hakeutua yhteiselle konttorille joka päivä – ei ainakaan lehdentekohommissa. Juttukeikat ovat ympäri Suomen – kuten toimitus ja lukijammekin.

Nähdään kylänraitilla ja tapahtumissa

Seuran vakituinen toimitus on jakautunut ympäri Suomen. Tekijöitä asuu pääkaupunkiseudun ja Alajärven lisäksi muun muassa Kouvolassa, Lahdessa, Tampereella, Lohjalla ja Porvoossa.

Osa tekee töitä toisinaan myös mökeiltään tai lähisukulaisillaan kyläillessä pohjoista Suomea myöten. Heidän lisäkseen laaja avustajakaartimme kattaa tehokkaasti loput kiinnostavien tarinoiden maastamme.

Tämänkin lehden tekijäporukkaa voi siis asua hyvinkin lähellä Sinua. Eli jos nimi tai ajoittain lehdessä näkyvä naama tulee vastaan, niin ei muuta kuin lapa pystyyn ja vaikkapa pienille palaute- ja juttutoivejuttusille!

Perinteisesti väkeemme pääsee törmäämään myös erilaisissa tapahtumissa – kuten messuilla tai vaikkapa Tangomarkkinoilla. Nyt näyttää siltä, että koronatauon jälkeen palaamme näidenkin suhteen kohti normaalia.

Teiltä lukijoilta on tullut kysymyksiä liittyen yhteisten Seuran lukijamatkojen järjestämisestä. Selvitystyö on parhaillaan käynnissä ja jos kaikki sujuu hyvin, niin toivomme pääsevämme yhteiseen reissuun taas ensi syksynä.

Luontoa kotisohvalta käsin

Parasta ajanvietettä on kuitenkin kotimaan luonnosta nauttiminen. Jokaisella on lähialueellaan se oma rakas paikka, mutta nykyaikaisten välineiden avulla pääsee tutustumaan myös kotoa käsin uusiin elämyksiin, jos käytössä on tietokone tai älypuhelin.

Oma suosikkini on WWF:n Luontolive, jonka kautta pääsee jännittämään näyttävän linnun eli sääksen pesintää. Viime keväänä linnut palasivat Afrikasta pesälleen 12. huhtikuuta. Luontoliven löydät täältä.

X