Morsiamet kertovat: Hassuimmat kömmähdykset häissä – Pappi puhutteli väärällä nimellä, hääpuku hajosi kriittisellä hetkellä, mies repi sukkanauhaa väärästä jalasta

Häät voi suunnitella vaikka miten tarkkaan, mutta kaikki ei silti välttämättä mene nappiin. Voi olla, että pöytäkukat jäävät puuttumaan tai papin suusta tuleekin aivan väärä nimi.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Häät voi suunnitella vaikka miten tarkkaan, mutta kaikki ei silti välttämättä mene nappiin. Voi olla, että pöytäkukat jäävät puuttumaan tai papin suusta tuleekin aivan väärä nimi.
(Päivitetty: )
Teksti:
Armi Kauppila

Häissä sattuu ja tapahtuu. Vaikka kaiken olisi suunnitellut ja järjestänyt etukäteen, ei juhlapäivän tapahtumia voi aina ennakoida. Esimerkiksi papin, kukkakauppiaan tai hääpuvun vetoketjun käyttäytymiseen ei voi vaikuttaa, vaikka olisi kuinka pikkutarkka juhlanjärjestäjä.

Kuusi hiljattain häitään viettänyttä morsianta kertoo hullunkurisimmat sattumukset juhlistaan.

Hääpuku kasaan viime tipassa

Yksi kaaso kirosi kilpaa kanssani, toinen juoksi keittiöön avaamaan olutpulloa ja kolmas sanoi, että nyt puku pois päältä ja anna neula ja lankaa.

Riikka muistelee hääpäivänsä tapahtumaa, joka olisi kenen tahansa morsiamen painajainen. Kaasot olivat auttamassa hänen hääpukunsa vetoketjua kiinni, kun se äkkiä menikin rikki.

”Ensimmäinen ajatus oli, että onko kaapissa mitään päällepantavaa. Ei ole, joten häät peruuntuvat. Kädet tärisivät ja alkoi vähän heikottaa”, Riikka kertoo.

Nopean ajattelun jälkeen tilanteeseen löytyi kuitenkin ratkaisu.

”Yksi kaaso kirosi kilpaa kanssani, toinen juoksi keittiöön avaamaan olutpulloa ja kolmas sanoi, että nyt puku pois päältä ja anna neula ja lankaa.”

Kolmas kaaso ompeli lopulta puvun Riikan päälle, ja tämä saapui häihinsä helpottuneena mutta myöhässä.

”Mies ehti jo luulla, että hänet jätettiin alttarille”, Riikka sanoo jälkeenpäin huvittuneena.

Puku pysyi koko päivän, ja juhlien jälkeen yöllä tuore aviomies avasi puvun ompeleet saksilla.

Improvisoidut pöytäkoristeet

Saaran perhe puolestaan joutui turvautumaan viime hetkellä hätäratkaisuun paikallisen kukkakaupan vuoksi.

”Mieheni soitti kukkakaupalta, että pöytäkukkia ei ole. Tätini riipi sitten pihasta pensaasta vähän vihreätä koristeeksi”, hän kertoo.

Riikan hääpuvun vetoketju hajosi hetkeä ennen häiden alkua. Kuvituskuva.

Riikan hääpuvun vetoketju hajosi hetkeä ennen häiden alkua. Kuvituskuva. © iStock

Katuharja varasti huomion

Miian häät pidettiin maalaisympäristössä. Hääkuvia koristaa ikävä yksityiskohta, johon kukaan ei vielä vihkimisen aikana kiinnittänyt huomiota.

”Kuvista vasta huomattiin, että katuharja oli jäänyt seinälle ärsyttämään melkein kaikissa kuvissa. Kaikki muu oli kyllä huolehdittu piiloon.”

Miia yritti rajata harjaa pois kuvista, mutta tehtävä osoittautui mahdottomaksi. Harja muistuttaa siis ikuisesti olemassaolostaan parin hääkuvissa.

Sekoilua nimien kanssa

Miialle kävi myös niin, että pappi puhutteli sekä häntä että hänen sulhastaan väärällä sukunimellä. Pari antoi asian olla, sillä he eivät halunneet aiheuttaa papille noloa hetkeä.

”Vierailta tuli kuittailua sukunimestä, mutta osa ei ollut kuullutkaan, sen verran tuuli onneksi ulkona”, Miia kertoo.

Myös Janinan häissä vihkijän suusta tuli tärkeällä hetkellä aivan väärä nimi. Hän nimittäin kysyi, haluaako Janina ottaa ”tämän Viljon aviomiehekseen”. Tilanne oli hämmentävä, sillä sulhasen nimi oli oikeasti Vili.

”Hetken aikaa pohdiskelin, että korjaanko vai en, ja puoliso mietti samaa, mutta lopulta tyydyin vaan sanomaan ’Tahdon'”, Janina muistelee.

Vierailta tuli kuittailua sukunimestä, mutta osa ei ollut kuullutkaan, sen verran tuuli onneksi ulkona.

Puolet vaihtuivat kirkossa

Susanna unohti, miten päin kirkossa perinteisesti kävellään. Hän lähti marssimaan isänsä vasemmassa käsipuolessa kohti alttaria. Kun puolivälissä matkaa isä vaihtui sulhaseen, syntyi sähläystä. Sulhanen yritti nimittäin saada Susannan vasemmalle puolelleen, mutta tälle järjestys ei käynytkään.

”Muistin, että puolta piti vaihtaa, joten sain itseni sulhasen oikealle puolelle pienen väännön jälkeen”, Susanna sanoo.

Perinteisesti morsiamen kuuluisi olla sulhasen vasemmalla puolella, eli sulhanen muisti oikein. Alttarilla kaaso kuiskasi Susannalle, että pari on väärin päin, ja he vaihtoivat vaivihkaa puolia.

”Kukaan muu ei asiaan niin kiinnittänyt huomiota, paitsi kenties hieman isästä sulhaseen vaihdon sähläyksessä”, Susanna sanoo.

”Hups, tuo ei ollutkaan sukkanauha!”

Sulhanen alkoi repiä hampaillaan jotakin väärästä reidestä, ja ihmettelin, onko sukkanauha yhtäkkiä vaihtanut puolta. Hän vetikin stay up -sukkaani alas.

Ellalle puolestaan kävi hassusti hääjuhlan klassikko-ohjelmanumerossa, kun sulhasen piti riisua häneltä sukkanauha.

”Hän alkoi repiä hampaillaan jotakin väärästä reidestä, ja ihmettelin, onko sukkanauha yhtäkkiä vaihtanut puolta. Hän vetikin stay up -sukkaani alas”, Ella kertoo.

Sulhanen huomasi onneksi pian virheensä ja vaihtoi toiseen jalkaan. Tällä kertaa löytyi oikea sukkanauha. Ellan mukaan tilanne oli hauska ohjelmanumero vieraille.

Henkilöiden nimet on muutettu.

X